Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir rekor kıracağız
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir rekor kıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Türk, ATV Avrupa, Euro D, Euro Star, Kanal 7 Avrupa Ortak Canlı Yayınında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandığı artık vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. 14 Mayıs'ta inşallah yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anketlerdeki son tabloyu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; Çok teşekkür ediyorum gayet iyiyim. Biliyorsunuz ben meydanlarda önemli programlar yaptım. Bunların en önemlisi de Ankara oldu. Ankara programını yaptık. Bir Manisa programı oldu, Manisa programı da gayet diri bir programdı. Durmadan, ara vermeden yola devam ettik. Oralar bizim bir yerde enerji kaynağımız oluyor. Televizyon programı yapamadık, bu akşam bu aradan sonra ilk televizyon programını yapıyoruz.

Haberin Devamı

YURT DIŞINDA OY VERME SÜRECİ

Öncelikle tabii ekranları başında bizi izleyen dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerime, vatandaşlarıma başkentimizden en kalbi duygularla selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Dünyanın dört bir yanında 3 milyon 300 bin kişi yurt dışı seçmen statüsüne sahip. Yurt dışı temsilciliklerimizde oy kullanma süreci 27 Nisan'da başladı. Vatandaşlarımız demokratik haklarını kullanma konusunda büyük bir gayret gösterecek ve sandıklara akın edecekler. Dışişleri Bakanlığımız bütün buralardaki eksikleri gidermek suretiyle sizin oy kullanma hakkınızı süratle giderecekler.

Gerçekten iktidara geldiğimizde yurt dışı seyahatlerimde oralardaki bütün vatandaşlarımızın bize ilk sordukları soru, Başbakanım biz oy kullanma hakkımızı ne zaman kullanacağız? Endişe etmeyin biz sizin oy kullanma hakkınızı halledeceğiz. Bunu biz hallederken ben tabii gençlik yıllarımdan itibaren Avrupa'yı gezen, Avrupa'da partim adına gidip çeşitli yerlerde konferanslar veren birisiyim. Türkiye'deki iktidar sahipleri yıllarca bu insanlarımızı umursamadı. Yurt dışı temsilciliklerimizde bizler sandıklar kurduk. Sandığı artık vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. 14 Mayıs'ta yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum. Son 21 yılda oy kullanma yanında daha önce hayal dahi edilemeyen pek çok adım attık. Yeni kurumlar ve yatırımlarla devletimizin hizmet kapısını yurt dışındaki vatandaşlarımız için artırdık. Vatandaşlarımızın işlemlerini elektronik ortamda yürütebilmesini temin ettik. Pek çok işlemi kolaylaştırdık. Pasaport harçlarını yurt dışında yerleşik vatandaşlar için yarı yarıya düşürdük. Türkiye'ye gelen vatandaşlarımızın araçlarını sınırlarımız içerisinde kullanabilme sürelerini 2 yıla çıkardık. Siz bunları yaparsınız yurt dışındaki vatandaşım da bunları karşılıksız bırakmaz, bırakmadı.

Haberin Devamı

MUHALEFET YURT DIŞIYLA İLGİLİ BUGÜNE KADAR NE YAPTI?

Deniz Bey muhalefet yurt dışıyla ilgili acaba bugüne kadar ne yaptı? Biz yurt dışındaki vatandaşlarımızla ilgili birçok adımları attık. YSK ve Dışişleri Bakanlığımız bu konuda gerekli altyapı çalışmalarını tamamladı. Her sandıkta kullanılan oylar her gün sandık kurulu üyeleri ve vatandaşların gözetiminde çuvallara konulup mühürleniyor. Sonra konsolosluklarımıza getiriliyor. 6 ayrı kilitli bir odaya koyuluyor. Bu kilidin anahtarları temsilcilerde bulunuyor. Biri olmadan kapı kesinlikle açılamıyor. Oy verme süresi bittikten sonra oy torbaları Ankara'da seçim kurulunun denetimi altında sandık kurullarında açılacak. Türkiye'de yapılan seçimlerde olduğu gibi sayım ve dökümü yapılacak ve sonuçlar tutanak altına alınacak.

Haberin Devamı

DEPREM OLAYINDA DÜNYA BİZİ YALNIZ BIRAKMADI

Kovid döneminde iki yıl bunu yaşadık bu dönemde Türkiye olarak biz dünyanın 165 ülke ve noktasına yardımda bulunduk. Hepsine elimizi uzattık, aşı gönderdik. Deprem olayında da bizi dünya yalnız bırakmadı. İlk andan itibaren yanımızda yer aldılar. Arama kurtarma ekiplerini gönderdiler. İlk etapta çadırlar geldi. Çadırların dışında süratle konteyner göndermeye başladılar. Şimdi de en son Azerbaycan dedi ki ben bin kalıcı konut yapmak istiyorum. Dün de onun temellerini attık. Yine bölgede acil olarak gereken bazı önemli projeleri de hayata geçirmek istiyorum dedi. Tabii bunların yanında yurt dışında yaşayan kardeşlerimizin Türkiye'ye olan vefası bizleri hep duygulandırmıştır. Dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımız ellerinde avuçlarında ne varsa hepsini seferber etmek suretiyle yardıma koştular. Biz bu yapılanları asla unutamayız, unutmayacağız da. Bir şeyi de asla unutamayız, gerçekten AFAD'ımız Kızılay'ımız bunlar bu süre içerisinde çok yoğun çalışmanın içerisinde oldular. Ben tabii vatandaşlarımdan özellikle temennide bulundum bize 1 yıl süre dedim.

Haberin Devamı

 

 

YURT DIŞINDAKİ SEÇMENE SANDIK ÇAĞRISI

Demokrasi seçimlerde özellikle bu hakkını kullanma talebi bu öyle sıradan bir şey değil. Bu bir demokrasi terbiyesidir. Bu demokrasi bilinci bizim insanımızda ileri derecede var. Depremle benim vatandaşım kendi evinden koptu. Ankara'ya İstanbul'a benim depremzede kardeşlerim gittiler ama orada bütün işlemleri yaptırdılar oyları da orada kullanacaklar. Kendi yerlerine dönmek suretiyle oralarda da oylarını kullanacak olanlar var. Şuna da inanıyoruz tabii biz şunu söylüyoruz, gurbetçilerimiz özellikle Türk milletininin temsilcisidir. Her işleri gibi de yurt dışı vaatleri de palavradan ibaret. Arada mesafeler olsa da biriz, beraberiz. Sen varsan Türkiye var diyoruz vatandaşımızı Türkiye için oy vermeye çağırıyoruz. Bu imkanlar neden bizden önce yoktu? Geçmişte sadece gümrükte oy kullanılıyordu. Türkiye'nin gücü arttıkça dünyanın her köşesinde yaşayan vatandaşımızın itibarı da artıyor. Vatandaşlarımızın seslerini en iyi şekilde duyurabilecekleri yer sandıktır. 14 Mayıs bu bakımdan büyük önem arz ediyor. Bütün Avrupa'daki benim kardeşlerim hepsi sandık yollarına dökülmüş oy kullanmaya gidiyorlar. Allah onlardan razı olsun. Onların orada ne çileler çektiğini ben gayet iyi bilirim. İlla evlerinde misafir etmenin gayreti içerisinde olurlardı. Muhalefet bizim insanımızı tanımıyor. Bizim insanımız dünyanın neresinde olursa olsun ana vatanının kaderiyle ilgilenir. Biz dünyanın 4 bir yanındaki 7 milyon vatandaşımızın varlığından gurur duyuyoruz. Benim bütün yurt dışındaki vatandaşlarımla olan bu ilişiğim hala devam etmektedir.

Haberin Devamı

ANKET AÇIKLAMASI

Meydanların dili derseniz bir gerçek var ki hamdolsun 14 Mayıs önümüzde gümbür gümbür milletçe zafere doğru gidiyoruz. Hep söyleriz, önemlidir bu söz: Sefer bizden zafer Allah'tan. Bir de tabii şu var yapılan anketler. Depremden dolayı anket yapmak zorlaştı. Bunlara da baktığımız zaman kamuoyu ölçmek için değil kamuoyu oluşturmak için yapılıyor. Lehte bir havayı anketlerde de görüyoruz. Güzel bir tablo şu anda önümüzde. Bu seçime farklı bir atak yaptık Kabine üyesi arkadaşlarımızın hepsi sahada. Onlar da seçimlerin adayları oldu. Onların da aday olarak alanda olması vatandaşa ayrı bir güven veriyor. Bunların hepsi kalkıp da Bay Bay Kemal gibi palavra atmıyorlar. Onlar referanslarıyla konuşuyorlar.

Yapmayacağın şeyi söyleme. Hayatın zaten hep yalan. Şimdi de kalkıyorsun Giresun'da fındığa 4 dolar zam verecekmiş. İzmir'de esiyor, gürlüyor. Şimdi İzmir'de diyor ki daha iyi bir İzmir, daha iyi bir Ankara, daha iyi bir İstanbul. Ben buradan tüm yurt dışındaki kardeşlerime sesleniyorum. 4 yıl İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i siz yönetmediniz mi? İyi bir İzmir diyorsan iyi bir İzmir'i biz yaptık. İstanbul - İzmir arasını 3 saat 15 dakikaya Bay Bay Kemal kim çevirdi, sen mi? Bu bir gönül işi, aşk işi. Sende böyle bir aşk yok. Benim yurt dışındaki vatandaşlarımın bunları bilmesi lazım.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Maalesef Almanya'daki ırkçılık akım sadece Almanya'da değil ırkçılık, batıda artık bir kanser hücresi gibi hızla yayılıyor. Almanya'da 8 vatandaşımın hayatını kaybettiği NSU olayında iç rahatlatıcı bir karar çıkmadı. Bunun takipçisi olacağız. Gerekirse uluslararası mahkemelerde üst düzeyde davalar açmak suretiyle her türlü davayı açıp bunun neticesini almamız lazım. Yurt dışında Müslümanları ve camileri hedef alan saldırılar çoğalıyor. Bunları takip ediyoruz. Nefret suçlarıyla mücadele platformu oluşturduk. Geçenlerde şu anda masanın etrafına gelip giden HDP'den birilerinin temsilcisi bir konuşma yapıyor. Ne diyor, biz Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatacağız. Bir defa AK Parti'nin iktidar olduğu bir ülkede kesinlikle böyle bir şeyi yapmaları mümkün değil. Gereken cevabı kendilerine veririz. Devletimiz vatandaşımızın her yerde arkasındadır. Nerede yaşarsa yaşasın vatandaşlarımızın hak ve hukukunu korumakta kararlıyız. Avrupa'daki kardeşlerimin hiç endişesi olmasın.

MİT'TEN SURİYE'DE OPERASYON

Bir defa büyük ve güçlü Türkiye vatandaşları için gurur ve övünç kaynağıdır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız Türkiye'nin önemli gücüdür. Terör örgütlerini bir defa sindirdik, bunlara nefes aldırmıyoruz. Bu mücadele aynı zamanda Avrupa'nın güvenliğine katkı sağlıyor ama bunun farkında değiller. Son yıllarda PKK'nın Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren pek çok yöneticisi istihbarat teşkilatmız tarafından etkisiz hale getirildi. Bugün de terör örgütleriyle mücadeledeki kararlılığımızı gösteren bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahsı uzun zamandır takip ediyordu, dün Suriye'deki operasyonla etkisiz hale getirildi. Bunu ilk defa buradan yayınlıyorum. Bu şahıs MİT'in dün Suriye'de gerçekleştirildiği operasyonla etkisiz hale getirildi. Terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadelemizi sürdüreceğiz.

KARDEMİR'E YENİ İSTİHDAM

Kendim de işçi bir babanın oğlu olarak dünyaya gelmiş bir kardeşinizim. Bunun için 1 Mayıs'ı adeta kendi günüm olarak görüyorum. Yurt dışına giden vatandaşlarımızın en ağır işlerde çalıştıklarını da biliyorum. Vatandaşlarımızın her birinin 1 Mayıs'ını tebrik ediyorum. Ülkemizdeki vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. TTK'ya ait maden ocaklarında 2 bin yeni işçi yaz aylarında işe başlamış olacak. Kardemir'e önümüzdeki aylarda 600 yeni işçi alacağımızın müjdesini veriyorum.

MUHALEFET TEKNOFEST'İ ANLAYAMADI

TEKNOFEST'teki katılımı görünce coşkum, gençliğe olan inancım artıyor. TEKNOFEST'e bugün 1,9 milyon katılım olmuş. Yarın 2,5 milyonu bulur diyorlar. TEKNOFEST gençliği gümbür gümbür geliyor. Maalesef muhalefet bu TEKNOFEST olayına hala anlayamadı. Tutturmuşlar bir şey Amerika'da birisiyle görüşmüşler. 14 -15 sene önce görüştüm. Dedim ki Türkiye'de yatırım mı yapmak istiyorsun buyur kapımız açık. O günden bugüne ortada bu adam yok. Yapacaksan gel yap. Bay Bay Kemal diyor ki ben uçak fabrikası kuracak adamı da buldum. Senin görüştüğün adamla görüşeli oldu 15 sene. Ortada herhangi bir şey yok. Şu anda Türkiye'de Baykar var, TUSAŞ'ımız var. Hepsi şu anda üretiyor.