Siyaset AK Parti'li Özlem Zengin'den Babacan'ın 'Türklük değişecek' sözlerine tepki
Paylaş
AK Parti'li Özlem Zengin'den Babacan'ın 'Türklük değişecek' sözlerine tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, DEVA partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'Türklük değişecek' sözüne tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN TÜRK'e gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. DEVA partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Türklük değişecek" sözüne tepki gösteren Zengin, "Rahatsız edici. Türkiye'de vatandaşlık tanımıyla bir itiraz yok. Vatandaşlık tanımı üzerinde konuşmak kolay olmamalı." dedi. Zengin, "Cumhurbaşkanımız ilk turda seçilecek. AK Parti de Meclis'te birinci parti olacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Özlem Zengin'in konuşmasından satır başları şöyle:

HDP ve CHP'nin ittifakı, Millet İttifakı'nın öncesine dayanıyor. Daha evvel baktığınızda uzlaşarak TBMM'de önemli işler yaptılar. En son yaptığımız Suriye tezkeresinde CHP ilk kez hayır oyu kullandı. Bu desteği bir mecburiyete itafen değil, kamuoyundaki algıyı kırmak için. Çünkü PKK'nın aleni bir şekilde Millet İttifakı'na destek vermesi başta İYİ Parti olmak üzere vatandaşları rahatsız ediyor.

MİTHAT SANCAR'IN AÇIKLAMALARI

Fatma Kurtulan İYİ Parti'ye dönerek "Burada oturuyo5rsunuz, varlığınızı bize borçlusunuz" demişti. Bu konuşmasının ardından grup başkanlığı görevinden alınmıştı. Birinci hedef, seçim aslında Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında görmüyorum.

Haberin Devamı

BABACAN'IN "TÜRKLÜK DEĞİŞECEK" SÖZÜ

Rahatsız edici. Türkiye'de vatandaşlık tanımıyla bir itiraz yok. Vatandaşlık tanımı üzerinde konuşmak kolay olmamalı. Kendi kimliği yüzünden engellenen tek başörtülüler olmuştur. Bunu yaparken Doğu ve Güneydoğu'dan özellikle oy almayı hedeflediği için bir söylem içerisinde. Bu söylemin nereye gideceğini hesaplayamadıkları kanaatindeyim. Bu kavramlar oy almak için telaffuz edilecek laflar değil, ayrıma götürecek dikkat edilmesi gereken sözler.

"BİRİNCİ MESELE OY ALMAK DEĞİL"

Yaptığımız işleri aile aile anlatıyoruz. Birinci mesele oy almak değil. AK Parti'de öncelik hedef vatandaşın sorunlarını çözmek. Siyasette artık tek cevap yeterli gelmiyor. Çünkü insanlar kendilerini tek kimlikte tanımlamıyor. Genç dediğinizde tek bir kimlik yok. Z kuşağı laflarını çok düzel buluyorum. Gelecekte bizi ne bekliyor diyorsanız siyastte çoklu mesajlar. Ve bireysel cevaplara ihtiyaç var.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İLK TURDA SEÇİLECEK"

Cumhurbaşkanımız ilk turda seçilecek. AK Parti de Meclis'te birinci parti olacak. Tüm bunlar olurken bütün partiler müthiş bir rekabet içerisinde, Hiçbir partinin tek başına kendi fikri seçimi almasına yetmiyor.