Siyaset Davutoğlu 'güvende' demişti
Paylaş
Davutoğlu 'güvende' demişti

Terör örgütü IŞİD, Musul'da 48 Türk Konsolos çalışanı rehin alındı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, olaydan 20 saat önce yaptığı açıklamada 'Musul Başkansolosluğu'nda çalışanlar için gerekli güvenlik önlemleri alındı' demişti

Davutoğlu Twitter'dan şu mesajları paylaştı;

"Son 48 saattir Irak'ta yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Musul ile Erbil Başkonsolosluklarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Musul başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı.

Musul'da görev yapan tüm konsolosluk çalışanlarımız ve emniyet görevlilerimize de vakur duruşları için teşekkür ediyorum. 28 vatandaşımızla ilgili olarak da bir çok kanaldan durumu takip ediyoruz. Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre vatandaşlarımızın sağlıkları iyi. Onları bir an önce ailelerine kavuşturmak için yoğun bir mesai içindeyiz.''

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU, ABD ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

Musul’daki Türkiye Başkonsolosluğu’nun, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), tarafından ele geçirilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da “BM Terörizmle Mücadele Küresel Stratejisi Toplantısı” için gittiği ABD’den acil dönüş kararı aldı.

New York’tan-Ankara’ya hareket edecek olan Davutoğlu’nun 10 saatlik uçuş sırasında Ankara ve Bağdat’la irtibatının kesilmemesi için uçuşun yarısında mola verecek.