Siyaset Beştepe'de EYT zirvesi! Son toplantı gerçekleşti
Paylaş
Beştepe'de EYT zirvesi! Son toplantı gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay başkanlığındaki toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli  ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı katıldı. Toplantıda EYT düzenlemesine ilişkin son durum değerlendirildi. Düzenlemenin ilerleyen günlerde TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi kabul etmişti. EYT'lilerin merakla beklediği prim, yaş gibi gibi detaylar henüz belirlenmedi.

Haberin Devamı

1999 öncesinde sigortalı olan çalışanların prim gün sayısı şartı devam ederken, yaş şartının kaldırılması bekleniyor. İlk etapta 1,6 milyon kişinin EYT kapsamında emekli olması bekleniyor.

İnşaattan, gemiciliğe, gıdadan otelciliğe kadar bütün sektörü etkileyecek bir olay. İlk etapta 2 milyona yakın kişinin emekli olmasından söz ediliyor. Bu kademeli emeklilerle birlikte 4-5 milyonu bulacak. Uzun yıllar boyunca bu hakkı dolduran kişiler bu haklardan yararlanıp emekli olmaya devam edecekler. İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR EYT'deki 3 müjdenin detayları! Daha yasa çıkmadan çalışanın alacağı para artıyor Habere Git

SGK PRİM FARKI VE KIDEM TAZMİNATI ADIMI

EYT'de SGK prim farkı giderilecek ve kıdem tazminatı için işverene uygun kredi verilecek. Böylece hem çalışan hem de işveren desteklenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin iki müjde duyurdu. Bunlardan ilki SGK prim farkıyla ilgili. Çalışanla emekli arasındaki fark eşitlenecek. EYT düzenlemesi sonrası emekli olacakların kıdem tazminatı yükü konusunda da uzlaşma sağlandı. Kıdem tazminatında, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla uygun finansman sağlanarak işverene destek olunacak. 

Haberin Devamı

İstihdam piyasasının olumsuz etkilenmemesi için belli sektörlerde kademeli emeklilik de gündemde. 

DÜZENLEME YENİ YILIN İLK AYINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Emeklilikte yaşa takılanlar çalışması, önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Düzenlemenin yeni yılın ilk ayında yürürlüğe girmesi planlanıyor. Düzenlemeden 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olup emeklilik için gerekli çalışma yılı ve prim gün sayısını dolduranların faydalanması bekleniyor.