Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan TSK'da ilk kadın amiral ataması hakkında açıklama yaptı
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan TSK'da ilk kadın amiral ataması hakkında açıklama yaptı

Cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmalarıyla ilgili dikkat çeken mesajlar verdi. Putin'in Türkiye'ye ziyaretiyle ilgili de konuşan Erdoğan TSK'nın yeni komuta kademesindeki de atamaları da değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yerel seçim programıyla ilgili Erdoğan, 'Yerel seçimlerle ilgili olarak şu anda Seçim İşleri Başkanlığımız gerekli bütün altyapı çalışmalarını devam ettiriyor. Tabii ki başta şahsım olmak üzere bütün MKYK üyelerim, MYK üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, bunun yanında tüm milletvekillerimiz, Türkiye genelinde hazırlanan programa göre şu anda zaten görevlere başladılar. Türkiye'yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Tüm mesele en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak.' dedi.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan TSK'da ilk kadın amiral ataması hakkında açıklama yaptı

PUTİN TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Soruyla ilgili Erdoğan, 'Henüz tarih netleşmedi. Ancak Dışişleri Bakanım, İstihbarat Başkanım, hepsi görüşmeleri yapıyorlar. Bu görüşmeler çerçevesinde öyle zannediyorum ki ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek.

Biliyorsunuz biz değerli arkadaşlar, bu konuda Rusya ile aynı çizgideyiz. Rusya'dan Karadeniz koridorundan gelecek tahılların bizde una çevrilmesi ve buradan un olarak fakir Afrika ülkelerine, az gelişmiş ülkelere de biz bunların naklini yapacağız. Hatta hatta şu anda bile biz Tarım ve Orman Bakanlığımız olarak bu adımları atmaya, fakir ülkelere de bu desteğimizi, bu yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz.

Tabii Fransa'nın bu yaptığı iş ilk değil. Geçmişte Cezayir'de yaptığı uygulamalar, Ruanda'da yaptığı uygulamalar, Mali'de yaptığı uygulamalar, bütün bunlar dünyanın artık bütün kayıtlarında mevcut. Bunu hele hele Afrikalılar çok iyi biliyor. Şu anda altın sevkiyatını, uranyum sevkiyatını tamamıyla Fransa'ya durdurmuş durumdalar. Bu yıllardan beri bu ülkelere yapılan zulmün karşılığıdır. Bizler de onlarla olan olumlu ilişkilerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz.' yanıtını verdi.

Haberin Devamı

YÜKSEK ASKERİ ŞURA KARARLARI

TSK'da yeni komuta kademesiyle ilgili atamaları da değerlendiren Erdoğan, 'Ben bu atamadan çok çok mutlu oldum. Hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok mutlu etti. Biliyorsunuz yargıda falan bu atamalar çok var. Ama şimdi ilk defa silahlı kuvvetlerde böyle bir kızımızın albaylıktan amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzelliktir. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şuralarda bunların devamı gelecektir' ifadelerini kullandı.