Siyaset Erdoğan'dan 6'lı masaya eleştiri: Toplanıp dağılmaktan başka bir icraat yapamıyorlar
Paylaş
Erdoğan'dan 6'lı masaya eleştiri: Toplanıp dağılmaktan başka bir icraat yapamıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da düzenlenen "İlk Oyum AK Parti’ye, İlk Oyum Erdoğan’a" programında gençlerle buluştu. Konuşmasında 6'lı masayı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sandık önümüze geldiğinde yapacağımız tercih çok net. Ülkemiz ya 6'lı masa denilen ucubenin insafına kalacak ya da Cumhur İttifakı ile geleceğe yürüyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

1,5 yıl aradan sonra Erzurum'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle bir kez daha açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Aşkınız, sevdanız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün resmi rakamları aldım, dediler ki 100 bin. Asıl gurur paylaşımını seçimin akşamı yapacağız. Gençler, rabbim birliğimizi daim eylesin. Sizlerin şu heyecanını görüp de duygulanmamak mümkün mü?

Bir de diyorlar ki AK Parti'de gençlik yok! Gençlerimizle vakit geçirmenin benim için her zaman yeri ayrı oldu. Hep gençlerle birlikte yol yürüdüm. Türkiye'yi karış karış dolaşırken özellikle gençlerimizle bir araya gelmeye önem veriyorum. Biliyorsunuz geçen hafta Mardin'deydik. Öncesinde Diyarbakır'da, Konya'da, Samsun'da ve daha nice ilimizde gençlerimizle sohbetler yaptık.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan "İlk Oyum Erdoğan'a İlk Oyum AK Parti'ye" programında gençlerle buluştu Cumhurbaşkanı Erdoğan "İlk Oyum Erdoğan'a İlk Oyum AK Parti'ye" programında gençlerle buluştu

Birileri gençlere sürekli karamsarlık aşılarken biz hiç ayrım yapmaksızın tüm gençlere umut olduk. Biz her alanda gençlerimizin önünü açtık. Muhalefet toplanıp dağılmaktan başka hiçbir icraat yapmazken biz ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimize kulak verdik. Biz gittiğimiz şehirlerde kardeşlerimizin soflarına misafir olduk.

Türkiye'nin diğer ülkelerindeki yaşıtlarına taş çıkartacak kadar azimli, çalışkan bir gençliği var. Türkiye'nin ufku geniş gençliği var. Türkiye'nin tarihinden, medeniyet değerlerinden beslenen özgüven sahibi bir gençliği var. Bu gençliği her yerde bulamazsınız. Sizlere baktıkça tüm özelliklere çok daha fazlasına sahip bir gençlik görüyorum. Karşımda TEKNOFEST gençliğini görüyorum. Sizler bizim aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Türkiye'yi 2053 vizyonuyla buluşturacak kuşaklar sizlersiniz. Bugün bu salonda adım adım Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek mimarlar var. Bizim 20 sene boyunca yürüttüğümüz mücadeleye siz sahip çıkacaksınız. Gururla taşıdığımız millete hizmet bayrağını sizler devralacak, sizler yükselteceksiniz. Son 20 yılda ne yaptıysak Türkiye'yi bugünlere hazırlamak için yaptık. Hedeflerimizi tek tek gerçeğe dönüştürdük. Gençler unutmayın, iman varsa imkan da vardır inancıyla ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde değerlendirmeye çalıştık.

Haberin Devamı

Bay Kemal ne diyor? Bir senede bütün yurt sorunlarını çözermiş. 10 -11 tane büyükşehrin var oralarda kaç tane yurt yaptınız? Burs ve kredi imkanlarını genişlettik. Buradan sesleniyorum, Bay Kemal altılı masa. Burs neydi 45 liracıktı. Yılbaşından itibaren lisans öğrencileri için bin 250 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liraya çıkarttık. Asgari ücret ne oldu? 8 bin 506 oldu. Temmuz ayında hayata geçirdiğimiz düzenlemeyle toplam 3,3 milyon öğrencimizi 27 milyar liralık bir maddi külfetten kurtardık. Biz geldiğimizde öğrencilerin harç denilen sıkıntıları sildik mi? Bir kalemde sildik. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize yaptığımız beslenme yardımını bin 800 liraya yükselttik. Yurtlarımıza zam yapmadık. Tarihi nitelikte pek çok adım attık. Bundan sonra da sizin için çalışmaya, size hayallerinizi gerçeğe dönüştürebileceğiniz daha iyi imkanlar sunmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da gençlerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk Oyum Erdoğan'a İlk Oyum AK Parti'ye" programında gençlerle buluştu.

Bir hafta sonra içinde bulunduğumuz yıla veda edecek yeni umutlar, yeni heyecanlarla inşallah 2023'ü karşılayacağız. 2023 sıradan bir yıl olmanın ötesinde bir sembol. 2023'ü Türkiye yüzyılı vizyonumuzun başlangıç noktası haline getirmek istiyoruz. Muhalefet gibi kuru gürültüyle, uyduruk iddialarla değil siz gençlerimize ufuk kazandıracak projelerle ete kemiğe büründürmeyi hedefliyoruz.

TOGG'u sizlerin de heyecanla beklediğini biliyorum. Birkaç ay sonra TOGG'u yollarımızda görmeye başlayacağız. Donanmanın en büyük gemisi Anadolu'yu gelecek sene kullanıma sunuyoruz. KIZILELMA'nın seri üretimi başlıyor, milli muharip uçağımızı hangardan çıkarıyoruz. IMC uydumuzu ve TÜRKSAT 6A'yı uzaya fırlatıyoruz. Uzaydaki toplam uygu sayımızı 10'a çıkarmış olacağız. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gazı da 2023'ün ilk çeyreğinde evlerimizde kullanacağız. Amerika ile görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sanan cahiller başta olmak üzere, Türkiye'yi küçümseyenlere milletimizi hafife alanlara ülkemizin nereden nereye geldiğini bir kez daha göstereceğiz. Yabancı ekonomi komiserlerinden medet umanlara bu ülkenin gerçek potansiyelini ispat edeceğiz. Gençler peki sandıkları patlamaya hazır mıyız?

Haberin Devamı

Göreve geldiğimizde Türkiye'nin bir numaralı sorunu terördü. Şimdi terör kaldı mı? Cudi'yi çökerttik mi, Gabar'ı çökerttik mi? Ne dedik biz onların inlerine gireceğiz. 

ABD ile görüntülü konuşmayı teknoloji sanan cahiller olmak üzere, ülkemizi hafife alanlara ülkemizin nereye geldiğini hep beraber göstereceğiz. Sandık önümüze geldiğinde yapacağımız tercih çok net. Ülkemiz ya 6'lı masa denilen ucubenin insafına kalacak ya da Cumhur İttifakı ile geleceğe yürüyecektir. Göreve geldiğimizde Türkiye'nin 1 numaralı sorunu neydi? Terör... Şimdi öyle bir derdimiz kaldı mı? Ne dedik 'onların inlerine gireceğiz...' girdik mi? Birileri Suriye’nin kuzeyine gidip oralarda turistik seyahat yapacaklarmış, onlar terörle böyle mücadele ediyor biz inlerine girerek ediyoruz. Farkımız bu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz gazıyla ilgili pazartesi günü yeni müjdeleri paylaşacağım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gazıyla ilgili pazartesi günü yeni müjdeler paylayacağını açıkladı.

 KARADENİZ GAZI EVLERDE

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG'u sizlerin de heyecanla beklediğini biliyorum. Türk sanayisinin gurur vesilesi olan Togg'un üretimi, şu anda devam ediyor. İnşallah, birkaç ay sonra TOGG'un oltu siyahını yollarımızda görmeye başlayacağız. Ayrıca ülkemiz donanmasının şimdiye kadar gördüğü en büyük askeri gemisi olacak Anadolu'yu, yine gelecek sene kullanıma sunuyoruz. Yine gelecek yıl muharip insansız savaş uçağımız Kızılelma'nın seri üretimi başlıyor, milli muharip uçağımızı da hangardan çıkartıyoruz. Tasarım, üretim, montaj, yazılım ve testleri tamamen yerli imkanlarla geliştirilen İMECE uydumuzu ve Türksat 6A'yı uzaya fırlatıyoruz. Böylece uzaydaki toplam uydu sayımızı 10'a çıkarmış olacağız. Karadeniz'de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğal gazı da 2023'ün ilk çeyreğinde evlerimizde kullanacağız. Amerika ile görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sanan cahiller başta olmak üzere Türkiye'yi küçümseyenlere, milletimizi hafife alanlara, ülkemizin son 20 yılda nereden nereye geldiğini bir kez daha göstereceğiz. Sandık önümüze geldiğinde yapacağımız tercih çok nettir. Ülkemiz, ya sabah akşam sürekli kavga eden, birbirlerinin kuyusunu kazan, altılı masa denilen ucube yapının insafına kalacak ya da AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın güçlü, vizyoner, dirayetli liderliğinde emin adımlarla geleceğe yürüyecektir.

Göreve geldiğimizde Türkiye'nin bir numaralı sorunu terördü. Şimdi terör kaldı mı? Cudi'yi çökerttik mi? Gabar'ı çökerttik mi? Tendürek'i çökerttik mi? Bestler Deresi'ni çökerttik mi? Biz onların inlerine gireceğiz dedik. Girdik mi? Ama birileri de Suriye'nin kuzeyine gidip, orada turistik seyahat yapacakmış. Onlar terörle böyle mücadele ediyor, biz ise inlerine girerek ediyoruz. Farkımız bu.

ALTILI MASA'YA TEPKİ

Son bir haftada yaşananlar bile altılı masanın organik değil tamamen inorganik yani naylon tamamen proje mahsulü bir yapı olduğunu göstermiştir. Her türlü ayak oyununun çevrildiği, fitnenin, fesadın, entrikanın kol gezdiği bu garip birliktelikten ne ülkeye ne millete ne gençlerimize hiçbir hayır gelmeyeceği anlaşılmıştır. Şayet solukları yetip de o vakte kadar ayakta kalabilirlerse 2023 seçimleri, eski Türkiye bakiyesi bu arkaik ekibin siyaset sahnesinden silinmesine de vesile olacaktır. Bunun için hepimize, özellikle de gençlerimize çok önemli görevler düşüyor.

6 MİLYONDAN FAZLA GENÇ OY KULLANACAK

2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanacak, sandıktan kimin çıkacağının kararını en çok da bu gençlerimiz verecek. Yani önümüzdeki seçimlerin kilidini şu veya bu parti değil bizatihi sizler açacaksınız. Kullanacağınız oylarla Türkiye'nin gelecek 5 yılıyla birlikte aynı zamanda 25 yılına da damga vuracaksınız. AK Parti'nin, gençlerin partisi olduğunu sizler göstereceksiniz. Sizlerden bu hassasiyetle 2023 seçimlerine yaklaşmanızı bekliyorum. Gençler; rehavete kapılmak yok, korkmak, çekinmek yok, yorulup geriye düşmek yok. İnanacağız, çalışacağız, koşturacağız, sandıklara sahip çıkacağız. Allah'ın izniyle 2023 seçimlerinde yine çok büyük bir zafere hep birlikte imza atacağız.

TAHIL KORİDORU

2022, gerçekten yatırımlarla yoğun bir yıl oldu. Bunların içerisinde az önce de ifade ettiğim gibi bir taraftan Karadeniz doğal gazı olayı öbür taraftan Rusya-Ukrayna arasındaki savaş... Bu savaşta ne yazık ki Batı, sadece tahrik unsurlarını devreye soktu, ara bulucu olma gibi bir gayretin içerisinde olmadı. Ara buluculuk noktasında da 2022'de bu rolü Türkiye olarak biz üstlendik ve Karadeniz tahıl koridorunu hamdolsun işlettik. Oradan özellikle tabii hedefimiz, öncelikle fakir ülkeler ama bu arada Avrupa yüzde 44 gibi tahıldan bir çekim yaptı, biz 16 gibi yaptık, yüzde 14 gibi Afrika ülkeleri yaptı. Tabii Sayın Putin diyor ki, 'Biz bu işi şöyle yapalım, Avrupa değil, Afrika'ya ağırlık verelim, bilabedel, ücretsiz ben tahıl göndermeye varım.' Biz de dedik ki, 'O gönderdiğiniz tahılı değirmenlerimizde una çevirelim. Biz de bilabedel onları una çevirmek suretiyle Rusya, Türkiye, Birleşmiş Milletler böylece garip gureba, fakir fukara Afrika ülkelerine gönderelim. Tabii şimdi işin daha yoğun bir tarafı, gübre meselesi var. Yine onu da Rusya ile birlikte inşallah adımları atacağız. Hepsinden öte 2023'te bizim için önemli olan Karadeniz'deki doğal gaz olayı. İnşallah bu doğal gaz rezervini çıkarmak suretiyle bu adımı attığımız anda Türkiye de inşallah, çok farklı bir veçheye bulaşmış olacak. Tabii bu arada 2022'de biliyorsunuz, bir de Trakya'da yer altı doğal gaz depolamanın geçenlerde adımlarını attık. Ulaştırmada çok büyük adımlar atıldı. Durmak yok, yola devam.

CHP'NİN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE EL ELE OLDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR

Bu sual çok çok anlamlı. Bizi izleyen tüm milletime hem Cemre'nin ağızıyla konuşuyorum hem kendi adıma konuşuyorum, o da şudur; Bu, CHP'nin terör örgütleriyle nasıl iç içe, nasıl el ele olduğunun bir göstergesidir. CHP onunla beraber böylece hareket etmiştir, hiçbir yere kaçamaz. Ama benim CHP'ye oy veren kardeşlerimin artık bunu anlaması lazım, artık bu konuda daha duyarlı davranması lazım. Daha ne olacaktı? Bir teröristle sarmaş dolaş dağlarda, şurada, burada gezip dolaşanlar, daha kendilerini neyle ifade edecekler? Ben inanıyorum ki benim milletim bu terör örgütüne karşıdır, teröristlere karşıdır. Biz bu kadar teröre kurban verdik, dolayısıyla hala mı bunlar bir şeyleri izah etmenin yoluna gidecekler? Benim milletim Allah'ın izniyle terörle mücadelede devletinin yanında yer alacaktır ve bunlara da gereken cevabı inşallah seçimlerde verecektir. İşte İYİ Parti'den 20 kişi, onlar bizimle beraber hareket ettiler ve AK Parti bu noktada Cumhur İttifakı olarak kararlı davrandı, bu şekilde yolumuza devam edeceğiz.

DÜNYA KUPASI MAÇLARI

Arjantin iyi oynadı kazandı Macron dedim üzülme. Arjantin 30 yıldan sonra Dünya Kupası'nı almış oldu. Darısı başımıza. Ronaldo'yu harcadılar. Ronaldo'ya maalesef siyasi yaptırım uyguladılar ve Ronaldo gibi bir futbolcuyu kalkıp ikinci yarıda sokmak, ikinci yarıda 15 dakika, yarım saat sokmak, o onun hem psikolojisini hem bütünüyle enerjisini alıp götürdü. Orada Ronaldo ile Messi'yi kıyaslamak yerine artık öyle veya böyle Ronaldo şimdi aldığım bilgilere göre Suudi Arabistan'a gidiyor. Filistin davasına sahip çıkan birisidir Ronaldo. Şimdi artık gelecekle ilgili Mbappe, gelecekte o var.

İleri teknolojinin tavan yaptığı bir döneme giriyoruz. Özellikle de yazılım ön plana çıkacak. Bu yazılım teknolojisinde başarı kaydedenler ciddi manada prim yapacak. Bütün bunlarla beraber en yoğun alanlardan bir tanesi uzay teknolojisi. Uzay teknolojisinde ciddi manada gelişmeler var. Savunma sanayinde ciddi manada gelişmeler var. Türkiye savunma sanayinde bir atak yaptı, bütün dikkatler Türkiye'nin üzerine çevrildi. Bizdeki bu teknolojiyi alma gayretleri var. Hep beraber bu işi başaracağız. Türkiye bu sıçramasını devam ettirecek.

Sağlık teknolojileri olarak mı bakacağız yoksa ilaç sanayisi olarak mı bakacağız. Burada ilaç sanayi olarak değerlendirmemizi yaparsak çok daha isabetli olur diye düşünüyorum. Çünkü ilaç sanayisinde bu son dönemde bizde de sıkıntı var. Bu konuyla ilgili olarak da Sağlık Bakanımıza, ilgili arkadaşlara 'Ne gerekiyorsa yapacağız' dedik, 900'e yakın ilaç eksikliği maalesef vardı, şimdi onları da süratle gidermeye başladık.