Siyaset Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Fransa ve Almanya'ya nota verildi!
Paylaş
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Fransa ve Almanya'ya nota verildi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa ve Almanya'da düzenlenen PKK terör örgütü gösterileri sebebi ile iki ülkenin büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığını duyurarak iki ülkeye nota verildiğini açıkladı.

İsveç ve Finlandiya'ya NATO vetosuyla ilgili Çavuşoğlu, "Teröre destek vermelerini kesmelerini istiyoruz. Belgeleri yazılı verdik, Türkiye'nin pozisyonu değişmez. Yasa çıkarmamız gerekiyor diye bir bahaneye sığınmasınlar" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

  • Bu iki ülke neden üye olmak istiyor? Güvenlik endişeleri var anlıyoruz. Müttefik Türkiye'nin güvenlik endişelerini görmezden gelmek olmaz.
  • Türkiye’nin pozisyonu değişmez yazılı belgeleri verdik, taahhüdümüzü verdik. Yazılı verdik, yazılı istiyoruz. Kanunlarında düzenleme yapılması gerektiğini kendileri söylüyor. Paçavra ile gösteri serbestse o zaman kanunları değiştireceksiniz.

ALMANYA VE FRANSA'DA PKK GÖSTERİSİ

  • Fransa ve Almanya'nın Ankara Büyükelçileri, PKK'nın bu ülkelerde düzenlediği gösteriler nedeniyle Bakanlığa çağrıldı.

"TURKEY" YERİNE "TÜRKİYE" İSMİ

  • BM ülkelerinde Türkiye ismi kullanılacak. Yazılı başvurumuzu yapıyoruz.

SURİYE'NİN KUZEYİNE OLASI OPERASYON

  • Son zamanlarda teröristler saldırılarını artırdı. Tehdit artarak sürerken elimiz kolumuz bağlı kalacak değiliz. Bu ulusal güvenlik meselesi. BM'den uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız var.

ATİNA'NIN ADALARI SİLAHLANDIRMASI

  • Yunanistan 1960'tan beri adaları silahlandırıyor. Yunanistan, adaların statüsünü bozmuştur, dolayısıyla Yunanistan'ın bu adaları silahsızlandırması gerekir. Aksi takdirde egemenlik tartışması başlar