Siyaset 'Çok şükür AK Parti sayesinde bir sıkıntı yok'
Paylaş
'Çok şükür AK Parti sayesinde bir sıkıntı yok'

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, ilçe ziyaretlerinin ardından, Sivil Toplum Kuruluşları'nı da ziyaret etti. Milletvekili Bakır, ''Çok şükür, AK Parti sayesinde eğitimde bir sıkıntı yok" dedi

Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, meclisin, yapılan bütçe görüşmelerinin ardından 6 Ocak’a kadar tatile girmesi ile birlikte seçim bölgesi Kayseri’de çalışmalarını sürdürüyor. Bakır, ziyaretler kapsamında, İlim Yayma Cemiyeti ve Eğitim-Bir Sen Kayseri Şubesi’ni ziyaret etti. İlk ziyaretini, İlim Yayma Cemiyeti’ne düzenleyen Bakır, burada Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Memiş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Bakır, Yönetim Kurulu Başkanı Memiş’ten kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Milletvekili Bakır’ın ikinci ziyareti ise, Eğitim-Bir Sen’e oldu. Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan tarafından karşılanan Bakır ve il yönetim kurulu üyeleri, kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

BALE EĞİTİMİ 1 YAŞINDA, DİNİ EĞİTİM 4. VE 5. SINIFTA


Şube Başkanı Aydın Kalkan, Eğitim-Bir Sen’in 2005 yılından beri Kayseri’de yetkili bir sendika olduğunu dile getirerek, "Şu anda 16 bin eğitim çalışanının, 7 bin 550’si Eğitim-Bir Sen üyesi. Eğitim-Bir Sen olarak, Kayseri’de eğitimin en iyi seviyeye gelmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda, ülkemizde bale eğitimi bir yaşında başlıyor ama, din eğitimi 4. ve 5. sınıftan itibaren başlıyor. Biz de istedik ki; yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, din eğitiminin 1-2-3 ve 4. sınıflardan itibaren başlamasını önerdik" dedi.

Kalkan, şöyle devam etti: "Yine bizim çok önemsediğimiz, karma eğitim dayatması. Biz karma eğitime karşı değiliz. Ama karma eğitim dayatmasına karşıyız. Cumhuriyet’in ilk yıllarında bu ülkede, kız ve erkek liseleri vardı. Herkesin bu konuda seçme hakkı olsun. Veli, kız öğrencisini kız lisesine göndermek istiyorsa, kız lisesine göndersin. Erkek öğrencisini, erkek lisesine göndermek istiyorsa, erkek lisesine göndersin. Yok, ben karmaya göndermek istiyorum diyorsa, karmaya liseye göndersin. Yani seçme hakkı verilsin. Biz bu düşüncedeyiz."

Milletvekili Bakır da, eğitim konusunda AK Parti’nin çok önemli hizmetler yaptığını ifade ederek, "AK Parti’den önce üniversiteler sadece büyük şehirlerde vardı. Ama şimdi; Anadolu’da bile çok muntazam üniversiteler açıldı. Üniversiteleri vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Çok şükür, AK Parti sayesinde eğitimle ilgili bir sıkıntı yok. Eğitim önündeki engelleri birer birer kaldırıyoruz. Tabii eğitim konusunda yapılacak daha çok şeyler var. İlk yapacağımız işlerin başında üniversite reformu var. Üniversite reformunu en kısa sürede gerçekleştirmek istiyoruz. Bu reformlar anayasa değişikliğine de bağlı. Bu darbe anayasasından kurtulamazsak, bu reformlarımıza devam edemeyiz. Artık bu darbe anayasasının ömrü bitmiştir" dedi.

ÜNİVERSİTELER HESAP VERMELİ


Bir diğer konunun da, üniversitelerin topluma hesap verebilir olması olduğunu kaydeden Bakır, ‘’Bu milletin vergileri ile kurulan müesseseler. Bu milletin vergileri ile hocaların ve rektörlerin maaşları ödeniyor. Dolayısıyla üniversiteler de, milletimize hesap verebilir olmalıdır. Peki ne yönde hesap vereceklerdir? Muhakkak surette, hizmet yönünde hesap verecektir. Üniversitelerin önünün açılması için yapılabilecek en önemli şey, rektörlük seçimlerinin kaldırılması. Dünya’nın hiç bir yerinde rektörler seçimle iş başına gelmiyorlar. Avrupa’da bu seçim sistemi kaldırıldı. Bir rektör arama komitesi oluşturularak belli kriterlere göre, ilanlar veriliyor ve sadece o kriterleri sağlayanlar başvuru yapabiliyor. Onlar arasından da bazı adaylar seçilerek, mütevelli heyete gönderiliyor. O heyet havuz içerisinden birisini seçiyor. O grupta bilimsel, akademik kriterleri sağlayanlardan oluşuyor" ifadelerini kullandı.

KAYSERİ, (DHA)

Haberin Devamı