Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'a peş peşe tebrik mesajları
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a peş peşe tebrik mesajları

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kesin olmayan ikinci oylaması sonuçlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrikler peş peşe geldi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin kararı nettir. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle yeniden büyük Türkiye yürüyüşü kesintisiz devam edecektir. Neticenin milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik ettim. Milletimiz için hayırlı ve mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PEŞ PEŞE PAYLAŞIMLAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Hayırlı olsun.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay paylaşımında, "Aziz milletimiz, “Söz de, Karar da, Gelecek de milletindir” diyerek bir kez daha “Doğru Adam”da karar kılmış; Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN ile “Durmak Yok, Yola Devam” demiştir. Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Kazanan milletimiz, Kazanan devletimiz, Kazanan Güçlü Türkiye olmuştur. Ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğana peş peşe tebrik mesajları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Elhamdülillah, bugün sandıklardan “Durmak yok, yola devam” sesi yükselmiş, feraset sahibi milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’na olan inancını bir kez daha mühürlemiştir. 28 Mayıs Demokrasi Zaferi milletimizin her bir ferdine ve ülkemize hayırlı olsun!

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ELHAMDÜLİLLAH

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Milli irade sandığa yansıdı. Aziz Türk milleti tercihini yaptı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye yüzyılının ilk Başkanı seçti.Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi gönülden tebrik ediyorum. Rabbim,Başkanımız Erdoğan Beyefendinin muhafızı,yar ve yardımcısı olsun. Bu hayırlı sonucu nasip eden Rabbime,sonsuz hamd ve şükrediyorum. Cumhurbaşkanımıza dua ve desteğini eksik etmeyen aziz milletimizin herbir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye yüzyılı başlıyor. Haydi Bismillah!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Elhamdülillah

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Başlasın Türkiye Yüzyılı, yarın değil hemen şimdi”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: 85 milyon kazandı, Türkiye Yüzyılı başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: HAMDOLSUN TÜRKİYE kazandı…

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Cumhurbaşkanımız kazandı. Türkiye kazandı. Teşekkürler aziz milletimize. Hayırlı olsun ülkemize.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bu bir demokrasi şölenidir. Kazanan tüm Türkiye olacaktır. Hiçbir vatandaşımız incinmesin ve üzülmesin. Kaybeden hiçbir vatandaşımız olmayacak. Seçim sonuçlarını olgunlukla ve demokrasimize güç verdiğimiz için birbirimizi tebrik ederek karşılayalım...

Haberin Devamı

DÜNYADAN İLK TEBRİKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda elde ettiği zaferi ilk kutlayan Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani oldu.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy sayma işlemi devam ederken, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Katar Emiri sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferini kutlarım ve yeni dönemin için başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. Katar Emiri, “Kardeş Türk halkının ilerleme ve refah için arzuladığı şeyleri gerçekleştirmenizi, iki ülkenin güçlü ilişkilerinin daha da gelişmesini temenni ediyorum” ifadelerini kutladı.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, "Bu zafer, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkesini gelişmiş ülkeler arasında yer kazandıran politikaları ve başarılı projelerine güveninin tazelenmesi oldu” derken, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, tartışılmaz seçim zaferi nedeniyle tebrik ederim. Tebrikler Sayın Cumhurbaşkanı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Çok değerli Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan büyük bir demokrasi örneği ve Türk halkınının büyük katılımı ile gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde elde etmiş olduğunuz zaferi içtenlikle ve en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu resmi olmayan sonuçlara göre kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Türk halkını yürüttüğü bu demokratik süreçten ötürü kutlayan Hamas, Erdoğan'ın zaferinin Türkiye'nin Arap ve Müslüman dünyasıyla bağlarını, bölgesel ve uluslararası konumunu güçlendirmesi ve başta Filistin davası olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki haklı meseleleri kucaklaması için yeni bir başlangıç noktası olmasını umduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yeni dönemde de çok güçlü bir atılım içinde olacağına inandığını ifade etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

 

 

Macaristan Başbakanı Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı kutladı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, seçimdeki başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için gönderdiği seçim zaferi mesajında, “Seçimler Türk milletinin Erdoğan’a duyduğu güvenin devam ettiğini gösteriyor” dedi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seçim zaferi mesajı gönderdi. Reisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan için gönderdiği seçim zaferi mesajında, “Seçimler Türk milletinin Erdoğan’a duyduğu güvenin devam ettiğini gösteriyor” dedi.
İran ve Türkiye ilişkilerinin önemine değinen Reisi, “Önümüzdeki yeni dönemde İran ve Türkiye arasında tarihi, kültürel, dini, iyi niyete ve karşılıklı saygıya dayalı ilişkiler daha da güçlenecek ve bölgesel gelişmeler bağlamında kurulacak yakın işbirliği, bölgede barış ve istikrarı tesis edecektir” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazanan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dünya liderlerinden tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. Kremlin Sarayı'nın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettiği belirtilirken Putin'in mesajında, "Sevgili dostum, Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine kişisel katkılarınızı çok takdir ediyoruz" ifadeleri yer aldı.
Putin mesajında Türk - Rus dostluğuna da vurgu yaparak, "Rus-Türk ilişkilerinin güçlendirilmesine ve çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine kişisel katkınız için çok teşekkür ederiz. İkili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konularda yapıcı diyaloğumuzu sürdürmeye hazır olduğumuzu teyit etmek isterim. Erdoğan’ın seçim zaferi Türk halkının bağımsız dış politikaya desteğin açık kanıtıdır” dedi.
Putin mesajında iki ülke arasındaki işbirliğinin sürdürülmesi niyetini de vurgulayarak, "Akkuyu NGS inşası ve Türkiye'de bir gaz merkezinin oluşturulması başta olmak üzere planlanan ortak projelerin tutarlı bir şekilde uygulanmasına büyük önem veriyoruz" dedi.
Putin açıklamasının sonunda Erdoğan'a başarı ve sağlık temennisinde bulundu.

 

 

Macron'dan türkçe tebrik mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı türkçe paylaşımda "Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın paylaşımı şu şekilde: 

Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Avrupa’ya barışın geri gelmesi, Avrakdeniz İttifakımızın geleceği, Akdeniz denizi. Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajı:

"Yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederim. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesine yönelik birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum."

Zelenskiy'den Erdoğan'a Türkçe kutlama

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından Türkçe olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu resmi olmayan sonuçlara göre kazanmasının ardından tebrik açıklamaları geliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından Türkçe olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Zelenskiy, sosyal medya mesajında, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutluyorum. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Trump: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum” dedi.
Çok sayıda lider, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mesajları göndermeye devam ediyor. ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, kendisine ait olan sosyal medya platformu Social Truth üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı büyük ve hak ettiği zaferle ilgili tebrik ediyorum. Onu iyi tanıyorum, iyi bir arkadaş. Önem ve saygınlıkta seviye arttırdığı ülkesini ve Türkiye’nin müthiş halkını ne kadar sevdiğini doğrudan biliyorum” dedi.

İsveç Başbakanı Kristersson’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajı

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanmasının ardından tebrik etti.
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferini tebrik etti. Kristersson İsveç Başbakanlığının resmi sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Yeniden seçildiğiniz için tebrikler Recep Tayyip Erdoğan. Ortak güvenliğimiz gelecekteki bir önceliktir” dedi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, "AB-Türkiye ilişkilerini geliştirmeye devam etmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, geçici sonuçlara göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Michel, yeniden birlikte çalışmak için sabırsızlandığını kaydetti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Scholz mesajında, "Ortak meselelerimizi yeni bir ivme ile ilerletmek istiyoruz" dedi.

İngiltere Başbakanı Sunak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, iki ülkenin güçlü işbirliğini sürdürmeyi sabırsızlıkla beklediğini bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Biden sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. NATO Müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum." dedi. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Stoltenberg tebrik mesajında, “Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettim. Birlikte çalışmayı sürdürerek Temmuz'daki NATO Zirvesi'ne hazırlanmayı sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.