Siyaset Erdoğan: Bu aklı Pensilvanya mı verdi
Paylaş
Erdoğan: Bu aklı Pensilvanya mı verdi

Kırklareli'nde düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, Gülen Cemaati ve CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Dinlemelere dikkat çeken Erdoğan, “Bu paralel yapının hesabı çok ağır olacak” dedi

Seçim mitinglerini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli’de düzenlenen mitingde konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bunların işi gücü Anayasa Mahkemesine gitmek. Hemen yaz bir kağıt, gönder oraya. Ondan sonra git Anayasa Mahkemesi'nin önüne orada bir iki açıklama yap. Zannediyorlar ki, bu iş biter. Bitmez. Bu iş millette biter. Şurada 29 gün var. 29 gün sonra boyunun posunun ölçüsünü alacaksın.

Ben merak ediyorum. Bu CHP'nin genel müdürü, Marmaray'dan acaba geçti mi? Acaba geçerse hangi yüzle geçecek? Çünkü bunlar buna da karşıydılar. Şimdi üçüncü köprüye de karşılar.

'KILIÇDAROĞLU'NUN TEK DOĞRU CÜMLESİ VAR'

Muhalefet iftira, dedikodu ve montaj kasetlerle Türkiye’yi dünya gündeminden koparmaya çalışıyor. CHP’nin genel müdürü 4 yıldır oturduğu kaltıkta, bir tane doğru cümle söyledi. 'Yalancıdan, hırsızdan başbakan olmaz' dedi. 4 yıl boyunca söylediği en doğru cümle bu. Onun için bu CHP genel müdürü başbakan olamıyor, olamayacak. Yalancılık, iftira, hırsızlık bunlarda. Bunların bütün geçmişleri bir baskı ve zulüm tarihidir. Rahşan Affı çıkmamış olsa İSKİ’nin genel müdürü gibi içerideydin.

Haberin Devamı

'CHP'Yİ İDARE EDİYOR'

Kendisi kasetle genel başkan oldu. Kasetle gelen kasetle gider. Milletin oyuyla gelen milletin oyuyla gider. CHP, Pensilvanya’daki o zat tarafından idare ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun eline kasetler veriliyor, yol gösteriliyor. 90 yıllık CHP Pensilvanya’daki bir zat tarafından yönetiliyor.

1995'te Savaş Ay, Pensilvanya'daki zatla o zaman Türkiye'deyken röportaj yapıyor. O zat ne diyor biliyor musunuz; 'Cebrail bile gelse, Türkiye bir parti kursa, onun partisini bile desteklemem' diyor. Neden? Siyasetten uzakmış, siyasetle ilgisi yokmuş. Sonra da maalesef bu saygıdan uzak ifadeyi, 40 dereden 40 türlü su getirerek tevil etmeye çalıştılar.

'YENİ HEDEFLERİ VAR'

Bunlarda sınır yok. Bunlar için gayelerine ulaşan her yol mubahtır. Yeni hedefleri var. Neymiş, AK Parti 30 Mart’ta yüzde 35’in altına düşecek, Nisan’da da yeni hükümet kurulacakmış. Aç tavuk kendini darı ambarında görür.

'O HAKİM VE SAVCILARA KOL KANAT GERİYOR'

Biz, HSYK'nın yasasını işte bu paralel yapının baskısından kurtarmak için adalette hem bağımsızlığı hem tarafsızlığı sağlamak için yeniden düzenledik. İnternet yasasını sadece bu dinlemeleri ortadan kaldırabilmek için düzenledik ama CHP, paralel yapının hakim ve savcılarına kol kanat geriyor.

Haberin Devamı

'TÖHMETTE BIRAKACAK İŞLER YAPTILAR'

Yargı içinde bu paralel örgüt, kendi mensuplarıyla bir yapı oluşturmuş. Emniyet içinde aynı şekilde bir yapı oluşturmuş. Örgütlü biçimde, planlı biçimde yargıyı ve Emniyeti töhmet altında bırakacak işler yaptılar.

'İNLERİNE GİRECEĞİZ'

Sadece bir dava dosyasında 3 bine yakın insanı dinlediler. Bakanları, milletvekillerini, cumhurbaşkanını, beni dinlemişler.

Biz onların izini sürmeye başladık. Daha önce açıklamıştım ya, bunların inine gireceğiz, inine ve bunları çıkaracağız oralardan. Çıkaracağız. Çünkü bu ülkenin ulusal güvenliğini tehdit edenlere karşı bizim koruma görevimiz var. Böyle bir ihanet, böyle bir alçaklık olabilir mi?

Bu darbe girişimi, AK Parti’ye, hükümete, benim şahsıma değil; Türkiye’ye yöneliktir.

Haberin Devamı

'HESABI ÇOK AĞIR OLACAK'

Devlet içinde devlete, paralel devlete müsaade etmeyiz, kim olursa olsun hesabını görürüz, göreceğiz. Bu paralel yapının, paralel devletin hesabı çok ağır olacak, bunu göreceğiz."