Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle masa olur mu?
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle masa olur mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İzmir mitinginde açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti, böyle devlet yönetilir mi? Bu millet, bu muhteşem katılım sana yürü Kemal demeyecek. Bu masa öyle bir masa ki, görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Birinin söylediğini öteki yalanlıyor. Böyle masa olur mu?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs Genel Seçimleri kapsamında İzmir'deki mitinge katıldı. Mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, milletvekilleri, milletvekili adayları ve ilçe başkanları yer aldı. Vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elde ettiğimiz neticelerin şahidi sizlersiniz. Bu ülkeyi nereden nereye getirdiğimizi elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir. Biz İzmir için gece gündüz çalışırken 7'li masa bu şehrin insanlarına ne dedi? 'Tıpış tıpış oy vereceksiniz.' Aralarında FETÖ'nün adayı var, PKK'nın adayı var. Kahraman ordumuza hakaret edenler var. İzmir'in ilçelerini ezbere sayamayacak tipler var. Bir tek İzmir'in adayı yok. Sizlerin adayı yok. Benim tanıdığım İzmir kendini hiçe sayan bu kibir masasını sandıkta darmadağın eder. Benim tanıdığım İzmir Cumhuriyet'in ilk asrını heba eden, Türkiye Yüzyılı'nın da önünü tıkamak isteyen bu masayı sandığa gömer. İzmir'in dağlarında açan çiçekleri babalarının malı sanarak sağa sola peşkeş çekenlere verilecek en güzel cevap İzmirlinin sandıkta kendi iradesine ve geleceğine sahip çıktığını göstermektir. Bu cevap İzmir'in 'Tıpış tıpış oy vereceksiniz' zorbalığını reddederek tercihini özgürce kullanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Erdoğan: İzmir'e son 21 yılda 223 milyar TL'lik kamu yatırımı yaptık

'YENİDEN MİLLETİMİZLE PROGRAMLARIMIZA GERİ DÖNDÜK'

Son birkaç gündür doktorların tavsiyesi üzerine şehir programlarına katılamadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fakat bugün Ankara'dan canlı bağlantıyla iştirak ettiğimiz programlar oldu ama öğle üzeri İstanbul'da TEKNOFEST'te gençlerle buluşarak yeniden milletimizle programlarımıza geri döndük. İstanbul Yeşilköy'de bugün 360 bin kişiyle bir aradaydık. Muhteşem katılım vardı, heyecan vardı, çünkü gençlik kiminle, nerede, nasıl yürüyeceğini gayet iyi biliyordu. Ardından soluğu İzmir'de aldık. Ne diyordu Dadaloğlu 'Yürü yiğit, yürü yolundan kalma. Her yüze güleni dost olur sanma, ölümden korkup da sen geri durma. Yiğidin alnına yazılan gelir.' Öyle mi? Biz 21 yıldır ülkemizi Dadaloğlu'ndan aldığımız ilhamla alnımıza ne yazılmışsa onun geleceği inancıyla yürüyerek bugünlere geldik. Vesayetin tehditlerinden, terör örgütlerinin saldırılarından korkmadık. Terör örgütleriyle parlamento içinde bay bay Kemal gibi onların uzantılarıyla gidip görüşmeler yapmadık. Kandil'in parlamentodaki temsilcileriyle parlamento içinde kapalı kapılar ardında acaba Bay Bay Kemal ne görüştü? Şunu bir açıklasana. İzmir'e böyle birisi yakışıyor mu? Öyleyse bu seçim 14 Mayıs bay bay Kemal'i uğurlama seçimi olmalı. Bunu yapmaya hazır mıyız? Kalan iki haftada durmak yok yola devam mı? Bugün bu muhteşem katılımı görünce size inanıyorum. İzmir kararını vermiş, gereğini yapacağına da inanıyorum. Zira konuşuyor, sürekli bir şeyler söylüyor. Diyor ki; İzmir daha iyisine layık. Doğru. Peki İzmir'in büyükşehir belediyesi sende, her yağmurda ne hale geliyor? Peki İzmir'e AK Parti iktidarının getirdikleri ortadayken böyle nankörlük olur mu? İstanbul'dan İzmir'e 7,5 saatte geliyorduk. Şimdi 3 saat 15 dakikada geliyoruz. Manisa- İzmir arasında o geçitleri açtık. İzmir'e bu güzellikler yakışır. Bütün yolları açan biziz. Menderes Havalimanı'nı İzmir'e kim yaptı? Stadyumları biz yaptık, gençliği hareketlendirdik. 'Daha iyisine layık' diyorsun ya ne varsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Sağlıkta da yaptık. Biz ne gerekirse yaptık Bay Bay Kemal. Sen İzmir'i çöpten, çukurdan kurtaramadın" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

'KURTULUŞUN VE KURULUŞUN ŞEHRİ İZMİR TÜRKİYE YÜZYILINA HAZIRLANIYOR'

20 yılda Türkiye'nin hanesine, asırlara bedel demokrasi ve kalkınma kazanımlarının yazıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Hasan Tahsin'in tabancayla yürüttüğü mücadele bugün Akıncıyla, Kızılelma, TCG Anadolu ile Altay ile Atak ile devam ediyor. Son hafta TCG Anadolu Alsancak Limanı'na geliyor. Gezmeyi ihmal etmeyin, her zaman bu fırsatı yakalayamazsınız. Son haftayı buraya ayırdık. Dedik ki, finali burada yapalım. Dün İzmir İktisat Kongresi'yle dile getirilen ekonomik bağımsızlık hayali yatırımıyla, istihdamıyla üretimiyle ihracatıyla her sene Cumhuriyet tarihinin rekoru kırılarak ete kemiğe bürünüyor. Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir şimdi de Türkiye yüzyılına hazırlanıyor" diye konuştu.

'BİRİNİN DEDİĞİNİ ÖTEKİ YALANLIYOR BÖYLE MASA OLUR MU?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Karşımda bu muhteşem katılımı görünce Türkiye Yüzyılı'na büyük bir güvenle bakıyorum. Türkiye Yüzyılı'nın şafağının sökmek üzere olduğu bir dönemde bir kez daha kendimizi milletimizin teftişine ve takdirine teslim ediyoruz. Her dönem olduğu gibi bugün de karşımıza birileri çıktı. Her dönemde bir maskeyle ayağımıza dolanan eski Türkiye hayaleti bu defa da 7'li masa değil 9'lu masa olarak arzı endam eyledi. Bu 9'lu masada belediye başkanları var. Bu masada PKK'nın parlamentodaki uzantısı var mı? Daha önce de altı vardı zaten. Düşünün bu masadan ne çıkar? Bay bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti. Böyle devlet yönetilir mi? Niye onları yanına almak suretiyle sanıyor ki işi bitireceğim. Bu millet, bu muhteşem katılım, sana 'Yürü Kemal' demeyecek. Ben size inanıyorum. Çünkü bu masa öyle bir masa ki görünürdeki yedi ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Birinin dediğini öteki yalanlıyor. Birinin yücelttiğini öteki yerin dibine sokuyor. Böyle masa olur mu? Hangi masada böyle eğri büğrü ayaklar olur. Biri HDP'ye ve onun üzerinden PKK'ya sözler verildiğini söylüyor. Öteki inkar ediyor. Kandil'den 'Oyumuz Kılıçdaroğlu'na deniliyor. Kandil nedir? Terör örgütünün elebaşıları orada. İzmirli kardeşlerim bu Kandil'e 'Evet' der mi? Bunun en güzel cevabını 14 Mayıs'ta sandıkta verecek. Ana kademe, durmuyoruz. İki haftamız var çalışıyor, bunları sandığa gömüyoruz."

Haberin Devamı


 

'BULDUYSAN BU PARAYI AL GETİR NEYİ BEKLİYORSUN?'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu eleştiren Erdoğan, "Birileri tefecilerden '300 milyar dolar buldum hemen getireceğim' diyor. Bay Kemal artık bıktık senin şu yalanlarından. Bulduysan bu parayı al getir neyi bekliyorsun? Sen getirdin de 'Biz niye getirdin mi' dedik? Vereceksen Merkez Bankası'na ver, diğer bankalara vereceksen ver, nereye diyorsan oraya ver. Ama yalan söyleme çünkü bunlar esrar eroin kaçakçısı. Onlardan aldıkları parayı güya buraya getirecekmiş. Yok böyle bir şey. Hayatı yalan. Burada aynı yalanları söylüyor. Öteki 'Bu para ancak 10 yılda gelir' diyor beriki başka bir şey diyor" ifadelerini kullandı.

'ÇARPIK ÇURPUK AYAKLI BİR MASA OLUR MU?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biri, 'Tüm teröristleri cezaevinden çıkaracağım' diyor. Öteki havaya bakıp ıslık çalıyor. Biri, 'Savunma sanayi projelerini askıya alacağım' diyor. Öteki başka terane mırıldanıyor. Biri, 'LGBT'nin başımızın üstünde yeri var' diyor. Öteki, 'Ben bunlarla nasıl bir araya gelirim?' diyor. Bu milletin aile kurumu sağlamdır. Biz aile kurumumuzu lekeletmeyiz. Her biri ayrı telden çalıyor. Bizzat kendilerinin kumar masası dedikleri masa rulet masası çıktı. Habire dönüyor nerede duracağı belli değil. Böylesine çarpık çurpuk ayaklı bir masa olur mu? Tam da onların anlayacağı dilden soruyorum; Siz ne ayaksınız? Şimdi aklıma bunların durumuna uyan bir fıkra geldi. Bir grup arkadaş ayakkabı ustasına topluca sipariş vermiş. Usta da aynı renkte ayakkabılar yapmış. Siparişlerini teslim aldıktan sonra kahvehanede bir masanın etrafına oturmuşlar. Bakmışlar bir masanın altında tüm ayaklar aynı gözüküyor. 'Ayaklarımız karışmış' diye telaşlanmışlar. Yardım istemişler. Bir adam eline sopayı almış başlamış vurmaya. Böylece hepsi ayaklarını buldukları için sevinmişler. 7'li masanın durumu da buna benziyor. Herkesin ayakkabısı ortaya düşmüş durumda. Milletimiz bunların her birine mesajını oyuyla verecek. İzmir 14 Mayıs'ta masanın her gün biraz daha karışan ayaklarına kimin kim olduğunu gösteriyor muyuz? Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz?" dedi.

'NİCE SESSİZ DEVRİMİ HAYATA GEÇİRDİK'

Kimsenin hakkının çiğnenmesine, özgürlüğünün sınırlanmasına izin vermediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede köken ve mezhep siyaseti yüzünden yaşanan acıların bir daha tekerrür etmemesi için nice sessiz devrimi hayata geçirdik. Siz bakmayın bugün birilerinin köken ve mezhep sevdasıyla ülkeyi eskiye döndürme sevdasına. Artık o eski Türkiye geride kaldı. Böyle bir teşebbüse en başta gençlerimiz izin vermez. Bunlar kazandırdıkları tek bir eserleri olmayan çapsızların son çırpınışlarıdır. Yalan söylemeye, iftira atmaya gelince bunların üstüne yok. Hatırlarsanız son seçimlerde belediyeleri kazandıkları yerde sütü, ulaşımı kısacası hayatı bedava yapacaklarını söylemişler miydi? Hatta çiftçiye traktör dağıtacaklarını da söylemişlerdi. Verdikleri sözlerden yerine getirdikleri var mı? İzmir her yağmurda sele teslim oluyor mu? İzmir'de bunlar tarafından başlatılıp bitirilen kentsel dönüşüm projesi var mı? Buna karşılık biz deprem konutlarını söz verdiğimiz sürede yapıp teslim ettik mi? 58 bin 722 bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik mi? Ülkemizin deprem tehdidi altındaki şehirlerden biri olan İzmir'in kentsel dönüşümünü tamamlayacak olan biziz. Bunlardan bir şey olmaz. İzmir'de ulaşım başta olmak üzere şehirde hayatı kolaylaştıran yatırımları yine biz yapmadık mı? Asıl sorumlular ne yapar? Sadece gelirler, konuşurlar, gülüşürler ve sonra şehri sıkıntılarıyla baş başa bırakıp giderler. Çünkü bunlar yapmak değil sadece yıkmak ve kandırmak için söz veriyor. Hani eskiler 'Abdestsiz sofuya namaz mı dayanır?' derler ya. Bunlarınki de o hesap işte. Nasıl olsa yapmayacaksın. Söyle söyleyebildiğin kadar. Halbuki biz söylediğimiz her şeyi yaptık. Yapmayacağımız hiçbir şeyi de söylemedik. Eksiklerimiz kusurlarımız vardır ama hiçbir zaman söyleyip de yapmadığımız yoktur" ifadelerini kullandı.

 

 

 

'14 MAYIS YERLİ VE MİLLİ DURUŞUN ZAFERİNİN SEÇİMİ OLACAKTIR'

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"14 Mayıs, Cumhuriyetimizin ilk asrında çok büyük emekler ve fedakarlıklarla elde ettiğimiz kazanımların yarıda kalmasını istemeyenlerin iradesini sandığa yansıttığı bir seçim olacaktır. 14 Mayıs Gazi Mustafa Kemal'in bir asır önce İzmir'den işaret ettiği vatan toprakları gibi ülke iktisadını da esaretten kurtaracak kalkınma atılımını hedefine ulaştıran bir seçim olacaktır. 14 Mayıs Türkiye'nin ekonomisini, FETÖ'cülere, terör örgütlerine, dış siyasetini emperyalistlere teslim etmek isteyenlere karşı yerli ve milli duruşun zaferinin seçimi olacaktır. 14 Mayıs Cumhuriyetimizin yeni asrında ülkemizi ve milletimizi her alanda dünyada hak ettiği yere çıkarma azminin seçimi olacaktır. İşte bu azmin, duruşun, iradenin temsilcisi olarak 14 Mayıs'ta sizin desteğinize talibiz. İzmir Türkiye'nin güvenliğini sınırların ötesinden başlatan terörle mücadele harekatlarımızın yarım kalmaması için 14 Mayıs'ta bizimle beraber misin? İzmir üretimi ve istihdamıyla potansiyeli her geçen gün artan büyümemizin tökezlememesi için 14 Mayıs'ta bizimle misin? Cudi'ye teröristleri gömdük mü? Tendürek'te teröristleri gömdük mü? Terörden ülkemizi temizledik mi? Allah'ın izniyle daha da temizleyeceğiz. Ama biz öyle derken bay bay Kemal ne diyor? Selo'yu cezaevinden çıkaracakmış. 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu mu? Şimdi nerede? Edirne Cezaevi'nde. 6'lı masa gidip ziyaret ediyor mu? Ediyor. 'Geliyoruz, gelince bunları çıkaracağız' diyor. Hatta bebek katili Apo'yu da çıkaracakmış. 14 Mayıs'ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım."

'İZMİR'E SON 21 YILDA 223 MİLYAR TL'LİK KAMU YATIRIMI'

Türkiye'nin 81 vilayetinin tamamını geçmişte eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla buluşturduklarını belirten Erdoğan, "İzmir'e son 21 yılda 223 milyar TL'lik kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 11 bin 415 adet yeni derslik inşa ettik. 3'ü devlet olmak üzere 4 yeni üniversite kurduk. 18 bin 215 kişi kapasiteli yükseköğretim yurt binaları açtı. İkisi stadyum olmak üzere toplam 115 adet spor tesisi inşa ettik. İzmirli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 12,5 milyar TL kaynak sağladık. Sağlıkta toplamda 2 bin 610 yataklı 127 sağlık tesisi kazandırdık. Bayraklı Şehir Hastanemizin inşaatı bitti. Bir ay içinde hasta kabulüne başlıyoruz. Toplamda 629 bin metrekare alan üzerinde 333 polikliniğe, 2 bin 60 yatağa sahip şehir hastanemizde İzmir, her alanda olduğu gibi sağlıkta da çağ atlayacak. 2021 depreminin ardından inşa etmeye başladığımız Buca Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni geçtiğimiz kasım ayında hizmete açtık. 4 bin 789 konutun yapımına devam ediyoruz. Depremde evi yıkılan vatandaşlarımızın hepsini yeni yuvalarına kavuşturduk. Ulaştırmada İzmir'in bölünmüş yol uzunluğunu 959 kilometreye çıkardık. İstanbul- İzmir ve Menemen- Aliağa- Çandarlı otoyollarını, Sabuncubeli Tüneli'ni, Konak tünelini, çevreyolunu tamamlayarak trafiğe açtık" dedi.

'İZMİR- ANKARA YÜKSEK HIZLI TREN HATTI 2025'TE TAMAMLANACAK'

Yapımı süren İzmir- Ankara yüksek hızlı tren hattının 2025 yılında tamamlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir limanının modernizasyonunu etap etap sürdürüyoruz. Tarım ve ormanda şehrimize 37 baraj, 7 içme suyu tesisi, 44 sulama tesisi, 8 gölet, 109 taşkın koruma tesisi yaptık. İnşa ettiğimiz sulama tesisleriyle 500 bin dekar araziyi sulamaya açtık. İzmirli çiftçilerimize bugüne kadar yaklaşık 7,5 milyar TL tutarında tarımsal destek verdik. 4 yeni organize sanayi bölgesi, 2 endüstri bölgesi, 4 teknopark kurduk. Enerjide toplam 910 bin abonesi bulunan İzmir'de nüfusun yüzde 90'ını doğal gaza kavuşturduk. Önümüzdeki dönemde Çeşme ve Karaburun'a doğal gaz getiriyoruz. Kültür ve turizmde şehrimizin cazibesini artıracak nice esere bugün İzmir Kültür ve Sanat Fabrikası'nın açılışıyla bir yenisini ekledik. İzmir'e hizmetlerimiz anlatmakla bitmez. Bu yatırımların yarım kalmaması için sizlerden 14 Mayıs'ta kararınızı çok iyi düşünerek vermenizi istiyorum" diye konuştu.