Siyaset Bahçeli: Beyaz gözlük takarız. Her yer Pamukkale olur
Paylaş
Bahçeli: Beyaz gözlük takarız. Her yer Pamukkale olur

MHP lideri Bahçeli'nin, araçla giriş yasak olduğu için makam aracıyla Pamukkale Ören Yeri'ne alınmaması üzerine Pamukkale yönetimi MHP'den özür diledi ama olumlu yanıt alamadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Denizli'deki programının ardından makam aracıyla gittiği Pamukkale Ören Yeri'nealınmamasına MHP İl Başkanı Zafer Kaplan sert tepki gösterdi.

Pamukkale Yönetimi, yaşanan olay nedeniyle MHP İl Başkanı Kaplan'ı ziyaret edip özür diledi, ancak Kaplan özrü kabul etmediklerini söyledi. Kaplan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin içeriye alınmamasıyla ilgili yorumunun "Beyaz gözlük takarız. Dağa taşa bakarız, her yer Pamukkale olur" dediğini dile getirdi. Denizli Valiliği de olayla ilgili inceleme başlatıldığını yazılı açıklamayla duyurdu.

Haberin Devamı

Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, Başbakan Yardımcılığı yapmış olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin makam aracıyla geldiği Pamukkale'ye kuzey kapısından alınmamasını eleştirdi. Kaplan, program akışı içinde dün MHP Lideri Bahçeli'nin Pamukkale traverten ziyareti olduğunu belirtip, "Pamukkale ziyaretinde Genel Başkanımızın turizmle ilgili değerlendirmeleri olacak ve toplu fotoğraf çekilecekti. Giriş için bizzat kendim Valimiz Abdülkadir Demir'i aradım ve görüşüp izin aldım. Daha sonra Pamukkale Örenyeri İşletme Müdürü Nevzat Sallıo beni aradı ve girebileceğimizi söyledi. Güvenlik görevlisi, Cumhurbaşkanı da bu şekilde girmedi ya da farklı şekilde kelimeler kullanarak giremeyeceğimizi söyledi. Genel Başkanımızın kapıda bekletilmesi bizim için çok üzücüdür. Geri döndük, daha sonra yolda bizi aradılar ve Pamukkale'ye girebileceğimizi söylediler ancak Genel Başkanımız, 'Artık bunun dönüşü olmaz geri dönemeyiz' dedi. Bu organizasyonu yapamayan hükümet yetkileri bu ülkeyi nasıl yönetiyor. Benim üzüldüğümü gören Genel Başkanımız 'Canını sıkma, beyaz gözlük takarız, dağa taşa bakarız her taraf Pamukkale olur' diyerek bana moral vermeye çalıştı. Bilerek yapıldıysa büyük bir ayıp yapılmıştır" dedi.

Haberin Devamı

ÖZÜR KABUL EDİLMEDİ

Pamukkale Ören Yeri İşletme Müdürü Nevzat Sallıo, özür dilemek için MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Sallıo, yaşanan olayın küçük bir iletişimsizlikten dolayı meydana geldiğini belirtip, "Sayın Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle biz de hazırlığımızı yapmıştık. Pamukkale travertenlerini Sayın Bahçeli'ye göstermek istiyorduk ancak küçük bir iletişim sorunu nedeniyle bu tür bir olay yaşandı. Bu nedenle Genel Başkanımızdan ve MHP'lilerden özür diliyoruz" diye konuştu.

Sallıo, olay nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü ve Genel Başkan Yardımcıları'yla da görüşüp, özür dileklerini söyledi. MHP İl Başkanı Zafer Kaplan ise, özrü kabul etmediklerini söyleyip, "Güvenlik görevlisi bayanın davranışı, ısrarla 'Giremez' demesi bizi üzdü. Türk örf ve adetleri nedeniyle bize gelen herkese kapımız açık ancak MHP'ye yapılan bu hareketten dolayı özrü kabul etmiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

DENİZLİ VALİLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

Denizli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama, "Pamukkale Örenyeri, 4808 sayılı İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararına göre, birinci derece arkeolojik ve doğal sit alanı içinde kaldığından, Kuzey Kapısı'ndan diğer kapılar gibi taşıt trafiğine ivedilikle kapatılmasına karar verildi. Dünya Miras Listesi'nde yer bulan Pamukkale örenyeri hepimizin gurur kaynağı bir doğa harikası olması münasebetiyle kapıları herkese açıktır. Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin ilimizi ziyareti sırasında olayların bu şekilde sonuçlanması da misafirperver Denizli halkı ve Valiliğimizce üzüntü ile karşılanmış olup kusurlu bir durum varsa sorumluları tespit etmek üzere inceleme başlatılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Vali Abdülkadir Demir'in olayda kusur olup olmadığını öğrenmek için Pamukkale Yönetim biriminden bilgi aldığı, Devlet Bahçeli'yi Pamukkale'ye almayan güvenlik görevlisi Dilek Bekan'ın da Özel İdare'ye çağrılarak olayla ilgili bilgisine başvurulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, DHA