Siyaset Babası ölen BDP milletvekiline 2 gün izin
Paylaş
Babası ölen BDP milletvekiline 2 gün izin

Diyarbakır'da görülen KCK/TM ana davasında tutuklu yargılanan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak'a, dün babasının vefat etmesi üzerine cenazeye katılması ve taziyeleri kabul etmesi için 2 gün izin verildi

BDP’nin KCK/TM davası kapsamında tutuklu bulunan Şırnak Milletvekili Selma Irmak’ın kolon kanseri tedavisi gören babası Yusuf Irmak, dün Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ndeki evinde yaşamını yitirdi. Irmak’ın avukatı babasının cenaze törenine katılması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Adalet Bakanlığı’nın da devreye girmesiyle Irmak’a cenaze ve taziye törenine katılmak için 2 gün izin verildi. Sabah saatlerinde Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden güvenlik görevlilerinin refakatinde çıkan tutuklu milletvekili taziyelerin kabul edileceği Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ne gitti.

Haberin Devamı

KIZILTEPE İÇİN İZİN ALINDI

Kızıltepe’de bulunan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Irmak’ın aldığı 2 günlük izin ardından bu sabah Kızıltepe’ye geldiğini söyledi. Aydoğan, Irmak’a Kızıltepe’de evlerinin önünde taziyeleri kabul için izin verildiğini; ancak cenazenin Derik İlçesi’ne bağlı Başaran Köyü Direkli Mezrası’nda defnedileceği için, Irmak’ın buradaki cenaze törenine katılması için de girişimlerini sürdürdüklerini söyledi.

YARIN BABASININ MEZARINI ZİYARET EDECEK

BDP’nin tutuklu Şırnak Milletvekili Selma Irmak, mahkeminin sadece Kızıltepe İlçesi için izin vermesinin ardından babasının Derik İlçesi’ndeki cenazesine katılamadı. Kızıltepe’de taziyeleri kabul eden Irmak’ın avukatları bu kez Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne babasının toprağa verildiği Derik İlçesi’ndeki Direkli Köyü’ne gitmesi için izin başvurusu yaptı.

Haberin Devamı

Mahkemenin izin vermesi üzerine Irmak’ın yarın Derik’e giderek babasının mezarını ziyaret edeceği belirtildi. Tutuklu Milletvekili Irmak’ı taziye çadırında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, ziyaret ederek başsalığı dileklerinde bulundu. Geceyi Kızıltepe’deki evinde geçirecek olan Irmak, yarın Derik İlçesi’nin Direkli Köyü’ne gidip, babasının mezarını ziyaret edecek.

DHA