Siyaset Başbakan Yıldırım: Rejimi tartışan karşısında AK Parti'yi bulur
Paylaş
Başbakan Yıldırım: Rejimi tartışan karşısında AK Parti'yi bulur

Başbakan Yıldırım: Defalarca Sayın Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundum. Gelin Türkiye’nin ihtiyacı olan adımları beraber atalım. Şimdi rejimi değiştirecekler diyor. Rejim tartışması 1923’te bitti. Cumhuriyet'i tartışan kimse yok. Olsa da önüne ilk çıkan AK Parti olur, bunu da bil. Biz rejimi değil Anayasa'yı değiştirmek istiyoruz.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Defalarca Sayın Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundum. Gelin Türkiye’nin ihtiyacı olan adımları beraber atalım. Şimdi 'Rejimi değiştirecekler' diyor. Rejim tartışması 1923’te bitti. Cumhuriyet'i tartışan kimse yok. Olsa da önüne ilk çıkan AK Parti olur, bunu da bil. Biz rejimi değil Anayasa'yı değiştirmek istiyoruz. Hükümet değişikliği ile sınırlı anayasa değişikliği konusunu Meclis'e getirmeye karar verdik. Nihai kararı da her zaman olduğu gibi millet verecek" dedi.

İşte Başbakan Yıldırım’ın sözlerinden satır başları:

33 yıl önce bugün KKTC kuruldu. Bütün KKTC’li kardeşlerimizi kutluyorum. Türkiye her zaman Kıbrıs’ın yanındadır.Kıbrıs’ın gelişimine katlı sağlamaya yönelik her türlü hassasiyeti sürdüreceğiz.

Kıbrıs’ta müzakereler devam ediyor. Kıbrıs’taki adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu görüşmelerden umarız hayırlı bir sonuç çıkar.

Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını geri ye götürecek hiçbir çözüm asla ve asla kabul edilemez. Ümit ederiz ki bu görüşmeler iki tarafı da memnun edecek bir sonuca bağlanır.


ANKARA KEÇİÖREN METROSU İÇİN TARİH VERDİ


Ankaralılara bir müjdemiz daha var. Önümüzdeki yıldan itibaren yaklaşık 10 km'lik Keçiören metrosu hizmete girecek.

TERÖRLE MÜCADELE


Terörle mücadelede kararlılığımız devam ediyor. Kış aylarında, bu yıldan itibaren ara vermek yok. Terör yuvalarını dağıtmaya devam edeceğiz. Irak ve Suriye üzerinden ülkemize yönelik oradaki iç karışıklıklardan dolayı terör tehdidi devam ediyor. Türkiye'yi tehdit eden terör bitinceye kadar hem içeride hem dışarıda mücadeleyi sürdüreceğiz. Terörün topraklarımıza erişmeden durdurulması için mücadele devam ediyor. Irak'ta da gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu hem ülke güvenliğimiz hem de sınır boylarındaki kardeşlerimizin güvenliği için önemlidir.

ÖSO El Bab'a doğru ilerliyor. Burayı da DEAŞ unsurlarından temizleyeceğiz. PYD/YPG/PKK'ya karşı da operasyonlarımız sürüyor. Demografik yapının değişmesine müsaade edemeyiz. Türkiye olarak bütün çabamız bölge halkının huzuru, geleceği, can güvenliklerinin sağlanmasıdır.

ABD SEÇİMLERİ


Sayın Trump ABD'nin yeni seçilmiş başkanı oldu. ABD halkı kendi geleceğiyle ilgili kararını verdi. Bu süreci tüm ülkelerin iyi okuması, dünya genelindeki değişimin dinamiklerini anlamaya gayret etmesi gerekiyor. Sokak şiddetiyle sandık sonucunu yok saymak demokrasiye karşı kabul edilemez.

AB'YE TEPKİ: TÜRKİYE TALİMAT ALMAZ


Türkiye hakkında bugünlerde AB çevrelerinde bir takım olumsuz beyanatlar devam ediyor. AB'deki dostlarımız 15 Temmuz'daki alçak saldırı karşısında beklediğimiz tavrı ortaya koyamadılar.

AB şu teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın. PKK ve FETÖ'ye kucak açanlar Türkiye'ye ayar vermeye çalışamaz.

Türkiye hiçbir ülkeden talimat almaz.

Avrupa terör örgütlerinin telkini ile Terör Yasası'nın değiştirilmesini istiyor.

Vekil dokunulmazlıkları, AB de dahil zaman zaman kaldırılmıştır. Bunun sayısız örnekleri var. Bu ülkelerde suçüstü yakalanan vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılmıştır.


TÜRKİYE'DE HUKUKUN NASIL İŞLEYECEĞİNE AVRUPA BÜYÜKELÇİLERİ KARAR VEREMEZ


AB'nin son açıkladığı son rapor bizi hem üzmüş hem de rahatsız etmiştir. Son ilerleme raporu maksadını oldukça aşan ifadelerle dolu ve bunları kabul etmiyoruz. AB'yi terörle mücadelede hep yanımızda görmek istedik. PKK propagandasına itiraz bile etmeyenler Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışıyorlar. Bizim terörle mücadelede geri adım atmamız asla beklenmemelidir.

Türkiye'de hukukun nasıl işleyeceğine Avrupa Büyükelçileri karar veremez.

Bazı milletvekillerinin yargı kararıyla ifadeye getirilip ve bir kısmı hakkında tutuklama kararı verilmesi yargının işidir ve hukuk çerçevesinde yürümektedir. Haklarında ağır iddialar var. Milletten aldığı yetkiyi hiçbir vekil terörü besleyip halka düşmanlık etmek için kullananamaz. Yargı önünde ya aklanırlar, ha da hesabını verirler ya da üçüncü bir yolu yoktur.

'ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMADI'


Terör örgütü alçakça Mardin Derik kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ü şehit etti. Şehidimizin kanı yerde kalmamıştır, katil zanlıları yakalanmıştır, şimdi hesabını veriyorlar. Belediyeler halka hizmet yerleridir. Belediye kaynaklarının terör örgütlerine peşkeş çekilmesi belediyecilik değildir.

KILIÇDAROĞLU 'DEDİĞİM DEDİK, ÇALDIĞIM DÜDÜK' DİYOR


Türkiye'nin yapay gerilimlerle, boş laflarla bir yere gidemeyeceği aşikar. Bunu CHP öteden beri anlayamıyor. Bu kürsüden defalarca çağrıda bulundum. Gelin beraber hareket edelim dedim. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu 'dediğim dedik çaldığım düdük' diyor başka bir şey demiyor. Yabancı medyaya hükümeti şikayet ediyor.

Ey Kılıçdaroğlu rejim tartışması 1923'te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Tartışan çıkarsa da karşısına önce AK Parti çıkar. Millete karşı koyulmaz, millete tabi olunur.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ:


Biz rejimi değil, vesayet anayasasını değiştirmek istiyoruz.

Biz çağrımızı yaptık. Ana muhalefet partisi başkanlık sistemine açıkça karşı olduğunu belirtti ve kenara çekildi. MHP parlamenter sistemden yana olduğunu belirtse de,di. MHP her ne kadar parlamenter sistemden yana olduğunu ifade etse, içinde bulunduğumuz durumun sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Çalışmaları ilerlettik, bu hükümet sistemi değişikliğiyle sınırlı anayasa değişikliğini Meclis'e getirmeye karar verdik. Bundan sonra karar milletindir.


KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ: TREN KAÇMADAN BİNİN


Sayın Kılıçdaroğlu "Kapımız açık' diyor, bizim de kapımız açık, tren kaçmadan binin. Yenikapı ruhunu yaşatalım, vesayet kalıntısı bu anayasayı değiştirelim. MHP ile bu değişiklikleri yüce Meclisimize sunacağız. Oturur, müzakere ederiz, gelin konuşalım, kafanıza yatmıyorsa yine hayır diyin.

Haberin Devamı