Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında "Deprem felaketi nedeniyle yüreklerimizin yandığı bu dönemde Çanakkale ruhuna yeniden ihtiyacımız var. Depremin yaralarını ancak Çanakkale ruhu ile sarabiliriz. Sefeberlik ruhunun zedelenmesine izin vermeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Bir kez daha aziz şehitlerimizin manevi huzurlarındayız. Vatanımızın bekası uğrunda toprağa düşen tüm yiğitlere Allah'tan rahmet diliyorum. 

Çanakkale'yi milletimizin bu topraklarda var olmak için verdiği en zorlu, en kutlu mücadelelerden biri olarak görüyoruz. Çanakkale Kurtuluş Savaşımızın adete provası, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş mucizesidir. Bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gündür. 108 sene önce burada yazılan büyük destanı daima gururla hatırlıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan: "Asrın felaketinin üstesinden Çanakkale Ruhu ile geleceğiz" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 ili vuran 49 bin kişinin hayatını kaybettiği deprem afetinin üstesinden Çanakkale Ruhu ile geleceklerini belirterek, "En büyük gücümüz olan seferberlik ruhumuzun zedelenmesine fırsat vermeden gece gündüz çalışarak en kısa sürede şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Hiçbir insanımızı, hiçbir vatandaşımızı çaresiz ve sahipsiz bırakmayacağız. Çanakkale birbirine kenetlenmiş bir milletin aşamayacağı hiçbir engel, hiçbir badire olmadığını bize göstermiştir. Türkiye Devleti ve milleti ile zorluklara göğüs gerecek, küllerinden yeniden doğacak kapasiteye sahiptir. Fitne ve fesat peşinde olanlara kulak asmayalım. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize halel getirmeyelim. Yeter ki sürekli karamsarlık aşılayan şeamet tellallarına fırsat vermeyelim" dedi.

"ÇANAKKALE RUHUNA İHTİYACIMIZ VAR"

Deprem felaketi nedeniyle yüreklerimizin yandığı bu dönemde Çanakkale ruhuna yeniden ihtiyacımız var. Depremin yaralarını ancak Çanakkale ruhu ile sarabiliriz. Sefeberlik ruhunun zedelenmesine izin vermeyiz.

Haberin Devamı

Milletimizin depremin ilk andan itibaren ortaya koyduğu birlik ve beraberlik duygusu bu anlamda bize umut aşılıyor.

En büyük gücümüz olan bu seferberlik ruhunun zedelenmeden en kısa sürede şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız.

Hiçbir vatandaşımız çaresiz bırakmayacağız. Birliğimize beraberliğimize halel getirmeyelim. Rabbim ülkemizi her türlü beladan korusun.