Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan ilan etti: 40 çeşit üründe indirim, marketler de uyacak
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ilan etti: 40 çeşit üründe indirim, marketler de uyacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorum'da toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında "Koyun kuzu da yüzde 25 indirim yaptık. Pazartesiden itibaren büyükbaşta da yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe, Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi bir indirime gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerinden alışverişinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Zincir marketleri de kendilerini ona göre ayarlayacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılış töreninde konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, Tarım Kredi Tarım Kredi Kooperatifleri'nin 40 üründe indirime gideceğini belirterek, "Bazı zincir marketler vs. onlar da kendilerini buna göre ayarlayacak" mesajını verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları: 

Maaşallah Çorum yine bugün bambaşka. Sevgili Çorumlular, sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Dün meydana gelen depremden dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaklaşık 3 buçuk yılın ardından tekrar Çorum'da sizlerle beraber olmanın mutluluğu içindeyim.

Buradan bu coşkulu meydandan tüm Çorum'a, ilçelerine, köylerine selamlarımı gönderiyorum.

2019 seçimleri öncesinde 12 Şubat'ta bize verdiğiniz sözü tuttuğunuz için size teşekkür ediyorum. O gün meydanlara sığmamıştık. Çorum bugün de destan yazıyor. Bu kardeşinizi bağrınıza bastığınız için sizlerle gurur duyuyorum, şükranlarımı sunuyorum. Biliyorum yine kendini bilmezler çıkacak, aramızdaki muhabbete kara çalmaya çalışacaklar. Bu sevgi selini hafife alacaklar. Varsın onlar bizim nasıl bir memleket sevdası içinde olduğumuzu anlayamasınlar. Biz dili olup söyleyemeyenlere rağmen muhabbetimizi güçlendireceğiz. Çorum'a eserlerimizle mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz. Sizin hayır dualarınız olduğu müddetçe bize duraklamak yok.

Haberin Devamı

"ÇORUM'A ELİMİZ BOŞ GELMEDİK"

Çorum'a gelirken elimiz boş gelmedik. Şehrimize modern bir stadyum kazandırmanın müjdesini vermiştik. 15 bin kişilik stadyumu kullanıma açtık. Çorum şu anda 2. ligde. 2. lig Çorum'a yakışmaz. Stadyumun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çorum belediyemiz, şehrimizi güzelleştirmek için taş üstüne taş koymaya devam ediyor. 2 yıl önce aramızdan ayrılan Arif Ersoy hocamızı rahmetle anıyorum. Fatih'in hocası Akşemsettin hazretlerine Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz şehitlerimiz Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip'i rahmetle anıyorum. Yarın partimizin 21. yıl dönümüne ulaşacağız. 14 Ağustos 2001'de hangi heyecanla yola çıktıysak o heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.

ALANDA AÇILAN PANKARTA DİKKAT ÇEKTİ

Şimdi şurada bir tane poster görüyorum: 6'lı masa menüsü diyorlar. Herhalde siz bu menüyü görmüşsünüzdür. Yalan çorbası, kandil dolması, laf salatası, Selo kahvaltısı var, başka Washington portakalı var.

Birileri masa kurup sabah akşam iftira üretirken, biz eser ve hizmet üretiyoruz, dertlere derman oluyoruz.

Haberin Devamı

Sınırlarımın içinde teröristlere göz açtırmıyoruz. Sınır ötesinde de teröristlerin tepesine biniyoruz.

Avrupalılar kışı nasıl geçineceğiz diye kara kara düşünürken, biz stratejik çalışmalar yürütüyoruz. Arama-sontaj faaliyetlerini artık kendi gemilerimizle yapıyoruz. Şu an 4 tane sondaj gemimiz var.

İnşallah doğal gazı çıkarttığımız andan itibaren unutmayın bu ülke bambaşka olacak, daha güçlü olacak. Halkımıza bunun yansıması da farklı olacak.

Ülkeye ve millete hizmet nasip işidir. Atalarımız bunun için zorla güzellik olmaz demişler. Hizmette gözü olmayanların içler acısı halini görüyorsunuz. Birilerinin nelerle uğraştığını sizler de görüyorsunuz.

Öyle bir seslenin ki 6'lı masa değil altındakiler de duysun. Gece gündüz çalışmaya var mıyız?

ZİNCİR MARKETLERE MESAJ

40 çeşit üründe Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi manada indirimlere gidiyoruz. Şekerinden pirincine kadar, zeytinyağı, ayçiçekyağı... Böylece piyasaları daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak. Pazartesi raflara yansıyacak. Alışverişlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bazı zincir marketler vs. onlar da kendilerini buna göre ayarlayacak.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN MUHALEFETE TEPKİ: YAPTIKLARI BİR ŞEY YOK, SADECE LAF, İFTİRA

Artık CHP ve şurekası bırakın Türkiye'nin kazanımlarını engellemeyi, arkada nal toplayacaklar. Zaten yaptıkları bir şey yok, sadece laf, iftira. Bay Kemal, Baykal'ı kasetle devirerek gelmedi mi? Bunun mesleği bu. Şimdiyse oturduğu koltuktan kalkamıyor. Kasetle genel başkan olduğu partinin milletvekili adaylarının hangi kriterlere belirlendiği ikrar edilmeye başlandı. Ülkenin gündemini meşgul ediyorlar. Bay Kemal'in çok farklı özellikleri var. Birisi de SSK'nın başındayken hastanelerimizi ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi? Biz şuna bakacağız memleket işi gönül işi.

Çok net söylüyorum. Bay Kemal ve arkadaşLarının bu durumunu gördükçe CHP'ye oy veren vatandaşlarıma gerçekten üzülüyorum. Bu kadar kıvırmayı bırakın rüzgar gülü bile dayanamaz. Polisimize, askerimize el kaldıranların yanında olanlardan hiçbir şey olmaz. Bunların tek sermayeleri kızarmayan yüzleri, yaşarmayan gözleridir.

Haberin Devamı

Şimdi artık bunlar, bu tür adımları atacak durumda değiller. Gittikleri her yerde yalan, yanlış bütün ellerinde olan büyükşehirlerde attıkları doğru dürüst adım yok. Geçen gün işsizlikle ilgili iddia ortaya atıyor. Bu zat bahar aylarında elektriğe kafayı takmış, kendini günlerce karanlığa mahkum etmişti. Milleti kandırmaya çalışmıştı. Sadece milleti değil, misafir oldukları kişileri de aldatmışlar.

Bunların yanında PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İP, ufak tefek birileri var. Bunlar milletten af dileyecekleri yerde işi pişkinliğe vurarak paçayı kurtarmaya çalışıyorlar. Aynı pervasızlığı terörle mücadelede de sergiliyorlar. Kandili yerle bir etmekten bahseden Bay Kemal, PKK'nın siyasi uzantıları karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor.

Bay Kemal ve arkadaşlarının bu durumunu gördükçe, CHP'ye oy veren vatandaşlarımız için üzülüyorum. Polisimize, askerimize el kaldıranların yanında yer alanlardan bir şey olmaz. Son 20 yılda sizler 15 seçimin tamamında bize sahip çıktınız. Rekor oy oranlarıyla desteğini esirgemediniz. Biz de Çorum'un çehresini değiştirdik. Çorum deyin sanayi, ihracat geliyor.

Çorum'u savunma sanayiinde öne çıkarıyoruz. 6 milyarlık yatırımla barut, fişek ve kapsül şirketi kuruyoruz. Bu yatırım savunma sanayiisine ayrı bir güç katacak.