Siyaset Erdoğan: Harekete geçtik bile
Paylaş
Erdoğan: Harekete geçtik bile

Erdoğan, muhalefetin referandum sonrası tutumunu eleştirerek parti içinde yeni anayasa için görevlendirmeyi gerçekleştirdiklerini açıkladı

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili İstanbul'da açıklamalar yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi.

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Değişen 26 maddeyi ortaya koyacağız demişti, yeterli olmadığını söymemiştik. Biz anamuhalefetten şunu bekliyorduk. Bunlar siyaseti de bilmiyor, hadi bakalım halk 'evet' dedi. Gelin uyum yasalarını çıkaralım ama demediler. Deseler de demeseler de biz başladık. Yeni anayasa ile ilgili çalışmalara başladık, görevlendirme yaptık.

Biz dedik ki biz YÖK'ü tartışırız, konuşuruz. Şu anki YÖK'ten rahatsızız. Bu konuyu nasıl ele alacağımızın şifrelerini şimdiden vermeyelim ama yeni anayasada YÖK olacak. Türkiye'de reforme edilmesi gereken kurumlar var, yeter ki muhalefetle işbirliği yapalım.

Gelin istişare edelim, gereğini yapalım. Dün ne söylediysek bugün dimdik arkasındayız, siyaseti göz boyama aracı olarak görmüyoruz. CHP'nin de MHP'nin de milletin mesajını doğru okumasını ümit ediyoruz. 12 Eylül'de arzu ettiğimiz sonucu almamıza rağmen özeleştirimizi yapıyoruz.

Haberin Devamı

Şu an Türkiye'nin dört bir yanında bilimsel bir araştırma yaptırıyoruz. Yüzde 58 bize neden 'evet' dedi diye değil, yüzde 42 bize neden 'hayır' dedi diye? Bu sorunun yanıtını arıyoruz.

12 Eylül akşamı otomobillere binerek caddelere sokaklara dökülmedik, zafer sarhoşu olmadık.

Birileri bölünme, ihanet gibi kelimeleri kullanarak yeni kutuplaşmalar üretmeye çalışıyor. Tophane'deki olaylardan sonra da kutuplaştırma çabası görüldü.

Liderlerden bir tanesi Kars Ani Harabeleri'nde namaz kılmış, Allah kabul etsin. Ancak onların Ani akıllarına gelmeden biz oraya 42 kilometrelik duble yol yaptık.

İhanet gibi kavramlarla süreci baltalamak isteyenler tarihin önüned hesap veremez. Her türlü meseleyi TBMM zemininde çözüme kavuşturacağız. Kararı her ne olursa olsun millet verecek, parlamento verecek."

(NTVMSNBC)