Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa prim gün sayısı müjdesi
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa prim gün sayısı müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında esnafa müjde verdi. Erdoğan açıklamasında "Küçük esnafımızın prim gün sayısını 7200'e indiriyoruz. Bu çalışmadan bir milyon küçük esnafımız yararlanacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar:

Haberin Devamı

Biz Kayseri'yi çok seviyoruz. Buradan yola çıktık, çok seviyoruz Kayseri'yi. Şu muhteşem katılım bir şeyi söylüyor. 21 yıldır bize yol arkadaşlığı yapan vefanın şehri Kayseri, bugün bir kez daha hasretle, hürmetle selamlıyorum. 10 ay sonra bir kez daha Kayseri'yi görmenin bahtiyarlığı içindeyim. Rabbime şahsıma sizlerle yol yürümeyi nasip ettiği için hamdediyorum. Rabbime, bizlere Kayseri'ye ve Kayseriliye hizmet etme imkanı verdiği için hamdediyorum. Biliyorsunuz, yola çıkarken ilk mitingimizi yine Kayseri'de yapmıştık. Kayseri ile yol arkadaşlığımız farklı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa prim gün sayısı müjdesi

"DEPREM KONUTLARININ İNŞASINA SÜRATLE BAŞLADIK"

Bu vesileyle 6 Şubat depremlerini ve artçı sarsıntıları yakından hisseden Kayseri'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremden sonra afetzedelerimizin en fazla göç ettiği illerin başında Kayseri geliyor. Kayseri belediyemize çok teşekkür ediyorum. Zira deprem bölgesinde tüm ekibi ile Memduh bey büyük bir gayret ortaya koydu. Kayseri yaklaşık 50 bin depremzede kardeşimize en güzel şekilde ev sahipliği yaptı. Millet olmanın, kaderi ve kederi bir olmanın ne manaya geldiğini gösteren Kayseri halkına şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyemiz ile birlikte tüm belediyelerimizi tebrik ediyorum. Kahramanmaraş'ın kardeş şehri olarak Kayseri, bu zor günlerinde komşusu Maraş'ın yanında oldu, destek verdi.

Haberin Devamı

Asrın felaketini yaşamış 50 bini aşkın insanımızı toprağa vermiş olsak da devlet millet el ele yaralarımızı sarıyoruz. Yıkık ve acil yıkılacak binaların enkazını kaldırdık. Deprem konutlarının inşasına süratle başladık. Durmuyoruz, çalışıyoruz toplam 837 bin 500 çadırın ve 100 konteynerin kurulumunu yaptık. İnşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısında 141 bin 300'ü, temeli atılan konut ve köy evi sayısında ise 58 bin 630 rakamına ulaştık.

"ŞU ANDA BU MEYDAN BİR REKOR KIRDI"

Az önce resmi rakamı bana getirin dedim. Şu anda bu meydan bir rekor kırdı. 135 bin kişi bu alanda. Bay bay Kemal bak Kayseri ne diyor? 14 Mayıs'ta da bunlara bu cevabı verecek miyiz? Allah sizlerden razı olsun.

Haberin Devamı

Bizim kumaşımız milletimizin kuşağıdır. Bizim hamurumuzu milletimiz karmıştır. Bugün milli geliri 1 trilyon dolara ulan bir Türkiye varsa, MB rezervi neydi hatırlayın 27 buçuk milyar dolardı şimdi 115 milyar dolara ulaştık. Davos'tayız Bebecan o zaman benim bakanım. IMF Başkanıyla konuşuyorum, siz alacağınızı tahsis ediyor musunuz? Türkiye'nin başbakanı benim. Tabi Bebecan kızardı bozardı. 2013'ten beri bir kuruş almadık. Ne kaybettik, hiç. MB rezervimizde 115 milyar dolara çıktı.

Bu başarıda hangi siyasi mezhebe kökene sahip olursa olsun, önce ülkem diyen tüm vatandaşlarımızın emeği var. Tüm kardeşlerimizin payı var. Bu başarı 85 milyonun tamamının başarısıdır. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapana kadar durmadan çalışacağız.

YURT DIŞINDAKİ SEÇMENLER OY VERMELİ

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın oy vererek anavatanlarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Yurt dışında çok ciddi sayıda Kayserili kardeşimiz var, sandıklar kapanmadan onlara ulaşmalıyız. Cumhur İttifakı'na desteklerini isteyeceğiz. 

Haberin Devamı

Bu dağdakilere gereken cevabı 14 Mayıs'ta verecek miyiz?

Ya bu bay bay Kemal ne yaptı? CHP'li belediyelerde ne yaptınız? Ankara'da, İzmir'de, İstanbul'da ne yaptınız? 

TCG Anadolu'yu ordumuza teslim ettik. Şu anda İzmir'de. İzmir'de de yüzlerce kişi TCG Anadolu'yu geziyor.

Kaan'ı hangardan çıkardık. Muhalefetin fasa fiso dediği Karadeniz gazını milletimizin evine kadar getirdik. Bu ay doğal gaz ücretsiz. 1 sene boyunca da 25 metreküp doğal gazı ücretsiz kullanacak. 1 yıl boyunca mutfaklarda bayram olacak. 

Bir müjde daha veriyorum. Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Sapkın akımlar karşısında aile kurumunu güçlendireceğiz.

Mesela, ev hanımlarımızı primlerinin üçte birini buradan ödemek suretiyle emekli ederek kendi gelirlerine kavuşturacağız. Gençlerimizin eğitimden istihdama, kendi işini kurmadan evliliğe her adımlarında hibe ve kredi destekleri ile yanlarında olacağız. Kayserili gencimiz evlenmek istediği zaman gidecek 2 yılı ödemesiz 48 ay vadeli faizsiz 150 bin lira kredisini alacak düğününü yapacak.

Haberin Devamı

KÜÇÜK ESNAFIN PRİM GÜNÜ DÜŞÜYOR

Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Yeni dönemde yapacağımız ilk işlerden biri olacak bu çalışmadan inşallah 1 milyon küçük esnafımız faydalanacak. Tüm esnaf kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yapmıyoruz. Bizim ülkemize kazandıracak daha çok eserimiz, milletimize verecek daha çok müjdemiz var.

Ne diyor sana söz. Sen şimdiye kadar hangi sözünde durdun. Hayatın yalan hayatın. Şimdi yine yalan üstüne yalan. Benim Kayserili kardeşim bunu yutar mı? Vaat diye millete sıraladıklarına kendileri bile inanmıyor. Çıkmış birde işçiye şunu vereceğim, memura bunu vereceğim diyor. Ağzı süt kokan torununu sigortalı yapıyor ya, kim bay bay Kemal. Sonra kul hakkı yememekten bahsediyor. Gazi Mustafa Kemal'in partisini LGBT savunucularının, milletin inancına orta çağ karanlığı diyen edepsizlerin yuvasına dönüştürdü. CHP, İYİ Parti, HDP LGBT'cidir. Diğerlerinden aykırı bir şey duydunuz mu? Onlar da LGBT'ci, Ama LBGT, AK Parti'nin MHP'nin semtine uğrayamaz.

Kim bu Selo. Benim 51 kardeşimin ölümüne neden olan ahlaksız. Erdoğan başta olduğu sürece siz Selo'yu falan çıkaramazsınız.

Madem 17-25 Aralık'ın yalan olduğunu biliyordun neden ortak oldun. Seni bu çamur siyasetine kim bulaştırdı. Bay bay Kemal'in bu sorulara cevap verme zamanı gelmiştir. Gerçekten helalleşmek istiyorsa önce buradan başlamalı.

Son 21 yılda 83 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık Kayseri'ye. Şehrimize çağ atlattık.