Siyaset CHP'den destek çıkmadı!
Paylaş
CHP'den destek çıkmadı!

CHP'den destek çıkmadı!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, anayasa değişikliği taslağına ilişkin olarak, "Bu değişiklik girişimi, AKP’nin korkularının Anayasa değişikliğine yansımış halidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın bu anlayış ve bu zihniyetle değiştirilmesi kabul edilemez" dedi.

Haberin Devamı

Baykal, gazetecilerin soruları üzerine anayasa değişikliği taslağını değerlendirdi.

"Değişiklik teklifinin AK Parti’nin mutfağında hazırlandığını" ifade eden Baykal, şunları kaydetti:
"Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın AKP mutfağında hazırlanmış değişiklik önerisiyle ele alınması doğru değildir. ’Ben yaptım, oldu’ anlayışıyla hazırlanan ve yine bu anlayışla TBMM’de ele alınacak olan Anayasa değişikliği teklifi bir AKP projesidir.

Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından oy birliğiyle kabul edilmiş olan AKP’nin kendi mutfağında hazırladığı teklifin Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Yüce Divan yargılamasını da kapsamına alması çok manidardır. Çünkü, bu Anayasa değişikliğine AKP’nin korkuları yön vermektedir.

Haberin Devamı

Kapatılma korkusuyla yaşayan AKP, Anayasa Mahkemesini, gelecekte Yüce Divanda yargılanmaktan korkan AKP Yönetimi Anayasa Mahkemesi’nin Yüce Divan olarak görev yapma sorumluluğunu ve hukuk ile yüksek yargı ile karşı karşıya gelen AKP, bağımsız yargıyı, bağımsız yargının güvencesi olan HSYK’yı hedef almaktadır.

Bu değişiklik girişimi, AKP’nin korkularının Anayasa değişikliğine yansımış halidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın bu anlayış ve bu zihniyetle değiştirilmesi kabul edilemez. AKP projesi olan bu girişim Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı AKP’lileştirme girişimidir."