Siyaset Cumhurbaşkanı Gül, Medvedev ile görüştü
Paylaş
Cumhurbaşkanı Gül, Medvedev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Küresel Politika Forumu'na katılmak üzere geldiği Yaroslavl'da, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile biraraya geldi.

Forumun yapıldığı Arena-2000 Uluslararası Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleşen baş başa görüşme, yaklaşık 30 dakika saat sürdü. Cumhurbaşkanı Gül, görüşme öncesinde basın mensuplarının görüntü aldığı sırada, kısa bir açıklamada bulundu.

Küresel Politika Forumu'na "onur konuğu" olarak davet edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Ama bugün acı gününüz. Sadece sizin değil, herkesin acı günü, elim bir uçak kazasından dolayı" diyerek, Medvedev'in şahsında tüm Rus halkına başsağlığı dileklerini iletti. Kazada bir spor takımının tamamının hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü ifade eden Gül, tüm Rus halkına sabır ve başsağlığı, ölenlere Allah'tan rahmet diledi. Gül, bir daha bu tür kazaların olmamasını temenni etti. Cumhurbaşkanı Gül, forum dolayısıyla gerçekleşen baş başa görüşmede, gerek ikili ilişkileri, gerekse bölgesel konuları ele alma fırsatı bulmaktan da memnuniyet duyduğunu söyledi. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Haberin Devamı