Siyaset Dinçer: Taslak haberim olmadan açıklandı
Paylaş
Dinçer: Taslak haberim olmadan açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, 'Liseli öğrencilere evlilik vizesi veriliyor' şeklinde tepkilere de yol açan tasarının, kendi bilgisi olmadan açıklandığını söyledi

Milli Eğitimi Bakanı Ömer Dinçer Ortaöğretim Kurumları Yönetmenliği Taslağı çalışmayla ilgili konuştu. Dinçer hazırlık aşamasındaki taslak çalışmanın kendi izni alınmadan açıklandığını söyledi.

Dinçer şöyle konuştu:

Bu taslağın paydaşlara gönderilmesinden haberim yok. Görüş almak üzere gönderdiğimiz ve hazırlık aşamasında olan çalışmanın doğrudan doğruya medyaya aktarılması neticesinde büyük bir hata yapıldı.

>> O TASLAKTA BAŞKA NELER VARDI?

Eğer biz paydaşlarımıza güvenemeyeceksek doğru olmaz. Şimdi yapılanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Paydaşlarımız keşke görüşlerini bize bildirseydiler.

Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili tartışmaları gereksiz buluyorum çünkü ortada alınmış bir karar yok. Henüz bir taslak olduğu halde medya bunu verilmiş bir karar olarak yansıttı. Mevcut yönetmelik neyi gerektiriyorsa onu uygulayacağız.

EVLENENLERİN KAYDI SİLİNMEYECEK

Taslağa göre, okurken evlenenlerin kayıtları silinmeyecek. Mevcut yönetmelikte “Evli olanların kayıtları yapılmaz. Öğrenci iken evlenenlerin kayıtları silinerek okulla ilişkileri kesilir” düzenlemesi yer alırken yeni düzenlemede sadece “Evli olanların kayıtları yapılmaz” düzenlemesi getirildi. Bu da eğitimine devam ederken evlenen öğrencilere vize şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı