Siyaset Belediye başkan adayı rektör odu
Paylaş
Belediye başkan adayı rektör odu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne, aynı zamanda son yerel seçimlerde AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve üniversitedeki seçimlerde ikinci sırada gelen Prof.Dr.Hasan Gönen'i atadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Hasan Gönen’i atadı.

ESOGÜ’de rektör adayları arasında seçim 11 Ağustos’ta yapıldı. Seçimlerde beş aday yarıştı. Eski Türk Ocakları başkanlarından Mehmet Şişman aldığı 143 oyla birinci sıraya yerleşti. İkinci sırada ise AKP’nin son yerel seçimlerdeki Eskişehir Belediye Başkanlığı yarışında Yılmaz Büyükerşen’in karşısına çıkardığı Prof.Dr.Hasan Gönen 134 oyla yer aldı. Üçüncü sıradaki Yavuz Beşoğu’a ise 132 oy çıktı. YÖK bu üç ismi Cumhurbaşkanlığı’na atama yapılacak ismi seçmesi için gönderdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün tercihi ise ikinci sıradaki Gönen’i ESOGÜ’ye rektör atamaktan oldu.

Haberin Devamı