Siyaset Başbakan konuştu, vekiller ağladı
Paylaş
Başbakan konuştu, vekiller ağladı

Başbakan Erdoğan'ın bugün yaptığı grup konuşması sırasında bazı milletvekilleri gözyaşlarını tutamadı

İŞTE AĞLATAN BÖLÜM

Haberin Devamı

- Eminim ki her 3 parti de tıpkı bizim gibi, milletvekillerine, milletvekillerinin hür iradesine saygı duysa, arkadaşları üzerinde baskı kurmasa, bu sonuç ortaya çıkmayacaktı. Takdir yüce Meclisindir. Bize, ortaya çıkan tabloya, sonuca tabii ki razı olmak düşer. Buradan söyleyecek başka bir şey yok. Ama millet, hesap günü geldiğinde tüm bu olup bitenleri en iyi şekilde değerlendirecektir.

- Partimizi kurduğumuz günden itibaren bu kadro, gönül birliği yaptı ve bugünlere böyle ulaştı. Her bir arkadaşımın, kardeşimin millet ve ülke sevdasıyla yanıp tutuştuğunu biliyorum. Partimizin en üst kademesinden en uçtaki birimine kadar, hizmet aşkıyla yanıp tutuştuğunu biliyorum.

- Bu dayanışmayı, kenetlenmeyi kıskananlar, bunu bozmaya çalışanlar türlü oyunları oynamış, kardeşliğimizi zedeleme cüretini göstermiştir. Ama ben inanıyorum ki bu grup bundan sonraki süreçte, bu oyunlara o sinsi girişimlere asla ve asla boyun eğmeyecektir. Bu grubun uyumu, dostluğu, kardeşliği, birlik ve bütünlüğü asla zedelenmeyecek, bu kadro, bu hareket tarih yazmaya devam edecektir.

Haberin Devamı

- 8'inci madde ile ortaya çıkan manzara, AK Parti grubundan daha ziyade, diğer partilerin tabanlarında tartışılmaya devam edilecek. Türkiye’yi rahatlatacak, demokrasi standartlarını değiştirecek böyle bir değişikliğe destek olmadıkları için tarih de millet de CHP’yi, MHP’yi, BDP’yi inanıyorum ki yargılayacaktır.

- Her zaman söylediğimizi burada bir kez daha tekrar ediyoruz: Durmak yok, yola devam. Birlik ve bütünlük içinde, kardeşlik iklimiyle yola devam. Millet, memleket, ülkemiz için, ülkemizin genç nesilleri, gözleri umutla parlayan çocukları için çıktığımız bu yola yılmadan, yorulmadan, sarsılmadan devam. Allah yolunuzu açık etsin, Allah bahtınızı açık etsin.

(Milliyet)