Siyaset 'Başbakan ilk turda kazanacak'
Paylaş
'Başbakan ilk turda kazanacak'

Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, en az beş anket verilerine göre ilk turda Başbakan Recep Tayyip Erdoğa’ın yüzde 50’nin üzerinde oy alacağını söyledi.

Haberin Devamı

MKYK toplantısının sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, en az beş anket firmasının verilerine göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin adayı olan Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan’ın yüzde 50’nin üzerinde oy alacağını söyledi

"DEMEK Kİ SİZ YALANCI HIRSIZ OLMAYAN BİRİSİNİ BULAMADINIZ PARTİNİZ İÇİNDEN"

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yenileyen Çelik, "Cumhurbaşkanı adayımızı, halkımızın takdirine bırakıyor. Halkımıza emanet ediyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin yaptığı açıklamaları eleştiren Çelik, "Ben hayretler içerisindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları, bütün Cumhuriyet Halk Partililere bir haksızlık ve hakaret olarak değerlendiriyorum. "Yalancıdan, şaibeliden cumhurbaşkanı adayı olmaz" açıklamalar şeklinde devam ediyor. Demek ki siz yalancı olmayan birisini bulamadınız partiniz içinden. "Hırsızdan olmaz" siz partiniz içinden bulamadınız mı böyle birisini. "Şaibesiz" birisini bulamadınız mı? Siyasetçileri ve siyaset kurumunu tezyif ettiğinizi bilmeniz gerekiyor. Yadırgıyorum. CHP'lilerin buna tepki göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BAŞBAKAN İSTİFA ETMEYECEK BOŞUNA KENDİNİZİ YORMAYIN"

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığından sonra istifa edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya Çelik, "Her genel seçim, bir başbakanlık seçimidir? Başbakan, Başbakanlık seçimine, genel seçime gittiği zaman istifa ediyor mu? Hayır. Dünyada bir örneği var mı? Hayır. Ben seçime gidiyorum İsmet paşayım. 1946'da Celal Bayar ile aynı şartlarda yarışayım diye ben başbakanlıktan istifa ediyorum” diye bir şey var mı Türkiye'de 50'de var mı hayır. Sayın Başbakan da istifa etmeyecek. Boşuna kendinizi yormayın" diye yanıt verdi.

AK PARTİ’DE ÇATLAMA, RESTLEŞME, KÜSÜŞME OLMAYACAK

AK Parti’nin geleceğine dair bir soru üzerine Çelik, "AK Parti’nin ne olacağını, olamayacağını Allah bilir. Halk karar verir. Ama biz bir, iki, üç günlük stratejiler hazırlamayız. Bizim gündemimizde böyle bir problemimiz yok. Allah lütfeder de Başbakanımız 10’unda Cumhurbaşkanı olursa ayın 11’inden itibaren bunları konuşabiliriz. Biz ayın 10’nuna kadar cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenmiş durumdayız. Bizim halimiz hiç kötü olmadı. Memleketin hali de kötü olmadı. Her şey daha iyi oldu. AK Parti’nin içinde acaba bir çatlama, restleşme, küsüşme, ayrışma olur mu? Beklentisi içerisinde olanlar boşuna burada kendileri için gelecek aramasınlar. Onlara buradan gelecek çıkmaz" diye konuştu.

Haberin Devamı

'BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİĞİNDE GÜÇLER ARASINDA ORKESTRA ŞEFİ OLACAK'

Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası ile ilgili bir soruya ise Çelik, bir vizyonun ortaya konacağını ve vizyon belgesinin hazırlandığını söyledi. 10 Temmuz tarihine yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Çelik, "Halka vizyon belgesi ile çıkılması gerekiyor. Türkiye dünyanın neresinde olacak, hukuk derken ne anlıyor, demokrasi derken ne anlıyoruz, bütün bunları huzur ve barış içerisinde yaşamak derken ne anlıyoruz. Bunlar bu vizyonda yer alacak. Sayın Başbakanımız , Cumhurbaşkanı olduğu zaman güçler arasında orkestra şefliği yapacak" dedi.

Haberin Devamı

'EVET BALYOZ BAL GİBİ DARBE EYLEM PLANI'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Varsayın ki 12 Eylül 2010’da 26 maddelik Anayasa değişikliği yapılmadı. Alt kademe mahkeme karar veriyor, temyiz mahkemesi olan mahkeme de onaylıyor ve hüküm kesinleşiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin dışında gidilecek bir yer var mıydı? Bu yargı tarafından artık hüküm haline gelmiş olacaktı. ‘Balyoz bal gibi darbe eylem planıdır’ derken tesadüfen ağzımdan çıkmış bir söz değil. Sayın Özden Örnek de, onun gibi binlerce örnek de aleyhimde davalar açsalar, bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim, ‘Evet Balyoz bal gibi darbe eylem planı’ idi. Fakat gerçekleştirmeye fırsat bulunamadı. Kimse halkın aklı ile alay etmesin. Bir oyun oynadınız, adına harp oyunu dediniz ama milli iradeye karşı oyun oynadınız. Bu da mahkemeler tarafından tespit ve tescil edildi. İster Balyoz davası ister Ergenekon davası. Birilerini suçlu duruma düşürmek için birileri delil üretilmişse, kurunun yanında yaşı yakmak için özel bir gayret sarfetmişse bunların elbette ortaya çıkarılması lazım. İnsanların elbette adil yargılanma hakkı var. İster Balyozcu, ister Ergenekoncu, ister KCK’cı, ister PKK’lı kim olursa olsun. Adil yargılanma insanım diyen herkesin hakkıdır. Ama benimle ilgili dava açtılar diye bu sözlerimden dolayı nedamet gösterecek falan değilim, pişmanlık duyacak değilim. Ben bugüne kadar Balyoz davasıyla ilgili lehte ve aleyhte yazılan birçok şeyi okuyan, bunun muhakemesini yapan bir insan olarak bunu söylüyorum. Dolayısıyla açabildikleri kadar dava açabilirler."

Haberin Devamı

DHA-İHA