Siyaset Başbakan, Diyarbakırspor'a destek gecesinde
Paylaş
Başbakan, Diyarbakırspor'a destek gecesinde

Başbakan Erdoğan, gecede yaptığı konuşmada, 'Stadyumlar ırkçı yaklaşımlardan arındırılmalıdır' dedi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mövenpick Otel'de “Şarkın Yıldızları için bir aradayız” sloganıyla düzenlenen Diyarbakırspor'a Destek Gecesi'ne katıldı. İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de Erdoğan'a eşlik etti.

Diyarbakır Spor Kulübü'ne destek gecesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehdi Eker ve Abdülkadir Aksu'nun yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Nihat Özdemir ile Diyarbakır Spor Kulübü Başkanı Çetin Sümer gibi spor camiasından çok sayıda kişi katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Spor Kulübü Başkanı Çetin Sümer olumsuz şartlara rağmen görevi yürütmeye devam ettiğini belirterek Diyarbakır'a ve Diyarbakır Spor'a katkılarından dolayı Başbakan'a teşekkür etti.

MİLLİ BİRLİK MESAJI

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bazı çirkin olaylar oldu. Bunları kabullenmemiz asla mümkün değildi. Koskoca bir Diyarbakır camiasının halkını kimse kalkıp da aklımızın kenarından geçiremeyeceğimiz birşeyle ile yaftalayamaz. Bunların hepsi bizim birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize sıkılmış kurşunlardır. Biz buna fırsat vermemeliyiz. El ele, gönül gönüle, omuz omuza vereceğiz, ülkemizin aydınlık yarınlarına hep beraber yürüyeceğiz. Bu ülke hiçbir zaman bundan taviz vermedi. Bundan sonra da vermeyecek. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, aklınıza ne gelirse, ülkemizde 72 milyonu ile biriz, beraberiz, kardeşiz. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz seveceğiz. Herkesin elbette siyasi görüşü vardır. Bunun dile getirileceği yer spor salonları, stadyumlar olmamalıdır. Biz o yaşananları ayaklarımızın altına alalım, toprağa gömelim ve onları kurutalım. (Diyarbakır Spor Kulübü Başkanı Çetin Sümer'i işaret ederek) Sen mi demiştin ‘çekiliyoruz’ falan diye? Ben de açıklama yapmıştım ‘sakın ha’ diye. Durmayacağız devam edeceğiz kararlı şekilde. Bunların hepsi bir avuç gözü dönmüş kitleler.

Milli birliğimiz kardeşliğimiz, daim olmalıdır. Kardeşliğimiz abide şehri olan Diyarbakır'ımızı bu noktada asla bir zaafa uğratmamalıyız. Şarkın yıldızlarından daha fazla gayret, özveri başarı bekliyorum. Bu salonda toplananlardan Diyarbakır'a daha fazla katkı yapacaklarını bekliyorum. Diyarbakırspor'a cömert katkıda bulunmaları lazım. Diyarbakır'ın önemli iş adamları var, ama dertliyim ne Diyarbakır'a yatırım yapıyorlar, ne de Diyarbakırspor'a sahip çıkıyorlar. Ben ikili görüşmelerimde söylüyorum, git Allah için bir yatırım da Diyarbakır'a yap. Yapmıyorlar yapmaları lazım”

“ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜME VESİLE OLMASIN”
Diyarbakır şehrine büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Erdoğan, “Çocuklarımızın eylemlere katılmasına, molotof kokteyli atmasına, otobüslerin içinde diğer çocukların ölmesine vesile olmasına, sporla el ele verip engel olalım. Çocuk molotof kokteyli atıyor ama o otobüsün içinde bir çocuğun olduğunun hesabını yapmıyor. O otobüsün kendi bindiği otobüs olduğunu, devletin kendi malına zarar verdiği hesabını yapmıyor. Biz hükümet olarak elimizden gelen çabamızı gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Hep birlikte Diyarbakırlılar olarak katkıda bulunalım” dedi.

Seyit ERÇİÇEK-Uğur Can/İSTANBUL,(DHA)

Haberin Devamı