Siyaset Gül'den YAŞ üyelerine iftar yemeği
Paylaş
Gül'den YAŞ üyelerine iftar yemeği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyelerine Çankaya Köşkü'nde iftar yemeği verdi. Köşk'te Şura iftarında ağır menü dikkatlerden kaçmadı

Yüksek Askeri Şura, 2013 Ağustos dönemi toplantılarının iki gününü tamamladı. Şura'nın 2013 Ağustos dönemi çalışmaları, yarın sona erecek. Şura'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yarın yeni komuta kademesinin şekillenmesi bekleniyor.

Şura nedeniyle İstanbul Tarabya Köşkü'nedik çalışmalarına ara vererek Ankara'ya dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam Çankaya Köşkü'nde, Yüksek Askeri Şura üyelerine bir iftar yemeği verdi. Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in yanısıra diğer şura uyeleri katıldı.

İftar yemeğinin menüsünün Kayseri ve Ege mutfağından esinlenen yemeklerden oluşması dikkat çekti.

Menüde, şu yemekler yer aldı: İftar tabağı, zeytinyağlı yaprak sarma, su böreği, pastırmalı yumurta, analı kızlı çorba, yağlama, enginarlı roka salatası, levrek, dondurmalı limon kremalı frambuazlı beze. Üstüne de çay veya kahve.

Analı kızlı çorba Malatya ağırlıklı İç Anadolu çorbası olarak biliniyor. Pastırmalı yumurta ile yağlamasa ise Kayseri mutfağına ait. Zeytinyağlılar ile levrek ise daha çok Ege mutfağına ait iki lezzet. Yüksek Askeri Şuarı'nın yoğun gündemine paralel olarak menünün de özelliği dikkat çekti.

Haberin Devamı