Siyaset Devletin altına dinamit koymaya çalışıyorlar
Paylaş
Devletin altına dinamit koymaya çalışıyorlar

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Onlar küçülüyorlar, hükümeti yıkmayı bıraktılar, devletin altına dinamit koymaya çalışıyorlar, bizim devlet sırlarını ifşa ediyorlar" dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Eskiden sırf İmam Hatipleri kapatmak için meslek liselerine kilit vuran zihniyet şimdi çıldırıyor da onun için bu hükümetin yıkılmasını istiyor" dedi.

Merkez Yıldırım ilçesi Davutkadı Mahallesi'nde vatandaşlara hitap eden Arınç, birisi bir hata yapmışsa bakan da bakan çocuğu da olsa mahkemede aklanmasını istediklerini bildirdi.

AK Parti'ye zarar verilmesini istemediklerini belirten Arınç, "Bilirkişi incelemesi yapılacak, 'Sen bunu yaptın' diye karar verirse onu yanımızda bir saniye bile tutmayız, akın üstüne kara çalınmasına izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

Arınç, 7'sinden 70'ine Anadolu'nun temiz insanlarının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Engelliler, fakirler, yoksullar, hastanedekiler, işçiler, tarım kesimi, sanayide çalışanlar sahip çıkıyor ama etrafına toplanmış 5-10 kişi, hakaret üstüne hakaret ediyor. İsterseniz bu adama bir cevap verilmesi gerekiyorsa, tenezzül etmemek lazım ama ey Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakanımız, partimiz için söylediğin ve hiç de hak etmediğimiz bu hakaretlerinizi, bu yanlış, sahtekarca ifadelerinizi, bu Yıldırım'ın Davutkadı'sının güzel mahallesinden 10 misliyle sana iade ediyorum. Biz bunların altında kalmayız Allah'ın izniyle. Onlar küçülüyorlar, hükümeti yıkmayı bıraktılar, devletin altına dinamit koymaya çalışıyorlar, bizim devlet sırlarını ifşa ediyorlar. Bu çok büyük bir alçaklık, çok büyük bir ihanet. Üstüne bunu bile yapmaya cüret eden, cesaret eden kim varsa onları bulup ortaya çıkarıp en ağır cezaları vermek boynumuza borç olsun. Allah'ın izniyle bunların hiçbiri cevapsız kalmayacak."

"İşler iyiye gidiyor, daha da iyi olacak"


Arınç, AK Parti'den önceki hükümetlerin yolsuzlukların içine battığını, ülkeyi fakirleştirdiğini savundu.

Türkiye'de herkesin 2000-2001 krizlerinde fakirleştiğini söyleyen Arınç, "Herkesin cebindeki 100 lira, 50 lira oldu. 6 sıfırlı paraları unuttunuz mu? Tuvalete giderken 6 sıfırlı parayla gidiyordunuz. Ekmek almak için 6 sıfırlı para veriyordunuz. Çok şükür bugünlere bakarak nereden nereye geldiğimizi göreceğiz" diye konuştu.

AK Parti'nin çok güzel işlere imza attığını kaydeden Arınç, geçmişte insanlar arasında ayrımcılık yapıldığını, başörtülü kadınların devlet dairesine giremediğini anımsatarak, eşinin, kendisinin 5 yıllık TBMM Başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne alınmadığını ancak devlet zarar görmesin diye sabırla beklediklerini ve nihayet bu engellerin, yaptıkları çalışmalarla aşıldığını anlattı.

Başbakan Erdoğan'ın sesinin iki gündür kısık olduğunu hatırlatan Arınç, "24 saatte 5 dakikası yok bu insanın. Türkiye'nin güvenliği, sağlık, bütçe, dış itibarımız ondan sorumlu. O, bütün bunları yapıyor, günde de 3-4 tane vilayete gidiyor ki sizin gibi kardeşlerimizle kucaklaşsın diye" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, vatanın birliği ve dirliği için çok çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Eskiden sırf İmam Hatipleri kapatmak için meslek liselerine kilit vuran zihniyet şimdi çıldırıyor da onun için bu hükümetin yıkılmasını istiyor. Ülke üzerinde hiçbir kötü niyet ve düşünceye izin vermedik. Terörle mücadele noktasında da çok başarılı olduk. Elbette Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz ellerinden gelen mücadeleyi yaptılar ama bir de siyasi çözüm gerekliydi. Şehitlerimizin, gazilerimizin son bulması, artık anaların gözyaşının dinmesi için bir çözüm sürecine de ihtiyaç vardı. Bunu da hamdolsun başarıyla götürüyoruz. İşler iyiye gidiyor, daha da iyi olacak. Bu cennet vatanda, bu şüheda beldesinde hepimiz daha güzel, mutlu, huzurlu yaşayacağız. Allah, hükümetimize zeval vermesin, fırsat kollayan kötülere fırsat vermesin."

AA

Haberin Devamı