Siyaset 'Ceza alsa en çok ben üzülürüm'
Paylaş
'Ceza alsa en çok ben üzülürüm'

Egemen Bağış'a yumurta atmaktan yargılanan öğrenci ilk duruşmasında beraat etti. Öğrenciyi 'bağış'lamayıp uzlaşmaya yanaşmayan Egemen Bağış ise, 'Ceza alsa en çok ben üzülürdüm' dedi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a yumurta attığı gerekçesiyle hakkında “kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret” suçundan yargılanan öğrenci Nihal Çarıkcı, “suçun unsurları oluşmadığı” gerekçesiyle beraat etti.

Haberin Devamı

Davanın Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesindeki ilk celsesinde karar çıktı.Savunmasında Egemen Bağış'ın da arasında bulunduğu kalabalığa doğru yumurta attığını kabul eden ancak Bağış'ı hedef almadığını ve yumurtanın Bağış'a isabet etmediğini söyleyen Çarıkcı beraatını istedi.

Yargıç, diğer beyanları da dinlemesinin ardından “suçun unsurları oluşmadığı” gerekçesiyle Çarıkcı'nın beraatına karar verildiğini açıkladı.

YORUMUNU TWITTER'DAN YAPTI

Egemen Bağış twitter'dan yaptığı açıklamada "Yumurta atan öğrenci kardeşimiz beraat etmiş. Sevindim. Davayı açan Savcı'nın kararına da, beraat kararını veren Hakim'e de saygı duyariz. Gencimiz ceza alsa en çok ben üzülürdüm. Yaşanan süreç yumurtanın terör ve şiddet aracı olmasını engelledi. Topluma önemli mesajlar verdi. Yumurta atmanin doğru olmadığı vurgulanmıştır. Umarım gençlerimiz şiddete değil, eğitime, araştırmaya, bilime, diyaloga yönelirler" dedi.

>> EGEMEN 'BAĞIŞ'LAMAMIŞTI

Haberin Devamı