Siyaset Bakan Soylu'dan Salihe Aydeniz konusunda ret oyu veren CHP'ye tepki!
Paylaş
Bakan Soylu'dan Salihe Aydeniz konusunda ret oyu veren CHP'ye tepki!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmalığının kaldırılması ile ilgili CHP komisyon üyelerinin ret oyu vermesine tepki gösterdi.

 Kadıköy'de polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili dün Hazırlık Komisyonu çalışmasını tamamladı. AK Partili vekil Ali Özkaya başkanlığında toplanan komisyonda Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması dosyası oy çokluğuyla kabul edildi. CHP ve HDP'li komisyon üyeleri ret oyu kullandı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin komisyonda ret oyu vermesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Bakan Soylu açıklamasında, "Bildiğimiz CHP Yalan, fitne, iki yüzlülük... CHP; Türk Polisi-PKK tercihinde gözünü kırpmadan PKK'lı Salihe Aydeniz'i tercih etti. Kılıçdaroğlu'nun da, Polis istismarı yapan sünepelerinin de TBMM çatısı altındaki bu tercihten yüzü kızarmaz. Kaderdaşlarınız 6'lı masaya hayırlı olsun" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde düzenlenen eylemde, polis memuruna yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili Hazırlık Komisyonu, çalışmasını tamamlamıştı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya başkanlığında yapılan toplantıda dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili dosya, oy çokluğuyla kabul edilmişti.. CHP ve HDP'li komisyon üyeleri, ret oyu kullanmıştı.

Haberin Devamı

 Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti'li Özkaya, "Bizim açımızdan dosya tamamlanmış oldu. 18 Temmuz itibarıyla raporumuzu, Karma Komisyon'a sunacağız. Bundan sonra Karma Komisyon'da 1 aylık süreç başlayacak" demişti.

Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili 1631 dosya olduğunu da aktaran Özkaya, "Bunların yaklaşık 1308 tanesi HDP ve DBP milletvekillerimize ait. Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz de 77 fezlekesi ile Meclis'ten en fazla dokunulmazlığı kaldırılması talep edilen milletvekili. Bunların çok büyük bir kısmı da bu ve benzer toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde polise mukavemet etmek, görev yaptırmamak için direnmek. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında terör örgütünün propagandasını yapmak. Dokunulmazlığının kaldırılması yönünde AK Parti milletvekilleri olarak oy kullandık. Karma Komisyon'a görüşümüzle birlikte sevk edeceğiz. 18 Temmuz itibarıyla rapor, ek görüşlerle birlikte tamamlanacak" diye konuşmuştu.