Siyaset Davutoğlu: MHP ile de olmadı
Paylaş
Davutoğlu: MHP ile de olmadı

TBMM'de gerçekleşen Davutoğlu Bahçeli koalisyon görüşmesi sonrasında gözler AK Parti Genel Merkezi'ne çevrildi. Kameraların karşısına geçen Ahmet Davutoğlu MHP ile de koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını söyledi

Başbakan Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün saat 14.00'te buluşacağı açıklanmıştı; Davutoğlu, 14:20'de geldi. Bahçeli'nin Meclis'teki makamında 2 saat 26 dakika süren görüşme sona erdi. Davutoğlu kurmaylarıyla Ak Parti Genel Merkezi'nde toplantı halindeydi. Ardından kameraların karşısına geçti.

Haberin Devamı

Davutoğlu 'Dolayısıyla maalesef çok arzu etmeme rağmen Sayın CHP lideri Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli ile görüşmeler neticesinde bir sonuç alamadık. Arkadaşlarımızla istişare edip sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşme gerçekleştireceğim.' şeklinde konuştu.

Görüşmenin içeriğine dair en flaş açıklama ise ziyaret sırasında Davutoğlu'nun yanında olan Bakan Faruk Çelik'ten gelmişti. Faruk Çelik, 'Başbakanımız birazdan çok önemli ve güzel bir açıklama yapacak' deyince Ankara'da 'koalisyon kuruldu mu' yorumları yapılmıştı.

Bakan Çelik ile gazeteciler arasında şu diyalog geçti:

Bakan Çelik: Olumlu geçti. Başbakanımız birazdan çok önemli ve güzel bir açıklama yapacak

Soru: Yeniden görüşme olacak mı?

Çelik: Her zaman görüşme olabilir Başbakan Davutoğlu'nun saat 17:30'da basın toplantısı düzenleyeceği bildirilmişti, ancak şu an o süre biraz aşılmış durumda.

Haberin Devamı

AHMET DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

Sayın Kılıçdaroğlu'ndan sonra Sayın Bahçeli ile görüşme gerçekleştirdik. Terörle mücadele konusunda geldiğimiz aşamayı paylaştım. Bölgemizdeki gelişmeleri paylaştım. Terörle mücadelede geldiğimiz noktada sayın Kılıçdaroğlu'nun olumlu yaklaşmadığı koalisyon görüşmesinin önemine vurgu yaptım.

Sayın Bahçeli 4 maddelik şartını ifade ederek koalisyona olumlu yaklaşmadıklarını ifade etti. Bir koalisyon mümkün görünmüyor, seçim koalisyonu mümkün görünmüyor, azınlık hükümeti seçeneğini de kabul etmediler. Ardından Meclis'in seçim için toplanbması halinde Meclis'e katılacaklarını ama erken seçime hayır oyu vereceklerini söylediler.

Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili herhangi bir pazarlığı kabul edemeeyeceğimizi söyledim. Çözüm süreciyle ilgili olarak terörle mücadeleden vazfgeçilemeyeceğini ve vatandaşların aidiyet bilincinin tahkimine ilişkin de bir geri adım söz konusu olmadığını ifade ettik. 17 25 Aralık operasyonuyla ilgili paralel yapının yaptıklarına işaret ettim.

"MAALESEF SAYIN BAHÇELİ İLE DE BİR SONUÇ ALAMADIK"

Dolayısıyla maalesef çok arzu etmeme rağmen Sayın CHP lideri Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli ile görüşmeler neticesinde bir sonuç alamadık. Arkadaşlarımızla istişare edip sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşme gerçekleştireceğim.

Haberin Devamı

SORULAR

Cumhurbaşkanı ile istişare edeceğim dediniz ama görevi iade edeceksiniz?

Bu tabloyu kamuoyu takip ediyor, olabilecek bütün ihtimalleri hayata geçirmeye çalıştık. Sayın Bahçeli'ye kalan 4 ihtimali de tükettik. Siyaset bir çözüm bulma sanatı bu anlamda hiç bir kapıyı kapatmış değiliz. Şu anki tablo itibariyle koalisyon ihtimalini gerçekleştiğrecek bir yol görünmüyor. Bana hükümeti kurma görevi verildi ve Ben de elimden gelen tüm çabayı gösterdim. Yapılabilecek başka bir yol olsaydı onu denemekten imtina etmezdim. MYK İLE GÖRÜŞÜP GEREKİRSE GÖREVİ İADE EDECEĞİM.

MHP'nin bir teklifi oldu mu?

Her şeyi konuştuktan sonra iki akademisyen iki devlet adamı olarak görüş alışverişinde bulunduk. Bir teklif üzerinde görüşülmedi.Toplantıda açık yürekli bir görüş alışverişi oldu