Siyaset Aytaç Durak, servetini açıkladı
Paylaş
Aytaç Durak, servetini açıkladı

Aytaç Durak, servetini açıkladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bir süredir kamuoyunu meşgul eden rüşvet kasetini İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilere dağıtarak soruları yanıtladı. MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuncel’in kendisinin 2 milyar dolar serveti olduğu yönündeki iddialarını reddeden Aytaç Durak "Servetim 40 milyon liranın biraz üzerinde" diye konuştu.

Haberin Devamı

Adana Büyükşehir Belediye Baykanı Aytaç Durak, İstanbul Swissotel’de bir basın toplantısı düzenleyerek kendisiyle ilgili bir süredir kamuoyunda tartışılan konuları cevapladı. Hakkında ortaya çıkarılan iddiaların “Adana Belediye Meclisi üyesi bir kişi ile bir işadamının temsilcisinin konuşmalarının yer aldığı rüşvet kasedinin” tamamını Cumhuriyet Savcılığı’na vermesiyle ortaya atıldığını belirten Aytaç Durak, verilmeyecek hesabının olmadığını söyledi.

Basın mensuplarına kendisi hakkında ortaya atılan iddiaları ve suçlamaları anlatan Aytaç Durak, MHP’li, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tuncel’le uzun yıllardır beraber çalıştıklarını ifade ederek “Kendisi siyaseti bilen birisi. Bu zamana kadar yanımda bulunmasının bir sakıncasını görmedim. Bu kaset olayından sonra tepki göstermeye başladı. Olaylardan sonra bir iki defa görüştük. 'Arkadaşım bazı laflar kulağıma geliyor, aklı başında adamsın, uzun seneler dostluğumuz var. Sen bunların başında gösteriliyorsun. Bu duruma düşmemelisin' dedim. Ama oldukça şiddetli açıklamalar yaptı. Aklı başında olan adamın yapmaması gereken şeyler söyledi. O zaman ne biliyorsan söyle dedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

KEŞKE O KONUTLARI YAPMASAYDIM

Basın mensuplarının, Mustafa Tuncel’in “2 milyar dolarlık serveti var” yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Aytaç Durak, "Benim servetim 40 milyon liranın biraz daha üzerinde. Bir rüşvet kaseti açıklanıyor. Belediye meclis üyelerinden birinin pazarlık yaptığı belli. Gündemi değiştirmek için ipteki cambaza bak diyor. Rüşvet konusu tartışılmasın başka şeyler tartışılsın isteniyor. Ben kendisine bunları hiç sormadım. Çünkü o bunların sorulmasını kavga çıkmasını istiyor. Kavga olsun yüz kızartıcı olaydan dolayı değil adi bir olaydan yargılanacaksam yargılanayım diyor. Bu kasetin peşindeyim bu kaset başka kasetleri de getirecek" dedi.

Toplantıda gazetecilerin belediye başkanı olmadan önce aldığı arsaların ve buralara yaptığı konutların başkan olduktan sonra ne kadar değer kazandığı yönündeki soruları ısrarla net olarak cevaplamayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak “Keşke o arsalara o konutları yapmasaydım şimdi daha karlı olurdum Çünkü oraların değeri sürekli artıyor, daha da artacak. Eski değeriyle şimdiki değeriyle arasında çok fark olmuştur. Arsalarımın değeri tabii ki artıyor, artmasın mı? Belediye başkanı olmadan 15 sene önce benim şirketim çok inşaat yaptı. Şirket olarak inşaatların Adana’nın kuzeyinde yapılmasını uygun gördük. Ben kuzeyde inşaatlara başlarken oralar boş ve bakirdi. Hiç inşaat yoktu. Oraların ismi yokken yaptığım evlerin beyaz olması nedeniyle bölgenin ismi beyaz evler oldu. isimlerini bile ben koydum. Ben belediye başkanı değilken şahıs olarak başlattım" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

EŞİMİN BABASINDAN MİRAS KALDI

Aytaç Durak, belediye başkanı olmadan kendisine ait 1 milyon 800 bin metrekare arsası olduğunu, bunun 1 milyon 400 bin metrekaresinin de eşinin ölen babasından miras kaldığını ifade etti. Kendisinin belediye başkanı değilken bile şehri kuzeye taşıdığını söyleyen Durak, "Ben başkan olmasaydım mal varlığım daha da büyüyecekti. Her yerin imar planı değişti. Ama hiçbir zaman suiistimallere yol açan nokta bazlı planlara izin vermedim" dedi.

Haberin Devamı

BENİMLE UĞRAŞAN MEFTA OLUYOR

Adana’ya her gün bir müfettişin geldiğini ve incelemelerde bulunduğunun altını çizen Aytaç Durak, ya öldüğünü ya da siyasetten çekildiğini söyledi. Durak “Benimle ilgili bir şey bulamıyorlar bulamayınca sinirlenip iftira atıyorlar diyen Durak, "Benimle uğraşanlar ya mefta oldu ya da siyasi mefta oldu" diye konuştu.

OKUL OLSUN DEDİM

Basın mensuplarının sattığı arsanın okul olması için söz verip vermediği yönündeki soruya cevap veren Aytaç Durak, "Ben bir yer satmışım. Sattığım yeri alanlar “okul olsun mu?ö dediler; olmasın mı diyeyim?. Ama meclis kızdı okul olmasın dedi. Buraya okul yapılmak isteniyorsa yapılır dedim. Benim belediyecilik anlayışım böyle. Benden geçer dedim. Meclisten geçmedi maalesef. Bir şey bulamıyorlar bula bula bunu buluyorlar" dedi.

Okulun yapıldığı yere yakın arazileriniz var mı sorusuna, “evetö diye cevap veren Aytaç Durak, “bu alana belediye kaynaklarıyla yatırım yapıyor musunuz?" şeklindeki soruya 80’li yıllardaki ilanları göstererek “yeni şehri zaten bu tarafa kuruyoruz" diye cevapladı.

Haberin Devamı

Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL, (DHA)