Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dün olduğu gibi bugün de yan yanayız
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dün olduğu gibi bugün de yan yanayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısında işbirliği mesajı verdi. Erdoğan “Ulaştırma ve enerji alanlarında bağlantılarımızın kuvvetlendirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ’Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 4’üncü toplantısı ile ’Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6’ncı zirvesine katılmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya gitti. Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile baş başa görüştü. Ardından heyetler arası görüşmeler yapıldı. İki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan toplantıda “Dün olduğu gibi bugün de yan yanayız, birlikteyiz” dedi.

Haberin Devamı

TOPLAM 20 ANLAŞMA

Erdoğan “Orta koridorun (Türkiye’den başlayarak Kafkaslara, oradan da Hazar Denizi’ni aşarak Türkmenistan ve Kazakistan’ı takiben Orta Asya ve Çin’e ulaşan güzergah) geliştirilmesi başta olmak üzere, ulaştırma ve enerji alanlarında bağlantılarımızın kuvvetlendirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Kardeş Azerbaycan’ı da dahil ederek üçlü mekanizmayı etkin şekilde kullanmak ve somut neticeler almak istiyoruz” dedi. Mayısta imzalanan 16 anlaşmaya ek olarak altı anlaşmanın daha imzalandığını söyleyen Erdoğan, 10 milyar dolarlık ticaret hedefine ilerlendiğini belirtti.

ERDOĞAN’A DOSTLUK NİŞANI

Erdoğan, kendisine Birinci Derece Devlet Dostluk Nişanı takdim edilmesinin sürpriz olduğunu söyledi ve teşekkür etti.

Haberin Devamı

PUTIN İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan bugün CICA Zirvesi ile ikili görüşmeler kapsamında, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.