Siyaset Akşener, 6'lı Masa'ya tekrar dönmek için tek şart sundu
Paylaş
Akşener, 6'lı Masa'ya tekrar dönmek için tek şart sundu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp 6'lı Masa'dan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geri dönme koşulunu açıkladı.

6'lı Masa'da kendilerine dayatılan Kılıçdaroğlu ismini kabul etmediklerini söyleyen Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na seslenerek şunları söylemişti: "Son noktada altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayın tasdiki haline çalışan noter masasına dönüşmüştür. Biz imzamızın ve sözümüzün arkasındayız. Ancak ne kumar ne noter masasında olmayacağız. Yeni asrı göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz. İnatla ve ısrarla biz demeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

"MİLLETİMİZ SİZİ GÖREVE ÇAĞIRIYOR"

Bu yüzden Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapıyorum. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife dayatmayı değil, dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilmez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu saatten sonra bizlere düşen seçim yapmaktır."

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA TAM DESTEK

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ise, bu gelişmelerin ardından toplantı gerçekleştirmişti. Toplantıdan sonra iki belediye başkanı da Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkça ilan etmişti.

Haberin Devamı

"KILIÇDAROĞLU MİLLETİN TALEBİNE ONAY VERİRSE GURUR YAPMAM"

Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gazeteci Candaş Tolga Işık'a yaptığı açıklamalar ile gündem geldi. Meral Akşener'in Candaş Tolga Işık ile yaptığı röportajı CNN Türk ekranlarında aktaran Göksu Öngören Özgür, Akşener'in "Kılıçdaroğlu milletin talebine onay verirse gurur yapmam" dediğini ifade etti.