Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Acıyı siyasetin malzemesi yapmak ne ahlaki, ne insani! Meselenin takipçisi olacağız
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Acıyı siyasetin malzemesi yapmak ne ahlaki, ne insani! Meselenin takipçisi olacağız

Resim ve Heykel Müzesi’nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatı tekelleştiren çarpık bakış açılarını reddettiklerini söyledi. Erdoğan, müzisyen Onur Şener’in öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan yeni Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Erdoğan “Gerek binasıyla gerekse koleksiyonuyla İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin önümüzdeki dönemde ülkemizin en önemli sanat destinasyonlarından biri olacağına inanıyorum” diye konuştu. Erdoğan “Türkiye’nin kültür ve sanat hayatını çoraklaştıran jakoben anlayışı 2002’de göreve geldiğimizde rafa kaldırdık. Sanat dalları ve sanatçılarımız arasında ayrım yapmadan başarıyı destekleme çabasında olduk. Sanat anlayışımız yerli ve milli değerleri göz ardı etmeden evrenseli kucaklamaktan oluşur. Sanatı tekelleştiren çarpık bakış açılarını reddediyoruz” dedi.

ELBETTE TEPKİMİZİ GÖSTERECEĞİZ

Ankara’daki Onur Şener cinayeti ile ilgili de Erdoğan “Hunharca katledilen müzisyen kardeşimizin acısını istismar etmek, bunu siyasetin malzemesi haline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlaki, ne insani. Hepimizin yüreğini dağlayan hadiseler karşısında elbette tepkimizi göstereceğiz. Faillerin hak ettikleri cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız” dedi. AnkaraÇayyolu’nda bir eğlence mekanında kamu görevlisi olan üç zanlı istedikleri şarkıyı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener’i 2 Ekim’de öldürmüştü. Üç zanlı tutuklanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, müzisyenin cenazesine katılmıştı.

Haberin Devamı

Erdoğan, Osman Hamdi Bey’in, eşi Marie’yi resmettiği Mimozalı Kadın (1906) tablosunu inceledi. Erdoğan “Türkiye yüzyılı olarak sembolleştirdiğimiz yeni dönemin inşasında akademisyenler ve bilim adamlarıyla birlikte sanatçılarımızın öncü rol oynamasını bekliyoruz” dedi.

DERDİMİZ ARALIKTA ASGARİ ÜCRETİ EN UYGUN RAKAMA ÇIKARMAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Gençliğimizin, dindar bir nesil olarak geleceğe hazırlanmasında TÜGVA’nın konumu çok çok önemli. Sizlere elimizden ne gelirse Cumhurbaşkanı, 17 bakanlık olarak her fedakarlığı yapıyoruz” dedi. Türkiye’de Avrupa’daki gibi doğalgaz sıkıntısı olmadığını söyleyen Erdoğan “Vatandaşımıza doğalgazı uygun fiyatlarla nasıl ulaştıracağız? Bunun gayreti içerisindeyiz. Ve derdimiz şu an itibariyle inşallah aralık ayındaki yapılacak olan yeni değerlendirmelerle de asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak” diye konuştu.

Haberin Devamı