Siyaset 'Batsın sizin vatanseverliğiniz'
Paylaş
'Batsın sizin vatanseverliğiniz'

'Bahçeli'nin hükümet ortağı olduğu dönemde batırılan bankaların maliyetini biz ödedik. Batsın sizin vatanseverliğiniz' diyen Erdoğan, MHP liderinin sözlerine ilişkin, 'Slogan atmakta çok iyi. Söylediklerim aslında bir yerlere bir duyurudur. Yargı ne iş yapar merak ederim' ifadesini kullandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu'nda çok sert açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan 'Söylediklerim aslında bir yerlere bir duyurudur. Merak ediyorum yargı ne iş yapar' dedi.

>> BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


İşte Erdoğan'ın açıklamalarının ilgili bölümü:

Çözüm sürecini başlattık. Hedefimiz ve gayemiz çok net: Kan ve gözyaşı dursun, huzursuzluk bitsin. Terör meselesini çözmek ve Türkiye’nin ayağındaki o ağır prangayı söküp atmak istiyoruz.

Perşembe akşamı akil insanlar heyeti ile toplantı yaptık. Her görüşten arkadaşımız vardı. 62 kişi o gün orada tek bir ortak paydada buluştu. Hep birlikte dedik ki ‘kan dursun’. Bunun için ne yapılabilir bunları istişare etti. Ertesi gün MHP genel Başkanı zehir zemberek açıklamalar yaptı. MHP’nin bir vekili son derece edepsiz, densiz bir şekilde o heyetteki bir arkadaşımızın etnik kökeni üzerinden aleni faşizm yaptı. Susuyor olmamız sabrımızdandır ama sabrımızın da bir sınırı var. MHP Genel Başkanı’nı önce edebe davet ediyorum.

BAHÇELİ NEDEN YOK ORADA?

10 yıldır Çanakkale’ye giderim. Bir gün Bahçeli’yi, Kılıçdaroğlu’nu, Baykal’ı orada görmedim. Hani sizin şehitlere saygınız. Siz neden gelmiyorsunuz. Çünkü onların gönül dünyasında bu yok. Bunlar şehitlerin sadece istismarını yaparlar İlk defa duyuyorum Bahçeli’nin ağzından ‘tek bayrak, tek millet, tek vatanı, tek devleti’. Ama biz daha yola çıkarken Afyon’da dedik. Biz bunu her yerde dedik, Hakkari’de de Afyon’da da.

ÖRGÜTLE İŞBİRLİĞİ YAPTI


Kılıçdaroğlu bir kere Hakkari’ye gitti, bir tane Türk Bayrağı’nı orada sallayamadı. Örgütle işbirliği yaptılar, ‘Siz bizi koruma altına alın da biz Türk Bayrağı dalgalandırmayız’ dediler. Bunlar çözüm süreci falan istemiyor. Bu millet kimin ne söylediğinden ziyade nasıl söylediğine bakar.

BAHÇELİ TÜM BAŞARISIZLIĞINA RAĞMEN O KOLTUKTA

Edep. Mesele bu. Milliyetçiyim diyen MHP Genel Başkanı önce gitsin milletin edebinden nasiplensin. Bütün başarısızlığına rağmen o koltukta oturuyor olabilirsin ama bütün mesele edep sahibi olabilmekte. Bu ülkede üniversite öğrencilerinin sokağa dökülmesine müsaade etmeyiz. Bahçeli her türlü tahrike başvuruyor. Kusura bakmasın bu millet sahipsiz değil. ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ diye bağıracaklar sen de genel başkan olarak ‘Sabırlı olun, günü gelecek’ diyecek. Bahçeli ve onun muavini Kılıçdaroğlu sıcak koltuklarında oturacak diye biz kana müsaade edecek değiliz.

63 İSME SÖZ SÖYLEYECEK BİRİKİMLERİ YOK

Bahçeli’nin de Kılıçdaroğlu’nun o 63 isme söz söyleyecek birikimi, kalibresi yoktur. Bu iki zihniyet geçmişte cetvelle kafatası ölçüyorlardı. Bugüne kadar bu ülke için ne yaptı onlar? Önümüzdeki günlerde 3. Boğaz Köprüsü’nün temelini atıyoruz. 2 ya da 2,5 yılda bitireceğiz. Orada o köprüde bir de raylı sistem olacak. 4 gidiş 4 geliş. Ayrıca tren de orada çalışacak.

SÖYLEDİKLERİM DUYURU, YARGI NE İŞ YAPAR?

Bahçeli’nin vatan sevgisini rakamlarla ortaya koyacağım. Bahçeli’nin hükümet ortağı olduğu dönemde 2001’de batırılan bankaların Türkiye’ye maliyeti 111 katrilyon o günün rakamıyla. Bu parayı biz ödedik. Sevsin sizin vatanseverliğinizi. Batsın sizin vatanseverliğiniz. Slogan atmakta çok iyi. Söylediklerim aslında bir yerlere bir duyurudur. Yargı ne iş yapar merak ederim..

Haberin Devamı