Siyaset Erdoğan'dan Millet İttifakı'na tepki: Teröristlere ümit veriyorlar
Paylaş
Erdoğan'dan Millet İttifakı'na tepki: Teröristlere ümit veriyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koalisyon ortakları verdikleri her sözle terör örgütlerine, teröristlere ümit veriyor. Sizler takip ediyorsunuz cezaevindeki teröristler şu an 14 Mayıs'ı bekliyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

14 Mayıs'ta sıradan bir seçim yapmayacağız. Güven ve istikrarın devam edip etmeyeceğine karar vereceğiz. Eser dönemi sürecek mi buna karar verilecek. Karşımızda kazanımlara gözünü dikmiş bir yapı var. Seçimlerde terör ile mücadelenin devam edip etmeyeceğine de karar verilecek. Sizler takip ediyorsunuz cezaevindeki teröristler şu an 14 Mayıs'ı bekliyor. Ülkemize geri dönmek için uçak bileti alanlar var. Kamudan ihraç ettiklerimizden makam mevki beğenenler var. 14 Mayıs'ta ülkemizi küresel bir oyun kurucu mu yoksa figüran mı olacağının da seçimi yapılacak. Bizim attığımız bağımsız ve güçlü adımlar birilerini rahatsız ediyor. Eskisi gibi borç alan bir Türkiye isteyenler de 14 Mayıs'ı bekliyor. Bu seçimde Türkiye'yi tekrar kendilerine bağımlı hale getirmek isteyenlerin kazanmasını istiyorlar. Bunlar ellerine yeter ki yetki geçsin, ülkenin ekonomisini siyasetini birilerine teslim edeceklerini söylemekten çekinmiyor. Ülkemizdeki her kesimin hak ve özgürlüklerini gerçekleştirdik. Dev yatırımlar ile cesur programlarla ülkemize sağ atlattık. Ekonomimiz 3 kat büyüdü. IMF'den borç alan bir konumdan dünyaya yardımlar yapan bir konuma geldik. 

Haberin Devamı

Savunma sanayide dışa bağımlılığımızı düşürdük.Güçlendikçe ileriye çok farklı bir şekilde yürüyeceğiz.

'Bay bay Kemal gibi söz verip de tutmamazlık yapmadık, yapmayız'

Kalan 18 gün bizim için bir farklılık arz ediyor. Milletimiz için hep büyük hayaller kurduk. Bizim bu ülke için daha çok işimiz, gidecek daha çok yolumuz var. Fakat biz yoldayız. Zillet İttifakı yola çıkmış değil. Bunların büyükşehir belediyeleri var, acaba bu belediyelerde bu zamana kadar ne yaptılar? Biz milletimizin karşısında normal zamanlarda da projelerle çıktık. Bay bay Kemal gibi söz verip de tutmamazlık yapmadık, yapamayız. Her çiftçiye traktör vereceklerdi. Verdiler mi? Vermediler hep yalan.

'Kampanya çalışmaları sebebi ile midemi üşütmüşüm'

Bugün yoğun kampanya çalışmaları vardı ve bu kampanya çalışmaları sebebiyle de midemi ciddi manada üşütmüşüm. Bir ara acaba programı iptal etsek yanlış anlaşılır mı diye düşündüm. Artık söz verdik gideceğiz. Bu yoğun mesai içinde bizde zaman zaman böylesi durumlarla karşılaşıyoruz. Sizlerden ve seyircilerimizden helallik diliyorum.

Haberin Devamı

Her şeyden önce zengin bir beşeri yapıya sahibiz. Benim Kabine'deki arkadaşlarımı sahaya sürüşüm, bir liderlik tasarrufudur. Bu arkadaşlarımla nerede nasıl yararlanabiliriz bunun düşüncesi içinde, bütün bakan arkadaşlarımı sahaya sürmüş durumdayız. Bunların içinde sadece Kültür Turizm Bakanım var istisna olarak. Onun da sebebi mesleği sebebiyle. Onların sahada olmasının getirilerinin çok fazla olduğunu görüyorum.

'Vatandaşlarımızı ekonomik olarak rahatlatacak tedbirleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz'

Vatandaşlarımızı ekonomik olarak rahatlatacak tedbirleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Ayrıca ülkemizin imkanlarını milletimizin her ferdine verecek düzenlemeler de yapıyoruz. Salgın döneminde anımsayın, enerjideki yükselişi vatandaşımıza yansıtmamak için indirimler uyguladık. Vatandaşımız Karadeniz gazının ülkemize sağlayacağı faydayı günlük hayatında görecek. Esnafa vergi muafiyetinin kapsamını genişletiyoruz.

Haberin Devamı

'Kalıcı konutlarımızı bir yıl içinde teslim edeceğiz'

YSK'ya ait görevler var. Siyasi partiler olarak bizim görevlerimiz var. Deprem bölgesi için neler yapıldığını planlarsak, burada çadır kentler, konteyner kentler, hepsinden öte özellikle şu anda kalıcı konutlar olmak üzere 3 başlıkta düzenleyebiliriz. Şu anda enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hatay dışında büyük oradan bitirdik. Bir diğer taraftan da bir yıl içinde, kalıcı konutları bitirerek, vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

Ekranları başında bizi izleyen vatandaşlarımızın affını istiyorum. Yarın hızlı tren açılışımız var. Ülkemiz için çok çok önemli bir adım olacak.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Millete hizmet yolunda gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın sağlık durumu hamdolsun gayet iyi. Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu çok şükür gayet iyidir. Geçmiş olsun dileklerini ve samimi dualarını ileten her bir vatandaşımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter'dan yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu iyi hamdolsun. Rabbim muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoağan ’ın sağlığı gayet iyidir. Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyoruz…

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener: Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Katıldığı televizyon yayını sırasında rahatsızlık yaşayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.