Siyaset Erdoğan: Türkleri tanımıyorlar
Paylaş
Erdoğan: Türkleri tanımıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planlarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Türkleri tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde bunun bedelini çok ama çok ağır öderler” dedi.

İFLAS BAYRAĞINI ÇEKEBİLİR

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilere açıklama yaptı. Erdoğan, “İsrail’e yönelik başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm Batılı ülkelerin destekleri olmasaydı, şu anda bölgemizde böylesi bir tabloyla karşı karşıya olmazdık” dedi.

Erdoğan, “İsrail Başbakanı Netanyahu şu anda iflas ile baş başa kalmış bir durumdadır. Her an iflas bayrağını
çekebilir” diye konuştu.

BARIŞ, HUKUK, ADALET

Erdoğan, Gazze’nin yeniden inşası konusunda şunları söyledi: “Yeniden inşa ve imara başlayacağız. Katar bu konuda Türkiye’yle aynı istikamette yürümeye kararlı. Biz garantörlüğe de, bu konferansa ev sahipliği yapmaya da hazırız. Yeter ki barışı gerçekten istesinler. Biz sürekli barış diyoruz, hukuk, adalet diyoruz. Bunları öylesine söylemiyor, dünyanın büyük bir felakete sürüklenmemesi için bu kavramların ayakta kalmasına ihtiyaç olduğunu bilerek ifade ediyoruz.”

Haberin Devamı

BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER

Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik İsrail’in suikast planları iddialarına şu sözlerle cevap verdi: “Her şeyden önce bu haberi yapanlar demek ki Türkiye’yi tanımıyorlar. Türkleri tanımıyorlar. Bizi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler. Türkiye’nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi dünyada bilmeyen yoktur.”

SORUNLAR DİYALOGLA ÇÖZÜLÜR GEÇMİŞİMİZLE BAĞLIYIZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün Yunanistan’a yapacağı ziyaret öncesi ülkenin en önemli gazetelerinden biri olan Kathimerini’ye konuştu. Erdoğan, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde ‘kazan-kazan ilkesi’ne dayalı yeni bir sayfa açılmasını umduğunu belirterek, “Yunanistan bizim komşumuz. Aynı coğrafyayı, aynı denizi paylaşıyoruz, aynı havayı soluyoruz. Birbirimize geçmişimizle bağlıyız” dedi.

İLİŞKİLER CANLANDI

“Henüz kendi aramızda çözemediğimiz birçok konu var. Bu sorunların hükümetlerimiz ve halklarımız arasında gerginlik yaratmasına izin verip vermemek bizim elimizdedir” diyen Erdoğan, “Uzun süredir uykuda olan ikili mekanizmalarımızı yeniden canlandırdık. Diyalog kanallarımız açık ve her düzeyde işler durumdadır. Karşılıklı ziyaretler sıklaşıyor. Uyuşmazlıkların diyalog yoluyla ele alınması ve ortak paydada buluşulması halinde herkes kazançlı çıkar” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘İSRAİL BU ZULMÜN HESABINI VERECEK'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze’ye saldırılarına değinen Erdoğan şunları söyledi: “İsrailli yöneticiler er ya da geç insanlık mahkemesinde yargılanacak, hak ettiği cezaları çekecek, tarihin çöplüğündeki yerlerini alacaklar.

İsrail, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana Filistin coğrafyasında uyguladığı her zulmün hesabını verecektir.

‘BUNDAN KAÇIŞ YOK’

Bundan kaçış yok, Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum. Batının etekleri altına saklanan İsrail yönetimi, zulmünü ne kadar tırmandırırsa sonuçta ödeyeceği bedeller de o kadar ağır olacaktır. Netanyahu yönetimine bu cesareti veren Batılı ülkeler de aynı akıbeti paylaşacaktır.”