Siyaset Erdoğan'dan 'İdam isteriz' sloganlarına Ankara Garı töreninde cevap
Paylaş
Erdoğan'dan 'İdam isteriz' sloganlarına Ankara Garı töreninde cevap

Ankara Hızlı Tren Garı için açılış töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım katıldı. Kürsüye çıkan Erdoğan 'İdam isteriz' sloganları üzerine "İdam inşallah parlementodan bu da geçer. Yakın... Yakın.. Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. Batı'nın ne dediği değil milletimin ne dediği önemlidir." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılışında "İdam isteriz" sloganlarına yanıt verdi: "İdam inşallah parlementodan bu da geçer. Yakın... Yakın.. Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. Batı'nın ne dediği değil milletimin ne dediği önemlidir."


İşte Erdoğan'ın konuşmasınnı satır başları:


Biz kula kul olmadık. Biz sadece ve sadece rabbimizin huzurunda rükuda eğiliz. Hiç bir güç karşısında eğilmedik eğilmeyiz. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Bu binayı 19 yıl 7 ay süreyle firma işletecek sonra da devredecek. 235 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen bu garla Ankara'nın yüksek hızlı tren hattındaki konumu bir kez daha güçleniyor.



Ne diyor o güzel Türküde:
Gözüm Yolda Gönlüm Darda
Ya Kendin Gel Ya Da Haber Yolla
Duyarım Yazmışsın İki Satır Mektup
Vermişin Trene Halini Unutup

Kara Tren Gecikir Belki Hiç Gelmez
Dağlarda Salınır Da Derdimi Bilmez
Dumanın Savurur Halimi Görmez
Gam Dolar Yüreğim Gözyaşım Dinmez

Artık kara tren gecikmeyecek. İnşallah 2018 yılında bunlara Bursa'yı, Yozgat'ı, İzmir'i, Karaman'ı ekliyoruz. Bu yıl içinde bir çok açılışlar yaptık. Şimdi de Avrasya Tüneli ile muhteşem bir geçişi gerçekleştireceğiz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa Türkiye'de de en azından bunlar da olacak. Niye kıskanıyorlar, bunlardan ötürü. Ya çalışın koşun sizin de olsun! Niye benim ülkemi karıştırıyorlar. niye 15 Temmuz'da vergilerimizle darbe yapacak alçaklar kansızlar ortaya çıkıyor?
(İdam istersi sloganları üzerine)Hükümetimiz parlamentoya getirecek. Eğer oradan geçerse ben de hemen onaylayacağım. Niye, millet ne isterse o olur.

2018 yılının ilk çeyreğinde yılda 90 milyon kapasite ile 3. havalimanını açacağız.

Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak temelini de inşallah 18 Mart'ta yapacağız.

Bir de Kanal İstanbulv varki o da ap ayrı bir proje! Karadenizi Marmara'ya bağlayacak. Dünyada Süveyş ve Panama Kanalı'nı konuşurlar, şimdi bundan sonra Kanalistanbul'u anacaklar. Kanalistanbul Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacak.

"BİZ ANIT MANIT İSTEMİYORUZ HA..."


Öleceğiz gideceğiz ya. Öyle mi? Bizim derdimiz var derdimiz. Bizim bu millete sevdamız var! Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Derdimiz bu. Ne olacak, öleceksin gideceksin. Biz anıt manıt istemiyoruz ha. Bizi şöyle 2 metre küplük yere gömsünler yeter.



İstiklal harbimiz, ondan önce Çanakkale savaşı, daha öncesinde Anadolu'da verdiğimiz sayısız mücadele varya milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesi.
Ben Lozan dedim rahatsız oldular, burnumun dibindeki adalar bizimdi, bizim tarihimiz var, camilerimiz var, kervansayaraylarımız var, niye rahatsız oluyorsun? Bunların altına kim imza attıyasa sorumludur sorumlu. Şu anda yeni bir süreç Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Birilerinin buralarda hesabı var. Bölücü terör örgütünün hesabı bu değil miydi? Türkiye'yi bölme gayreti içinde değil miydi? Şu anda benim mehmetçiklerim Tendürek'te Gabar'da neyin mücadelesini veriyor!

Burada 80 milyonla tek bir milletiz. Burada ayrım yok! Bayrağımız tartışmasız, şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın simgesi. Yıldızımız şehitlerimizin ta kendisi.

Ey tabanı ibadet, ortası ticaret , tavanı ihanet olanlara sesleniyorum. Bölücü terör örgütünün inine girdik devam ediyoruz, FETÖ'nün de inine girdik, girmeye devam ediyoruz. Kimse de kalkıp bize mağdur edebiyatı yapmasın. Güneydoğu'da , Doğu'da şehit olanlar, onlar ve yakınları bizim şehidimizdir. Kardeşim yaparsın müracatını inceleriz. Bakıyorsunuz aynı bilgisayardan çıkmış dilekçeler.

Devletlerin ve milletlerin hayatında bir çok değişimler yaşanır. İnsanlar gibi inişler çıkışlar olabilir Bazı hadiseler vardır ki bu iniş ve çıkışların dönüm noktalarını oluşturur. Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra sunni bir modernleşme anlayışına bizi hapsetmek istediler.

15 Temmuz’un bir başka hayırlı neticesi de içeride ve dışarıda dostumuz kim, düşmanımız kim hepsini tüm çıplaklığı ile görme imkanını bulduk. Artık bizim için ne diplomasinin sahte dili ne gülen yüzlerin riyakarlığı ne de sahte övgülerin parıltısı bir şey ifade ediyor. Biz ülkemizin ve milletimizin zor günlerinde yanımızda kimler var, elimizi kimler tutuyor, bize yüreğini kimler açıyor, sadece ona bakıyoruz.


"ÖLECEKSEK ADAM GİBİ ÖLECEĞİZ"


Artık eski Türkiye yok! En son 15 Temmuz saldırısıyla gördük ki ne yaparsak yapalım bize çelme takan, taş atan yumruk vuran eksik olmayacak. Öyleyse bu mücadeleyi pısırık bir şekilde yalpalanarak değil hedeflerimize kilitlenerek devam edeceğiz. Kazanacaksak adam gibi kazanacağız, Öleceksek adam gibi öleceğiz.

GARIN ÖZELLİKLERİ


Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda 3 peron ve altı demir yolu hattı bulunuyor ve burada ilk etapta günde 50 bin yılda da 15 milyon yolcuya hizmet verilmesi bekleniyor. Yeni Hızlı Tren Garı 194 bin 460 metre kare kapalı alana sahip ve toplam sekiz kattan oluşuyor. Gar, engellilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde inşa edildi. Garda, çok sayıda restoran, çok sayıda mağaza bulunuyor. Aynı zamanda burada beş yıldızlı bir otel de var. 1250 araçlık kapalı otoparkın bulunduğu garda 400 kişilik konferans salonu da bulunuyor. Hızlı tren garından Ankaray, metro ve başkentraya geçiş yapılabilecek. Yap - işlet - devret modeliyle yapılan hızlı tren garı 17 yıl sonra Devlet Demir Yolları'na devredilecek.

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

"İşte eser işte Ankara'nın tren garı. Sayın cumhurbaşkanım Ankara sadece Türkiye'nin değil Ankara Yüksek Hızlı Tren ağlarının da başkenti olmaya başladı. Ankara'dan Konya'ya Eskişehir'e gelecekte Uşak'a Manisa'ya İzmir'e Yozgat'a sivas'a Erzincan'a Konya Karaman Mersin Antep'e velhasıl Türkiye'nin nüfusunun yüzde 55'İni oluşturan 14 vilayetimize yüksek hızlı tren ağlarını dantel gibi örüyoruz. Bu millete hizmet etmek ibadettir. Bugün dünyanın en büyük projelerini yapan ülkelerden biri Türkiye'dir. Sayın Cumhurbaşkanım sizin bir prensibiniz var. Küresel krizi aşmanın yolu büyük projeleri hayata geçirmektir. Türkiye 50 yıldır gündemden düşmeyen büyük projeleri birer birer hayata geçiriyor.

Yola çıktığımızda Sayın cumhurbaşkanımız bize dediki laf üzerine laf deği taş üzerine taş koyarak millete hizmet edeceğiz dedi. Hamdolsun öyle de yaptık. Ankara, İstanbul, Konya... Bu Osmanlının üç başkentini birbiriyle hızlı tren hatlarıyla birleştirmiş olduk. İlk hızlı tren garını açtığımızda 28 milyon vatandaşımzı seyahat etti. Şimdi de bu modern Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yap işlet devlet modeliyle bu hale geldi. Buradan her gün 150 bin kişi geçecek. Ankara'nın yaşam merkezi haline gelecek. Sayın cumhurbaşkanım değerli Ankaralılar bu eserin milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Haberin Devamı