Siyaset Akşener'in 'Ayrı ayrı seçime girme' çağrısına Bahçeli'den yanıt
Paylaş
Akşener'in 'Ayrı ayrı seçime girme' çağrısına Bahçeli'den yanıt

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumartesi günü Afyonkarahisar'da konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partilerin tek tek yerel seçime girmesi çağrısına yanıt verdi.

Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Türk siyaset ve demokrasi tarihinin en kritik seçimleri 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde huzur içinde yapılmış, bu kapsamda milli iradenin tecellisiyle yasama-yürütme organları eşanlı ve eşgüdüm halinde tezahür etmiştir. Türk milleti istikrara, aynı şekilde istiklal ve istikbal haklarına sahip çıkma basiret ve dirayetini titizlikle göstermiştir.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yıldönümü Cumhur İttifakı’nın muazzez ve muhterem başarısıyla perçinlenmiş, bunun yanında milletimiz geleceğini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde görmüş ve bunu da tescillemiştir.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi teklifiyle beraber kaç ortaklı olduğu meçhul ve muamma hale gelen “çürük masa” siyaseti çuvallamakla kalmamış, kesif bir hezimete uğramıştır. Türk milleti dayatmalara, kumandalı siyasilere, aynı zamanda sömürgeleşmiş ve teslim bayrağını çekmiş fosil zihniyetlere ruhsat vermemiş, itibar etmemiştir.

Anlaşıldığı kadarıyla içine yuvarlandıkları aidiyet ve ahlak kriziyle tıpkı kurumuş bir yaprak gibi sağa sola savrulan muhalefet partileri milli iradenin mesajını idrakten hala mahrumdur.

Haberin Devamı