Siyaset Arınç: Allah helak etsin
Paylaş
Arınç: Allah helak etsin

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 24 şehit verdiğimiz hain saldırıya devletin zirvesi ve siyasiler de tepki verdi

Devlet Bakanı Bülent Arınç "Bu acıları yaşatanları Allah en kısa sürede helak etsin" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Bu saldırıların intikamı çok büyük olacaktır ve misliyle alınacaktır. Silahla bir yere varılmayacağını eninde sonunda göreceklerdir. Bunlara yataklık edenler de derslerini çıkartmalı ve neticelerine katlanmaları gerekir. Türkiye azimli kararlı bir şekilde bu terörle sonuna kadar mücadele edecektir. Bu terör karşısında hiçbir şekilde sarsılmayacaktır. Bir kez da bütün şehitlerimiz Allah’tan rahmet diliyorum.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Bu olaylar ne kadar yürek yakarsa yaksın girdiğimiz bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Acılarımız ne kadar büyük olursa olsun bağrımıza taş basacağız. Gelişen şartlar çalışmalarımız ne kadar zorlaştırırsa zorlaştırırsın hukuk ve demokrasi sınırları içinde kalarak üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Bir taraftan bu olayları telin ettiğimizi ifade edeceğiz. Diğer yandan da yeni anayasayı toplumumuza kazandırmak gayretinin içinde olacağız.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: Gerçekten üzücü bir olay. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aziz milletimiz, bu saldırıları yapanları mutlaka en şiddetli şekilde cezalandırılacaklardır.

Devlet Bakanı Bülent Arınç: Bunu yapanlar ortaya çıkarılacak, kaynakları kurutulacak, hangi merkezden başlatıldığı takip edilecek. Bu acıları yaşatanları Allah en kısa sürede helak etsin. Tüm imkanları kullanarak bu acılara son vereceğiz.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: Şimdi buradan tüm dünyaya haykırıyorum ve diyorum ki: Artık sözün bittiği yerdeyiz, herkes hak ettiği cevabı misliyle alacak. Biz teröre inat, Türkiye'yi özgürleştirmeye devam edeceğiz. Onlara inat Türkiye'yi demokratikleştirmeye devam edeceğiz. Onlara inat halkın refahını artırmaya devam edeceğiz. Şimdi buradan tüm dünyaya haykırıyorum ve diyorum ki: Artık sözün bittiği yerdeyiz, herkes hak ettiği cevabı misliyle alacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: Milletimizin başı sağolsun, maalesef terör örgütü çok azıttı. Şehit ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin. Bu saldırının intikamı çok ağır olacak.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: Herkesin annesi babası var. Bu insanlar, askere polise kadına çocuğa silah sıkan insanlar ne yapmaya çalışıyorlar? Nasıl bir dünya yaratmaya çalışıyorlar? Dünyanın her yerinde bu yöntemler artık bitti. Hala silahla adam öldürerek sonuç almaya çalışıyorlar. Bu insanlık suçu. Bütün insanlığa karşı bir büyük cinayet.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: Bütün Türk milletinin yüreğine kor ateş düştü. Şehit ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Allah sabır versin. Hainler, cinayet şebekeleri, bölücü alçaklar, döktükleri kanda boğuluncaya kadar terörle mücadele sürdürülecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker: Bizim topraklarımız üzerinde birden fazla kültür, inanç, din bir arada 1000 senedir yaşadı. PKK’nın Türkiye’de Türk ve Kürdü birbirine düşünme gayretine alet olmamak lazım. PKK bize rehberlik yapmamalı. Onların amacı ayrımcılığı körüklemek. Diyarbakırlı, Kürt kökenli biri olarak PKK’ya lanet okuyorum, tutumunu ve eylemlerini nefretle karşılıyorum.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: Terörün amacı gayet açık, bu olumlu gidişatı Türkiye'nin çağdaş bir ülke olma konusunda attığı adımları engellemek, durdurmak, Türkiye'nin gücünü zayıflatmak, Türkiye'yi zaafa uğratmak. Şehitlere Allah'tan rahmet dilerken bu menfur olayı gerçekleştirenlerin vicdanlarının olmadığı inancı içerisindeyim.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: Bu mücadelede gri bir alan oluşturmaya çalışanlar bilerek veya bilmeyerek bu cani örgüte destek oluyorlar. Yıllardır bu cinayet pazarına insan hakkı saikiyle yaklaşanlara da seslenmek istiyorum. Yaşama hakkından daha değerli bir hak yoktur. Dostluğun tek bir göstergesi vardır o da dürüstlüktür. Bugün dostlarımızdan bu dürüstlük beklentimizin en yüksek olduğu günlerden birini yaşıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: Yüreğimiz yanıyor. Bu acıların artık bitmesi gerekiyor. Siyaset bunu çözmek için var. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allahtan Rahmet, ailelerine büyük sabır diliyorum.. Biliyorum ne desek onların acısını hafifletemeyiz..Ama dualarımız onlarla.

Haberin Devamı

BDP'li Ayla Akat Ata: Büyük üzüntü duyuyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Her sabah güne ya siyasi bir operasyon ya da çatışmayla uyanıyoruz. Siyasetin soruna çözüm bulması gereken bir dönemde askeri operasyonla çözüm arayışı da düşündürücü.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: 18 Ekim Salı günü Bitlis Güroymak’ta 19 Ekim Çarşamba günü de Hakkari Çukurca’da karşı karşıya kaldığımız saldırıları nefretle kınıyoruz. Bu saldırılar vahşet boyutundadır. Çukurca’daki saldırı Dağlıca ve Aktütün saldırılarına benzer bir saldırıdır. Bugün Çukurca’da meydana gelen kirli saldırı, uluslararası terör siyasetinin işin içinde olduğunu açıkça göstermektedir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: “Bu alçak ve hain saldırıları gerçekleştirenler Kürt kardeşlerimizin hakkını savunuyor olamazlar. Bunlar insanlıktan nasibi olmayan eli kanlı katillerdir”

BBP Genel Başkanı Destici: Vakit, kesin kararlı, tavizsiz, mutlak caydırıcı tavır alma vaktidir.

Türk Musevi Cemaati: İnsanlık dışı saldırıyı kınıyoruz. Terörist saldırılar yoluyla hiçbir olumlu sonuca varılamayacağı yadsınamaz bir gerçekken en kutsal hak olan yaşama hakkını ihlal etmekte beis görmeyen bu türden hareketlerin bugün bir kez daha ordumuzu hedef alması milletçe hepimizi yasa boğmuş bulunuyor. Bu elemli günde ulusumuzun matemini ruhumuzun derinliklerinde hissediyor, şehit askerlerimizin ruhlarının selameti, yaralıların da acilen şifaya kavuşmaları için dua ediyoruz.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük: Anavatan Türkiye'nin acısı Kıbrıs Türk halkının acısıdır

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone: ABD ve Amerikan halkı adına hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimi gönderiyorum.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen: Hakkari ve Bitlis'teki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu tür şiddet eylemlerinin hiçbir meşruiyeti olamaz. Terör kurbanlarının aileleri ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. NATO müttefikleri terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içindedir.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle: Türkiye-Irak sınırındaki askeri birliklere yönelik saldırılarda çok sayıda askerin hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü içindeyiz. Alman hükümeti, 12 Haziran'da Türkiye'de yapılan genel seçimlerden sonra Kürt bölgelerinde yeniden artan şiddet olaylarından dolayı büyük endişe duyuyor. Tüm taraflara, şiddetin artmasının önlenmesi için her şeyi yapması çağrısında bulunuyoruz.