Siyaset AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Kongresi bugün yapılacak
Paylaş
AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Kongresi bugün yapılacak

AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. 'Türkiye Yüzyılı' vurgusuyla yapılan kongrede partiyi yerel seçimlere taşıyacak isimler belirleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yerel seçimlere yönelik mesajlar vermesi bekleniyor.

AK Parti’nin Olağanüstü Büyük Kongresi için hazırlıklar tamamlandı. Türkiye'nin dört bir yanından yüz bin kişi Ankara Spor Salonu'nda buluşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongrede mesajlarını kürsüden verecek.

Haberin Devamı

Ankara Spor Salonu'ndaki kongreye 3 Cumhurbaşkanı, 27 ülkeden siyasi parti temsilcileri, 127 büyükelçi ile 150 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak. Kongreye 10 siyasi parti de davet edildi.

TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

Ankara Spor Salonu’nda yapılan kongrenin ana sloganları “Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri” ve “Cumhuriyet’in yüz akı, Türkiye’nin yüz akı” olarak belirlendi.

EĞİTİMDE 'MÜLAKAT' TARTIŞMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri içerisinde mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini söylüyor. Ben en önemli meslek öğretmenliktir diyorum. Öğretmenliği kutsal bir meslek olarak görüyorum. Mülakatın öğretmenlik için gerekli olması gerektiğini düşüyorum. Torpil olmayacak kimse kimseyi bilmeyecek. Hala endişesi olanların önerisini de dahil edelim dedik. Ben öğretmenliği önemsiyorum.

Haberin Devamı

OKUL YEMEKLERİ TARTIŞMASI

Altyapının hazırlanması gerekiyor, sayı artacak.

BAKAN KACIR: TÜRKİYE OYUN KURAN BİR ÜLKEDİR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin terörle mücadelesi büyük kararlılıkla devam edecek. Ülkede huzuru, güveni hakim kılmak için canla başla çalışıyoruz. Terörle mücadeleyi başkalarından talep edilen sistemlerle değil kendi geliştirdiğimiz milli savunma sistemleriyle yapıyoruz. Sınır ötesi harekatlarda da milli savunma sistemleri Mehmetçiği müdafaa ediyor. Türkiye'nin bu mücadelesi son terörist pişman edilene kadar devam edecek. Biz kendi kararlarını kendi alan bir ülkeyiz. Türkiye oyun bozan, oyun kuran bir ülkedir. 85 milyonun güveni için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

"BİZİM ODAĞIMIZ TERÖRLE MÜCADELE"

Bizim odağımız terörle mücadele. Biz bu mücadelede ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. SİHA dediğimiz bir robot uçaktır. Kaynağı bizdedir, ne kadar istersek o kadar üretiriz. Hedefimizin teröristler olduğunu tüm dünyaya ilan ettik. Biz harekatın neticesine odaklanmış durumdayız. Burada da inşallah en etkin şekilde alacağımız hareket ile tüm paydaşlar el birliğiyle gerçekleştiriyor. Milletimizin geleceğine kast eden hiçbir güce seyirci kalmayız. Bu odak noktasında Türkiye adımlarını atıyor, atmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Onlarca Togg'u Türkiye gerçekleştirebilecek kabiliyete sahip. Türkiye sadece savunma sanayinde değil sivil alanlarda da başarılarını ortaya koyacak seviyesindedir. Türkiye'nin teknoloji üssünde açılış gerçekleştirdim. Togg'un akıllı kameralarını üreten yerdi. Önümüzdeki dönemde bu girişim pek çok dünya markasına kamera ihraç ediyor olacak. 5G projelerinde milli projeler ortaya koyabileceğiz. Burada mutlaka 5G altyapısında yerlileştirme yapacağız. Türkiye raylı sistemlerde önümüzdeki dönemde yüksek hızlı trenleri de kabiliyetine ekleyecektir.

Son 20 yılda atılan adımlar önümüzdeki dönemde meyvelerini vermeye başlayacak. Tüm sektörlerde hızlı yükselişin çıkması anlamında üstümüze düşeni yapmaya başlayacağız.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN VERECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VAR'

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Emeklilerin kendi maaşlarıyla ilgili beklentileri var. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Bu teknik çalışmayla alakalı. Süreyle ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama iyi bir düzenleme getireceğiz inşallah. Burada önemli olan emeklinin alım gücünü artırmak.

EMEKLİYE İKRAMİYE OLACAK MI?

Bu Cumhurbaşkanımızın inisiyatifinde olan bir karar.

Bugünkü konuşma her açıdan çok önemli.

Muhalefette hep bir değişimden bahsediliyor ama onu bile yapmakta zorlanıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği çok önemli mesajlar var, her açıdan önemli bir konuşma olacak.

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan, kongre salonundaki atmosferi ve son bilgileri aktardı:

40 bin kapasiteli Ankara Arena Spor Salonu, saat 08.00'den itibaren tamamen doldu. Salonun içinde ve dışında toplam 100 bin katılımcı olacak. Türkiye'nin dört bir yanından izleyicilerin geldiğini görüyoruz. Partiyi 2024 yerel seçimlere taşıyacak kadroların belirlenmesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta boyunca listeleri belirlemek için çalıştı. Dün akşam çok geç saatlere kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan MKYK'yı belirlemek üzere çalışmalarını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

MKYK 110 kişiden oluşuyor, burada kapsamlı bir değişim olacak. O isimler arasında netleşenler var. Örneğin Metin Tarhan, Hayati Yazıcı gibi isimler yer alacak. Toplumun çok farklı kesiminden isim de listede yer alacak.

AK PARTİ'DEN KONGRE PAYLAŞIMI

AK Parti'nin sosyal medya hesabından "Ülkemize aşkla, şevkle hizmet etmeye devam edeceğiz" mesajı paylaşıldı. AK Parti'nin mesajını Cumhurbaşkanı Erdoğan da paylaştı.

HAMZA DAĞ: HER SEÇİMİN AYRI BİR ATMOSFERİ VARDIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kongrenin kendisi bir mesaj zaten. Önümüzdeki 5 yılın planlamasını yaptık. İlçe başkanlarımızda değişim oldu.

AKSA TUFANI OPERASYONU

İsrail'le ilişkiler iyi olduğunda da diplomatik ilişkiler koptuğunda da hep aynı şeyi savunduk. Bölgede istikrarın korunması. Bölgede istikrar iki devletle sağlanır. Bölgenin istikrara ihtiyaca var. Filistin konusunda da bunlar dikkate alınmalı.

TERÖRLE MÜCADELE

Sonuç olarak terörle mücadeleye giriyorsunuz. Önemli olan bu mücadelenin devam etmesi. Bu milli bir mesele. Yeri geldiğinde SİHA da düşer. Hadiseler yaşanmıştır, yaşanır da. Muhalefet terörle mücadelede yanımızda olmalı. Teröre karşı bir olursa milletin kalbine girerler.

"KENTLERİN ÖNCELİĞİNE GÖRE HAREKET EDİLECEK"

Diğer ittifak matematik ittifakı. Kazanılmayan seçim üzerinden dağıtılan bakanlıkların tartışmasını diğer ittifak da görüyorsunuz. Bizim ittifakımız da yürüyen bir süreç görüyorsunuz. Biz ittifaka matematiksel olarak bakmıyoruz. Biz 5 sene boyunca yönetimin devam etmesi için bu ittifakın sürmesi lazım.

Yerel seçimlerde de genelde olduğu gibi görüşme olacak. Her seçimin ayrı bir atmosferi var. Yerel seçim çok daha farklı. Mayıs seçimlerindeki oy oranları üzerinden bir değerlendirme yapmak bizi de yanılgıya düşürür onları da. Her seçimin milletin nezdinde ayrı bir değerlendirme vardır. 2019'da 11 büyükşehri kazanan CHP'nin 31 Mart karnesidir.

İlk defa yerel seçime girmiyoruz. Anket çalışmasını belediyelerle ilgili 2019'daki seçimlerden bir yıl sonra anket çalışmalarına başladık. Belediyelerimizin anket sonuçlarını görmek isteriz. İkaz edeceğimiz durumlar varsa ederiz. Kentlerin önceliğine göre hareket edilecek.

Memura, emekliye hiçbir zaman enflasyonun altında artış yapılmadı, yapılmayacaktır. Seyyanen zam bir dengesizlik oluşturmuş durumda. Hazine ve Çalışma Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bir deprem felaketi geçirildi. Şimdi ekonomi konusunda çok ciddi adımlar atılıyor.

Bu dönem 3 dönem kuralı uyguladık, milletvekili olmadık.

MKYK'DA YENİ İSİMLERE YER VERİLECEK

Kongrede, AK Parti MKYK'nın yeni üyeleri belirlenecek.

Partinin A Takımı olan MYK ise, MKYK üyelerinden oluşturulacak. AK Parti'nin yerel seçim hazırlıkları da kongre ile başlayacak.

ŞARKICI AZERİN DE KONSER VERECEK

Kongrede, Azerbaycanlı şarkıcı Azerin bir konser verecek. Azerin, AK Parti İstanbul milletvekili sanatçı Yücel Arzen ile düet de yapacak.