Siyaset AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den Ekrem İmamoğlu açıklaması
Paylaş
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den Ekrem İmamoğlu açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN Türk'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. 6 yaşındaki çocuğun istismarı, EYT, erken seçim ihtimali ve Ekrem İmamoğlu konularına değinen Zengin, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN Türk canlı yayınında konuştu. Zengin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı
AK Parti, İmamoğlu'nun kararına ne diyor? Özlem Zengin'den Ekrem İmamoğlu açıklaması Seçim ufukta göründükçe siyasetin gündemi de hareketleniyor. İmamoğlu'na hapis cezasından başörtüsüne anayasal güvence getiren teklife çok sayıda sıcak başlık tartışma konusu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın gündeme dair sorularını yanıtladı.

 

"KURGUYA İHTİYACIMIZ YOK"

Bir yargı kararının her zaman ekonomik, siyasi, sosyal sonuçları olur. Buradaki niyet çok önemli. Önemli olan burada bir suç var mı, bu suçun cezası ne kadardır? Bizim açımızdan bakıldığı zaman bizim siyaseten böyle bir kurgu yapmamızın ihtiyacı yok hem de bizim hayatımız bunlarla geçti. Şunu gözlemliyorum. Bunlar bizim için slogan değil, hakiki gerçekler. Cumhurbaşkanımızla ilgili olay olduğunda bu karar kesinleşmişti. Bunun istinafı var, yargıtayı var. Biz 2019'da bu temyiz hakkını veren de biziz. Cumhurbaşkanımızın bütün siyasi hayatı bitmişti. Cumhurbaşkanımız gibi bir hikayesi olmasına özeniyor. Bugün bu karar kesinleşmeden var olmuş gibi hareket içinde olmak hakikaten büyük haksızlık. Burada hepimiz biliyoruz ki sayın Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor. Akşener de olmasını istemiyor. Akşener buradan İmamoğlu'nun adaylığını sivriltiyor.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU ADAY OLUR MU?

Onlar kendi aralarında bilecekler. Doğrusu tam bilemiyorum. Adaylık sürecine baktığımızda sürpriz bir isim bekliyorum. Büyükşehir belediye başkanlarını aday yapabilirler. Kendileri karar verirken bizi bir parçası yapmasınlar.

ERKEN SEÇİM KONUSU

Mayıs'ta olursa buna erken seçim denmez. Nisan ayından sonra olacak. Birkaç hafta öne çekilebilir.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMAR

Meclis'te o gün nöbetçiydim. Önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Beni arayan erkek milletvekillerimiz vardı kız çocukları olan. "Elimizden gelen her şeyi yapalım. İğrenç bir şey. Hepimiz toplanalım. Bir araştırma komisyonu kuralım."

Genel Kurul'a tekrar döndüğümüzde ortak olarak araştırma komisyonu kurmaya karar verdik. Önümüzdeki hafta Meclis'e getireceğiz.

Muhakkak araştırma, soruşturma ve kovuşturma yapmak lazım. Bir defa bu konuda iddianameyi okuduktan sonra kızımızın avukatıyla da uzun bir konuşma yaptım. O genç kadınü, avukatın çok büyük rolü var. Önce boşanma gerçekleşiyor. Boşanmadan sonra bu süreç başlıyor. O koruma ortamının çok büyük bir anlamı var.

Devam eden başka soruşturmalar da var. İlk defa şikayetler yapıldığında 2012'de o dönem savcılar tarafından talepleri reddedilmiş. HSK'da da soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Gazeteci arkadaşlar nereden öğrendi? İddianameden öğrendi. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorum. Cemaat olduğu zaman bir şey engellenebilir mi? Hiç kimseyi aklamayı da doğru bulmuyorum. Bu dava Türkiye'nin en önemli davalarından bir tanesi. Kimden gelirse gelsin. Bu cemaat olabilir, siyasi olabilir kim olursa olsun hukukun yapması gereken yapması.

Dine çok ağır bir itham. İslam dini bunu söylemiyor. MEB dönüp bakmalı. Çocuk neredeydi, okula neden gitmedi? Bir arkadaşı hiç mi görmedi?

Evlilik yaşı çok nettir. Medeni Kanunu'nda neyse biz ona tabiyiz. Bir çocuk bunu yaşıyorsa içinde bulunduğu çevrenin dehşet itiraz etmesi gerekmiyor mu? İhbarda bulunması gerekmiyor mu? Medeni Kanunu'nda hükümler neyse biz onu uyguluyoruz. 18 yaşına geldiğinde kendi isteğiyle evlenmesi. Benim görüşüm 18 bitsin kimse ne mahkeme kararıyla ne ailenin izniyle evlenmesin. Diğerleriyle alakalı bizler hiçbir şeyi savunamayız. Bize düşen neyse biz onu yapmamız lazım.