Siyaset AK Parti'de 5 saatlik ekonomi toplantısı, işte konular
Paylaş
AK Parti'de 5 saatlik ekonomi toplantısı, işte konular

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerine giderken sahadan gelen raporları analiz etmek ve politika geliştirmek üzere kurduğu strateji ekibi, önceki gün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında 'ekonomi' gündemli toplandı. İşte masadaki konular.

5 saat süren toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mevcut ekonomik tablo ve önümüzdeki dönemde enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımlara ilişkin kapsamlı bir sunum yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

MASADAKİ KONULAR

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, mevcut ekonomik tablonun yerel seçimlere giderken vatandaşta nasıl karşılık bulacağının tartışıldığı toplantıda, seçim öncesi ekonomik söylemin nasıl kurulması gerektiği de ana hatlarıyla masaya yatırıldı. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı’nın 14 Mayıs 2023 seçimleri değerlendirme raporunun da ele alındığı toplantıda, hayat pahalılığı, enflasyon, Suriyeli sığınmacılar gibi genel sorun alanlarının özellikle büyükşehirlerde “en önemli sorun başlıkları” olarak tespit edildiğine işaret edildi.

14 Mayıs seçimleri öncesi milletvekilliğine aday gösterilen bazı isimlerin tabanda karşılığının bulunmaması, mevcut milletvekillerinin illerindeki çalışmalara yeterli oranda katkı sunmaması, belediye çalışmalarında yaşanan aksaklıklar, yerel teşkilât ile ana kademe arasındaki ayrılık/tartışmalar gibi başlıklar da ele alınması gereken hususlar arasında sayıldı.

Haberin Devamı