Siyaset Erdoğan: Asıl hedef benim
Paylaş
Erdoğan: Asıl hedef benim

Pakistan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonla oğlunun hedef alındığını belirterek, “Operasyonun asıl hedefi benim" dedi

Başbakan Erdoğan, Pakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İki bakan oğlunun tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, asıl hedefin kendisi olduğunu söyledi.

"Oğlumu hedef alarak, oradan dolaşıp bana gelmek istiyorlar" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Burada bir yargı süreci var. Hüküm verilmiş değil. Tutuklananlar, serbest kalanlar var. Hüküm verildikten sonra bunu kabul ederiz veya etmeyiz, sadece saygı duyarız."

Haberin Devamı

Operasyonun milli iradeye yönelik olduğunu belirten Erdoğan, "Eğer yolsuzluk varsa getirin, ben gereğini yapayım" şeklinde konuştu.

Reza Zarrab hakkında sorulan soru üzerine Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

'BELKİ ÇANTADA KİTAP VARDIR'

''Altın ihracatı yapan biridir. Ülke ekonomisine katkısı olduğunu biliyorum. Bu tür hayır işlerine girdiğini de biliyorum. AB Ofisi’ne çantayla girdi, çantasız çıktı. Eee belki kitap falan filan getirmiştir. Böyle bir yaklaşım, hukuk var mı? Belki o çantayla kitap falan götürülmüştür. Çantayla sakın bir yere girip çıkmayın. Malum, suç aleti oldu. Hele valizle hiç girmeyin.”

Zafer Çağlayan’ın oğluna verildiği iddia edilen valize değindi:

Zafer Bey oğluna hediye elbise gönderildiğini söylüyor. Böyle uyduruk şeyler. Kanıtın varsa görüntülü olarak suçüstü yap. O zaman eyvallah. Ama, “çantayla girdi, çantasız çıktı” anlayışını anlamak mümkün değil.

Haberin Devamı