Siyaset Bahçeli'den Kılıçdaroğlu açıklaması: İflas bayrağını çekmiştir, bunlara güvenilemez
Paylaş
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu açıklaması: İflas bayrağını çekmiştir, bunlara güvenilemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir'de '14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende' mitinginde konuştu. 'Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye çok daha muktedirdir.' diyen Bahçeli ayrıca, 'Kılıçdaroğlu iflas bayrağını çekmiştir, bunlara güvenilemez.' ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Nevşehir'de düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Haberin Devamı
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu açıklaması: İflas bayrağını çekmiştir, bunlara güvenilemez

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle; 28 Haziran 1923 tarihinde 2. Dönem milletvekilliği genel seçimi yapılmış Cumhuriyeti ilan eden Meclis tablosu ortaya çıkmıştı. O dönem seçilen milletvekilleri hem yeni bir rejimi ihtas etmişler hem de yeni Türk devletinin hedeflerini gerçekleştirmek için fedakarca çalışmışlardı. 1923 seçimlerinden sonra tecelli eden Türkiye Büyük Millet Meclisi önündeki 100 yılın ilke ve esaslarını belirlemişti.

Kurtuluş Savaşı'nın eseri olan tam bağımsız yeni Türk devleti cumhuriyetin faziletiyle perçinleşmiş, demokrasiyle perçinlenmiş milli birlik ve kardeşlikle bezenmişti. Cumhuriyetin ilk yüzyılı, bir önceki yüzyılın ağır yüklerinin tevaruz etmekle birlikte tesiri hala hissedilen küresel komplolora geçmişti. 1923 yılından 1946'ya kadar uzanan dönem yeni devletin kurum ve kurallarıyla oturmasın a 1946'dan 2017'ye kadar süren dönemde dedemokrasi ve çok partili hayatın kökleşmesine sahne olmuştur.

Haberin Devamı

Ancak çok partili siyasal hayattan yönetim sistemi olarak tercih edilen Parlamenter Sistem bir türlü istikrarı sağlayamadı. Bir türlü beklenen huzur, refah ve iyileşmeyi tahkim ve takviye edemedi.

"KENDİ PARTİSİNDE ÜLKÜCÜ BIRAKMAMIŞTIR"

Nitekim sosyal, siyasel ve ekonomik krizler yakamızı hiç bırakmadı. Darbeler, siyasi kutuplaşmalar, koalisyon kavgaları, kurulamayan kurulsa bile ömrü kelebeğin ömrü kadar kısa süren hükümetler ülkemizin talihini makuz bir istikamete çevirdi.
CHP’den İYİ Parti’ye HDP’sinde bölücü partilere kadar alayının gayesi parlamenter sisteme geçmek. Ortaklık kuran partiler arasında çekişmeler ile koalisyon hükümetlerini övmek akılsızlıktır. Böylesi zihniyetlerin aklı koltuktadır. Kendi partisinde ülkücü bırakmamıştır. Biz doğruları söylemekten korkmayacağız.

Kaldı ki Türkiye, 1946'dan 2017'ye kadar rahat nefes alamdı. Üstelik 15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ darbe ve işgal teşebbüsü yönetim sisteminde acilen bir reform yapılmasını zorunlu hale getirdi. İşte böyle bir ortamda 16 Nisan 2017 tarihli halk oylamasıyla milletimizin cerrah titizliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni kabul etmiş, bu yeni sistem 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren resmen uygulamaya başlanmıştır.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geçmişten kopuş değil, bilakis tarih, kültür ve medeniyet mirasımızı çok daha güçlü bir şekilde sahiplenme ve geleceğe taşıma kararlılığıyla eklenip birleşti. Bu başarı Cumhur'un başarısıdır. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye rüştünü ispat etmeye başlamıştır. Türkiye sözü geçen bir ülke olmuştur. Ulaştığımız sonuç zor ve zahmetli de olsa kazanan Türkiye olmuştur.

'YAPARSA CUMHUR İTTİFAKI YAPAR'

Biz her şeyden önce Türkiye diyoruz. 14 Mayıs’taki seçimlerden sonra ilk önceliğimiz 650 bin konutu teslim etmektir. İkinci hedefimiz sosyal refahı herkese yaymak. 3. amacımız terörü ülke gündeminden çıkarmak. 4 gündemimiz yeni hükümet sisteminin doğası ile uyumlu bir anayasayı ülkemizi kavuşturmak. 5. gündemimiz spordan, tarıma, kentsel dönüşüme her alanda her alanda yeni yüzyılın ruhunu kavrayan ülkeye kavuşturmaktır. 6. Gündemimiz komşularla sıkı ilişkiler, İslam alemi ile dayanışmadır. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar.

Haberin Devamı

"DEVLETİN HAFIZASI SAAT GİBİ ÇALIŞMAKTADIR"

Sıra sizde Nevşehirli kardeşlerim sıra sizde. Terör örgütlerine boyun eğen zillet ittifakını sandığa gömmek için sıra sizde. Onların gayesi parlamenter sisteme geri dönüştür. İYİ Parti Genel Başkanı koalisyon hükümeti faydalıdır diye açıklama yaptı. Devletin hafıza kaybına uğradığını söyledi. Ancak Türkiye ne çektiyse koalisyon hükümetlerinden çekmiştir. Muhatapları uyarıyorum devletin hafızası saat gibi çalışmaktadır.

 Bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar. Kılıçdaroğlu iflas bayrağını çoktan çekmiştir. Kazanamayacak adaylarını kazandırmak içni oturduğu masadan 'Kumar masası' diyerek önce kalkan sonra tığış tığış geri oturan ve milleti kandıran İP parti başkanı ve yönetimi iyice çuvallamıştır. Bunlara güven duyulamaz. Bunlara itibar edilemez. Çünkü bunlar sabah başka, akşam başkadır. Dün dediklerini bugün yalanlayan, bugün söylediklerini de gelecekte çiğneyecek olan ilkesizler güruhu Zillet İttifakı'nda buluşmuştur.

Haberin Devamı

Bölücü terör örgütü PKK, Kılıçdaroğlu ve avarisinin destekçisidir. Mehmetlerimize kurşun sıkan katiller Kılıçdaroğlu'nun yanı başındadır. FETÖ'cüler, bölücüler, dünün Ali Diboları, Türk düşmanları, emperyalizmin piyonları CHP ve İYİ Parti listelerinde milletvekili adayı olarak gösterilmişlerdir.

"PKK'NIN MASKE TAKMIŞ YENİ OLUŞUMU"

Kılıçdaroğlu, eroinmanlardan, esrarkeşlerden temiz para alacağını iddia ediyor. Kılıçdaroğlu ve siyasi kadrosu utanmadan, sıkılmadan ABD'yi tatmin edeceklerini açıklıyor. HDP'nin kayyum partisi PKK'nın maske takmış yeni oluşumu Yeşil Sol Parti Kılıçdaroğlu'nu alkışlayıp arkasında duruyor. Küresel düzeyde faaliyet gösteren düşünce kuruluşlarının sözcüleri, eli kalem kalem tutan gayri milli sefiller, sözde aydınlar, yerli ve yabancı kiralık gazeteciler, Mondros artıkları, Sevr hayranları, müzakreci çevreler Kılıçdaroğlu'na şak şakçılık yapıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'na ülkenin geleceği bırakılamaz. Başarısızlıkları basiretsizlikleri gün gibi ortadadır. 387 günde bir Cumhurbaşkanı adayını güç bela bulabilen bir ittifak vardır. Bunlar Türkiye'yi 3 günde batırır.