Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İstanbul Boğazı'na 3. tünel geliyor
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İstanbul Boğazı'na 3. tünel geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Mitingi'nde yaptığı konuşmada İstanbul Boğazı'nın altından geçecek 3. bir tünel projesinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde İstanbul Mitingi gerçekleşti. Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Cumhur İttifakı’nda yer alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Demokratik Sol Parti Başkanı Önder Aksakal, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da mitingde yer aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce insan ellerinde Türk bayrağı, AK Parti bayrağı ve Cumhur İttifakı partilerinin bayraklarıyla alana giriş yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada İstanbul Boğazı'nın altından geçecek 3. tünel projesinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anadolu Yakası’nda İstanbul Finans Merkezi’ni kurduk. İstanbul Finans Merkezi bir büyük dev hizmet. İlk etabını da hizmete açtık. İstanbul’da 18 milyon metrekare büyüklüğünde, 48 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de burada. 15’ini tamamladık. Şüphesiz en büyük millet bahçemiz burası olacak. Ulaştırmada, 350 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini toplamda 794 kilometreye çıkardık. İstanbul İzmir Otoyolu’nu, kuzey Marmara Otoyolu’nu tamamlayıp hizmete sunduk mu? Eskiden 7 buçuk saatte İstanbul İzmir’e gidiliyordu. Şimdi 3 saatte. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Osmangazi Köprüsü’nü Avrasya Tüneli’ni hizmete aldık mı? İstanbul’un Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas ile olan bağlantılarını yüksek hızlı trenle sağladık. Dünyanın en derin batırma tüp tüneli olan Marmaray’ı yaptık mı? Asya ve Avrupa’yı denizin altından birleştirdik. Şimdi de Büyük İstanbul Tüneli projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje Marmaray ve Avrasya’dan sonra Boğaz’ın altından geçecek 3’üncü tünel olacak. Büyük İstanbul Tüneli’yle günde 6 buçuk milyon vatandaşımızın kullanacağı 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayarak şehrin ulaşımını sağlayacağız. İstanbul’a 1994 yılında belediye başkanı olduğumda 17 kilometre hafif raylı sistem vardı, metro hattı ise yoktu. İktidarlarımız ve belediyelerimiz dönemlerinde toplam 230 kilometre hafif raylı sistem ve metro hattını güzel İstanbulumuza kazandırdık" dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’U EN KISA SÜREDE DEPREME HAZIR HALE GETİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 Mayıs’ta sandıklara sahip çıkıyor muyuz? Koalisyon masasını sandığa gömüyor muyuz? 14 Mayıs’ta koalisyon masasının ağa babalarının ellerini böğürlerinde bırakıyor muyuz? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nın doğuşunun müjdesini tüm dünyaya ilan ediyor muyuz? İstanbul tamam diyorsa bu iş bitmiştir. İstanbul söz konusu olduğunda anlatacak o kadar şey var ki. Son 21 yılda sadece kamu yatırımlarıyla İstanbul’un emrine, 812 milyar liralık bir kaynak verdik. Biz verdik. Bay Bay Kemal senin belediyen İstanbul’da ne yaptı? İzmir’de ne yaptı? Ankara’da ne yaptı? Biz resmi rakamları göndermesek zaten yapacakları hiçbir şey de yok. Yaklaşık bir buçuk milyon üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü 40 bin akademisyenin görev yaptığı İstanbul’a 37 üniversite kurduk. Farklı branşlarda 184 adet spor tesisi inşa ettik. Sağlıkta 18 bin yatak kapasiteli hastanelerle birlikte 178 sağlık tesisi yaptık. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 438 bin bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Yarısı bizden kampanyasıyla kentsel dönüşüme girecek evlerin maliyetinin yarısını karşılayacağız. Amacımız bu şekilde her yıl 300 bin konut yaparak 5 yıl içinde İstanbul’daki 1 buçuk milyon riskli yapıyı tamamen yenilemektir. 1 buçuk milyon yapıyı 3 bölüm halinde planlıyoruz. Birinci ve ikinci 500 binlik projeleri şehrin iki yakasındaki rezerv alanlarımızda hayata geçireceğiz. Bu rezerv alanların bir bölümü de kanal İstanbul proje etrafında yer alacak. Üçüncü 500 binlik dilimi yerinde dönüşümle gerçekleştireceğiz. Böylece şehrin bina ve insan yoğunluğu çok fazla olan yerlerini seyreltecek, rahatlatacağız. İlk yılda 200 bini yerinde 100 bini rezerv konut olmak üzere 300 bin konut için başlattığımız kampanyaya çok büyük ilgi var. Bu şekilde hedefimize ulaşarak İstanbul’u en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı