Siyaset Davutoğlu'ndan ortalığı karıştıracak Kılıçdaroğlu sözleri!
Paylaş
Davutoğlu'ndan ortalığı karıştıracak Kılıçdaroğlu sözleri!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gizli protokolün ortaya çıkmasının ardından çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın açıkladığı 'gizli anlaşma' yeni bir tartışmayı başlattı. Özdağ, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptıkları yazılı mutabakatı açıklamıştı.

Haberin Devamı

3 BAKANLIK VE MİT BAŞKANLIĞI SÖZÜ

Buna göre Kılıçdaroğlu ile Özdağ, İçişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere 3 bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilatı başkanlığı konusunda mutabakat yaptı.

YAZILI MUTABAKAT YAPMIŞLAR

Özdağ, "Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık." ifadesini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA SORULAR

Millet İttifakı'nda büyük tepki çeken itiraftan sonra açıklamalar peş peşe geldi. Gelecek Partisi'nden gelen “Bilgimiz ve onayımız dışında kişiler arasında mahfuz tutulan herhangi bir protokolün bizim açımızdan siyasi ve ahlaki değeri yoktur.” açıklamasından sonra Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuştu.

Haberin Devamı

Davutoğlu, Özdağ'ın açıklamasından sonra Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu ve aralarında geçen konuşmayı anlattı. Davutoğlu, "Böyle bir protokol var mı? İçişleri Bakalığı ve üç bakanlık verildi mi?" sorularını yönelttiğini söyledi.

Davutoğlu aldığı cevabı ise şöyle anlattı:

"Yok dedi. 'Bir bakanlık konuşuldu ama karara bağlanmadı. Bağlanmadığı için size getirmedim. Olsa bile benim kontenjanımdandı' dedi.

Ben de o akşam, 'Muhatabımız Kılıçdaroğlu'dur. O da ‘Yok öyle bir protokol dedi' minvaline konuştum.

Onun üzerine Kılıçdaroğlu aradı. 'Kusura bakmayın. Tekrar baktım, protokol varmış. Bakanlık görüşülmüş' dedi.

Üzüldüm ama bir şey söylemedim.

"NASIL BERABER OLACAĞIZ"

Gizli protokole ilişkin açıklamalarını sürdüren Davutoğlu şöyle devam etti:

Özdağ'la beş dakika bile oturup konuşmamışız. Uygulamada nasıl beraber olacağız? Birçok tartışmalı konu gündeme
gelecek. Hele İçişleri Bakanlığı gibi bir konuysa… İlkeler önem taşır bizim için. Biz makamlara önem vermekten ilkeleri gözardı ediyoruz. Mesele makama gelmek değil, o makamda neyi uygulayacağınız ve kimlerle uygulayacağınız.