Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu: Türkiye 40 yıldır terör belasıyla mücadele halinde
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu: Türkiye 40 yıldır terör belasıyla mücadele halinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Türkiye 40 yıldır vatanımızın bekasına, insanlarımızın huzuruna kast eden terör belasıyla mücadele haldedir. Emniyetten sivil vatandaşlarımıza her kesimden binlerce insanımızı şehit verdik. Ama yaşadığımız onca acıya rağmen terörün insanlarımız arasına nifak tohumları ekmesine müsaade etmedik. Kandan ve gözyaşından beslenen bu cinayet şebekesinin ülkemizin şahlanışını engellemesine izin vermedik." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Kahramanların hatıralarını yad etmek, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şükran borcumuzu ifa etmek üzere bir araya geldik. Bugün burada Ankara'da ikamet eden 26 şehit yakını ve gazimizin Devlet Övünç Madalyası'nı tevcih ediyoruz. Ülkemiz genelindeki 376 şehit yakını ve gazimize Devlet Övünç Madalyası'nı tevcih etmiş oluyoruz. Milletçe çok iyi biliyoruz ki ne yaparsak yapalım şehitlerimizin ve gazilerimizin haklarını ödeyemeyiz.

Bu topraklar bize can verip kahramanların emanetidir. Ay yıldızlı bayrağımız nazlı nazlı dalgalanıyorsa, milletçe tarih sahnesinde varlığımızı özgürce idame ettirebiliyorsak şüphesiz bu şehit ve gazilerimizin fedakarlığı sayesindedir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin asıl mükafatlarının ebedi alemde Allah katında verileceğini biliyoruz.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye 40 yıldır terör belasıyla mücadele halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

'ŞEHİTLİK VE GAZİLİK BÜYÜK BİR ŞEREF PAYESİDİR'

Gazilerimiz için de çok büyük müjdeler vardır. İnancımıza göre şehitlik ve gazilik herkese nasip olmayan büyük bir şeref payesidir. Şehit yakını olmanın vakarını layıkıyla taşıyan her bir kardeşimi tebrik ediyorum. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı devlet olarak en öncelikli görevlerimiz arasında görüyoruz. Tazminattan maaşa kadar şehit yakınlarına ve gazilerimize tanınan pek çok imkan bulunuyor. Devletimiz iyi ve kötü günlerinizde her daim yanınızdadır. Son 20 yıldır olduğu gibi gelecekte de sizleri en iyi, en mükemmel şartlarla buluşturmaya devam edeceğiz.

'TÜRKİYE 40 YILDIR TERÖR BELASIYLA MÜCADELE HALİNDE'

Türkiye 40 yıldır vatanımızın bekasına, insanlarımızın huzuruna kast eden terör belasıyla mücadele haldedir. Emniyetten sivil vatandaşlarımıza her kesimden binlerce insanımızı şehit verdik. Ama yaşadığımız onca acıya rağmen terörün insanlarımız arasına nifak tohumları ekmesine müsaade etmedik. Kandan ve gözyaşından beslenen bu cinayet şebekesinin ülkemizin şahlanışını engellemesine izin vermedik. Onlar tehdit ettiler, biz tek bir adım dahi geri adım atmadık. Onlar yıktılar, biz hep daha güzelini, sağlamını inşa ettik. Onlar milletimizi bölmek için hamle yaptıkça biz 85 milyon olarak akrdeşliğimize daha sıkı sarıldık. İnsanımızı ayrıştırmadık. Operasyonlarla tüm Türkiye'nin geleceğini koruduk.

Haberin Devamı

'TERÖR BARONLARINA NEFES ALDIRMIYORUZ'

Terörle mücadelede çektiğimiz onca çilenin neticelerini almaya başladık. Bir dönem çakalların gezdiği dağlarda bugün artık kınalı kuzular geziyor. Ekilemeyen arazilerimiz bölgedeki kardeşlerimize ekmek kapısı oluyor. Türkiye, bölücü terör örgütünün zulmünden kurtuldukça her tarafta yatırımlar hız kazanıyor. Teröristlerin tepelerine tepelerine biniyor, nerede olursa olsun inlerini tek tek başlarına geçiriyoruz. Dünya harp tarihini yeniden yazan yerli ve milli İHA'larla Suriye'deki, Irak'taki terör baronlarına nefes aldırmıyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Terör örgütlerine yoldaşlık yapanlara, oy uğruna terör örgütünün siyasi uzantıları ile ittifak yapanlara, şehit yakınlarına hakaret eden edepsizlere inat biz milletimizle birlikte, sizlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz. 21. yüzyıla altını çizerek söylüyorum inşallah Türkiye ve Türk milleti damgasını vuracaktır.

Haberin Devamı