Siyaset Erdoğan Amerika'nın keşfi iddiasını yineledi
Paylaş
Erdoğan Amerika'nın keşfi iddiasını yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 155 tesisin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Amerika'yı Kolomb'dan önce müslümanlar keşfetti iddiasını burada da yineledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşması sırasında bir grup öğrenci Recep Tayyip Erdoğan'ın hapis yatmasına neden olan 'Camiler kışlamız, minareler süngümüz ' şiirini okudu. Cumhurbaşkanı ERdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Amerika'yı Kolomb'dan önce müslümanlar keşfetti' sözlerini yineledi. Erdoğan şunları söyledi:

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer23622","23622","201411","23622-214613.jpg","1", "0","Erdoğan'dan Amerika'nın keşfi açıklaması");

AMERİKA'NIN KEŞFİ İDDİASI BANA AİT DEĞİL

Cumartesi günü Latin Amerika Dini Liderler Zirvesi'ne katıldım. Oradaki konuşmamda bir şey söyledim. Amerika kıtasına Kolomb'tan 300 yıl önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Yeni bir iddia değil. Almanya'da yaşayan Fuat Sezgin'in kendi eserlerinde de yerini almıştır. Bana ait olan bir iddia değil. Bu konuda yazan ilim erbabının diliyle, oradan aldığım düşünceyle ogün orada ifade ettim. Bu defa kaynağını da söyledim.

Bu iddianın yurt dışındakji muhataplarından önce bizim ülkemizin gençleri araştırmadan, incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Sadece gençler değil koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar. Çünkü bunlar bir müslümanın bunu yapacağına hala inanmadılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlardır.

İŞTE ERDOĞAN'IN REFERANS VERDİĞİ O TARİHÇİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referans verdiği tarihçi Fuat Sezgin, Arap - İslam Bilim Tarihi Enstitüsü'nün 30. kuruluş yıldönümü özel yayını olarak nesredilen ve 1984 yılından 2011 yılına kadar enstitü yayınlarına yazılan Avrupa Dillerindeki Önsözler adlı eserinin türkçe çevirisi tamamlanmış ve tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu ve vakıf yönetim kurulu üyesi Bilal Erdoğan ve Prof. Dr. Fuat Sezgin beraber katılmıştı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Bu okulda yetişen öğrencilerimiz devlet kademesinde çok başarılı hizmetler yaptılar. Aralarında benim danışmanlarım da var.

Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Rabbimden niyaz ederim ki o günleri bir daha görmeyeceğiz.

28 Şubat'ta İmam Hatipler'in ortaokul kısımları kapatıldı, lise kısımlarına ise katsayı ızdırabı getirdiler. Bu ızdırabı yaşamayanlar anlamaz. Türkiye genelinde meslek liselerinin sayısı hızlı bir şekilde düştü. Başbakanllığım döneminde bu eşitsizliği ortadan kaldırdık.

Hem katsayı adaletsizliğine son verdik hem de 4+4+4 sistemine geçerek meslek liselerinin önündeki büyük engeli kaldırdık.

Talep karşılanamıyor. Toplam talebin 5'te birine cevap verilebiliyor. Daha çok çalışacağız, MEB, Hayırseverelerimiz daha çok seferber olacaklar. Her isteyen kapıların açık olmasını sağlayacağız. Biz milli bütçemizin yüzde 50'sini eğitime ayırdık. Birinci sırada kadro tahsisini eğitime ayırdık. Bu bizim nereden nereye geldiğimizi gösteriyor.

Fiziki mekanlarımızın kaliteli olması yetmez. Ben 75 kişilik sınıfta okudum. O hocalarımız farklıydı. Bu hocalarımızın büyük bir kısmı üniversitelere gittiler, profesör oldular. Biz bu hocalarımızdan ilmi feyzi ilmi onlardan aldık. Onunla biz üniversiteleri aştık. O hocalarımızda zaman mefhumu yoktu. Cumartesi öğlene kadar okuyorduk. Şimdi Cuma günü bitiyor. Öleyse çok gayret edeceğiz.

KÖTÜ KOMŞU EV SAHİBİ YAPTI

Buradan Tevfik İleri İmam Hatip öğrencilerinden bir ricam var. 4 çocuğunun 4'ü de imam hatipte okutan bir baba olarak söylüyorum. O eski günlerin gelmesine müsade etmeyeceksiniz. Abileriniz ablalarınızın yaşadıklarından ibret alacaksınız. Sürgüne gider gibi Avrupa'ya giden kardeşlerinizi unutmayın. Sürgün yediler ama Türkiye'ye döndüklerinde doktor ve mühendis olarak döndüler. Kötü komşu ev sahibi yaptı. Sizler tarihin tekerrür etmesine izin vermeyeceksiniz. Sizler ibreti aldınız. Eski Türkiye'ye dönüşe izin vermeyeceksiniz. Biz zorlu bir mücadele verdik. Ama sabrettik.

Başörtüsünü yasakladılar sabrettik, ama mücadele ettik. Orta kısımları kapattılar, liseye katsayı getirdiler ama ona da sabrettik. Sizlere bugün bu özgür okullarda okuyabilyiorsanız bu zorlu ve sabırlı mücadelenin neticesidir. Adnan Menderes'in alın teri var. İsmi bu okulda yaşayan 1960 darbesinin ardından idamla yargılanan Tevfik İleri'nin alın teri var.

İmam HAtip gençliği asla ve kata eline taş ve molotof almaz, tam aksine demokratik hak mücadelesinin ne olduğunu öğ-retir. Öyle ki içimizden gibi görünenler bize ihanet ettiklerinde başörtüsüne furaat dediklerinde İmam Hatip okulları kapatılmalı dediklerinde dahi yıkılmadık. Haklı davamızdan vazgeçmedik. Sizler bugün bu modern okullarda özgürce eğitim görüyorsanız ismi bilinmeyen nice vatandaşın gönül erbabının emeği hayır duası vardır.

Birileri yarın bu okulları kapatmak isterse sizin milletin hayır duasının hakkını vereceğinize yürekten inanıyorum. 1994 yılında bizzat şahsım ve bir çok arkadaşım İBB Başkanlığı'na seçildik. İmam Hatipliler olarak emanetin hakkını verdik. Bir çoğunuz yaşamamış olabilirsiniz.

ŞİMDİ DE İMAM TAHİP MEZUNU BİR CUMHURBAŞKANI VAR

28 Şubat sürecinde İmam Hatipler adeta öcü gibi gösterildi. Devlet düşmanı yetiştiren kurumlar olarak gösterildi. Küçücük gençlere en ağır hakaretler yapıldı. Medyada, gazete manşetlerinde, devletler, hükümetler nezdinde İmam Hatip mezunları üçüncü sınıf insan yerine konuldu. 2002'de bir İmam Hatip lisesi mezunu bu ülkenin Başbakan seçildi. Arkadaşları milletvekili ve bakan oldu. Türkiye'yi ilklerle tanıştırdık. İşte şimdi de bir İmam Hatip mezunu Cumhurbaşkanı seçildi.

Ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Muhtar bile olamazsın dediler işte geldik Cumhurbaşkanı olduk. Önce 2053 ardından 2071 hedefleri için çok çalışmaya var mısınız? Bu kutlu mücadele artık sizlerin omuzlarında yükselecek. İmam Hatipler'e başörtüsüne uzanan eli sizler geri iteceksiniz. Bu davaya leke düşmesine sizler engel olacaksınız. Bu insanlık davasını hakkıyla taşıyacağınızı o ışıldayan gözlerinizden grüyorum. Sizin yolunuz uzun, yolunuzda tuzaklar var.

SİGARA VE UYUŞTURUCU

Son dönemlerde gençlerimiz arasında ciddi kötü alışkanlıklar yaygınlaşıyor. Sigaradan tutun da uyuşturuculara varıncaya kadar. Bu alışkanlıklara klarşı ben karşımdaki gençliğin ciddi mücadele vereceğine inanıyorum. Bunu sizler gönül dünyanıza sokmamalısınız. Gençliğe örnek olacak bir mücadele vereceksiniz.

İmam Hatipler açarken onlardan fazla da anaokulu, lise ve üniversite açılışı yaptık. 12 yılda en büyük önemi eğitime verdik. 2002 sonuna kadar 346 bin derslik vardı. İnşallah bizim dönemimizde bu 346 bini yakalayacak. Biz 12 yılda 234 bin 473 tane derslik ilave ettik. Okulları bilgisayarla internet ve tabletlerle buluşturduk. 1 milyona yakın öğretmen ve öğrencimize tablet dağıttık.

852 bin öğretmen görev yapıyor, 458 bin kişiyi biz göreve başlattık. Öğretmen maaşları 5 kat arttı. İsteyenin istediği okulda okuması için yoğun bir mücadele verdik. Türkiye ekonomisiyle olduğu kadar ileri standartlardaki demokrasisi ve eğitimteki başarısıyla farklı bir noktada duruyor. Gençler özgüvenli olacaksınız.

AMERİKA KITASINI MÜSLÜMANLAR KEŞFETTİ DEDİM

Cumartesi günü Latin Amerika Dini Liderler Zirvesi'ne katıldım. Oradaki konuşmamda bir şey söyledim. Amerika kıtasına Kolomb'tan 300 yıl önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Yeni bir iddia değil. Almanya'da yaşayan Fuat Sezgin'in kendi eserlerinde de yerini almıştır. Bana ait olan bir iddia değil. Bu konuda yazan ilim erbabının diliyle, oradan aldığım düşünceyle ogün orada ifade ettim. Bu defa kaynağını da söyledim.

Bu iddianın yurt dışındakji muhataplarından önce bizim ülkemizin gençleri araştırmadan, incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Sadece gençler değil koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar. Çünkü bunlar bir müslümanın bunu yapacağına hala inanmadılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlardır.

Biz ezber bozmaya devam edeceğiz bizim görevimiz bu. Tarihin muzafferler ve egemenler tarafından değil objektif bir biçimde yazılması için cesur olmaya, iddiaları dillendirmeye devam edeceğiz. YÖK'e ve MEB'e çok büyük görevler düşüyor. Bilim tarihi tarafsız bir şekilde yazılsa İslam Coğrafyası'nın Bilime ve Sanata olan katkısı daha açık bir şekilde ortaya çıkar.

BİZ BOĞAZIN ALTINDAN GEÇECEĞİZ DEDİK İNANMADILAR

Biz denizin altından geçiş yapacağız dedik inanmadılar. Şimdi Marmaray gidip geliyor işte. Üçüncü köprüyü de yaptık 4 gidiş dört geliş ve üzerinde tran de geçecek. Kanalistanbul'u da yapacağız. Birileri kalktı dedi ki Üçüncü Havalimanı yapılmayacak. Nereden çıktı o. Harıl harıl çalışıyorlar.

1 asırdır kendisini savunan medeniyet olmaktan çıkalım ortaya iddialar atan ve bu iddialarına cevap isteyen bir medeniyet haline gelilim. Öğretmenlerimizden öğrencilerimize bu cesareti aşılayalım diyorum.

Bugün Ankara'da açtığımız bu okullarla bütün okullarımızın aydınlık bir geleceğe katkı yapacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. 155 okulumuz hayırlı olsun.