Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını aldı, yemin etti! 'Canla başla çalışmayı sürdüreceğiz'
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını aldı, yemin etti! 'Canla başla çalışmayı sürdüreceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda yemin ederek göreve başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreni öncesinde mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı. Yemin töreni ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'e geçti.

28 Mayıs'ta yapılan 2'nci tur oylamada Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden motosikletli polis ekiplerinin konvoyu eşliğinde TBMM'ye hareket etti. Yağmur yağışı altında ilerleyen Erdoğan'ın içinde bulunduğu makam aracına TBMM girişinde vatandaşlar karanfil attı. Erdoğan, TBMM'de Geçici Meclis Başkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından törenle karşılandı. Yoğun yağmur altındaki karşılama töreninin ardından Erdoğan, Meclis'e geçti.

Haberin Devamı




Daha sonra Genel Kurul'da yemin töreni gerçekleşti. Töreni Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Esra Erdoğan Albayrak, Selçuk Bayraktar ve torunları da locadan izledi. Geçici Meclis Başkanı Bahçeli'nin yemin törenini başlatması ile birlikte Erdoğan, Genel Kurul'a davet edildi. Erdoğan, AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı. CHP milletvekilleri ise ayağa kalkmadı. Erdoğan, mazbatasını Bahçeli'nin elinden aldıktan sonra kürsüye geçerek yemin etti. Erdoğan, yemin ettikten sonra da dakikalarca alkışlandı. Yemin töreni, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Törenin ardından bazı AK Partili milletvekilleri, ayağa kalkmadıkları için CHP'lilere tepki gösterince kısa süreli tartışma yaşandı.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yemin etti


CUMHURBAŞKANI YEMİNİ

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa'ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de düzenlenen yemin töreninin ardından Anıtkabir'e geçti. Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel defterini imzaladı.

Erdoğan'ın Anıtkabir Özel Defteri açıklaması: 

Bir seçim sürecini daha rekor bir katılımla demokrasi şöleni havasında neticelendirdi. 14 Mayıs'ta TBMM'de görev yapacak milletvekillerini belirleyen milletimiz 28 Mayıs'ta seçimin ikinci turunda şahsıma 52.18 ile yine büyük bir teveccüh gösterdi. 5 yıl daha ülkemize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını duyuyorum. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışacağız. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin kardeşliğine sahip çıkmaya, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun. 

Haberin Devamı

101 PARE TOP ATIŞI YAPILDI

Fırkateynler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclis'teki yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne girişi sırasında 101 pare top atışı gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan için Beştepe'de göreve başlama töreni düzenlendi. Törende 78 ülkeden üst düzey katılımcı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti